Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem - też lubisz mocne kolorki na ścianach!

Kiedyś były tylko farby kredowe w kolorach majtkowych. potem moda na biel, która w tym momencie była właściwie jedynym rozsądnym wyjściem. Teraz wreszcie można poszaleć!

W bloku miałam kuchnię w kolorach patriotycznych - niebiesko-żółtą. Sufit w poprzeczne paski (intensywnie niebieskie i żółte), bo kuchnia była kichowata, dwie ściany żółte, dwie niebieskie, do tego lamperia z tapety w niebiesko-żółte pionowe paski (to był blok naszej ulubionej instytucji z definicji zaopatrzony w olejne lamperie, których zamalować się nie dało - trza było zakleić). Zaje... to wyglądało!

Dziękuję za rezenzje! :wink:

Właściwie to obok Pienin właściwych byłam, bo na leniucha wyjechaliśmy na Palenicę i zeszliśmy do Szczawnicy. To był taki spacerek.

Kiedyś przegięliśmy z zabieraniem dzieci na dlugie trasy. Gdy zaczęły jęczeć, że nie chcą w góry, doszliśmy do wniosku, że trzeba czasem po prostu pospacerować, żeby się całkiem nie zraziły.

Pochód pierwszomajowy, choć z długimi trasami, podobał im się, bo nocowaliśmy w schroniskach. Natomiast jednodniowe wypady z solidnymi wyrypami już się im przejadły. Mamy jeszcze w planach przegonić je ze Szczawnicy przez całe Pieniny do Sromowców i spłynąć z powrotem do Szczawnicy. Trasa długa, ale ta nagroda w perspektywie!

Najgorsze jest to, że ja pamiętam te trasy z moich samotnych lub w towarzystwie wędrówek i wtedy wydawały mi się tak banalnie krótkie... Tak wyciągnęliśmy dzieci na Przechybę z Rytra. Wycieczka jednodniowa tam i z powrotem okazała się zbyt długa. A ja pamiętałam, jak kiedyś sama myknęłam z Przechyby tym szlakiem i wydawało mi się, że to spacerek ledwie był! A wcale nie "biagałam" po górach!

Jasssooooo ... szczegóły .... mogą nbyć na priva!!!!!!!!

No przeca wiesz, o co chodzi!

Nie powiem głośno, żeby nie zapeszyć! Sama się boję ogromu przedsięwzięcia! :o

Ale ja nie wiem. :-? :o

A na moim PW przeciąg aż hula. :-?

Się domagam. :D