Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nic nie ściemniam. KOrektę się robi na wydruku - do tego potrzebny mi ołówek, temperówka i gumka. Potem nanoszę ją w komputrze na wersję wordowską, którą dostaję od wydawnictwa. Na razie zrobiłam i naniosłam część tekstu, część mam zrobioną i nienaniesioną a część nieruszoną. Ostatnio utknęłam, bo mam jakieś 50 stron po niemiecku!!!! Massssakra!!!! Kto wymyślił taki niechrześcijański język???? Wyrazy na pół linijki, które sprawdzam na trzy razy!!! W dodatku oryginał jest pisany czcionką rozmiaru 7, więc oczy na tym stracę!!!

Poza tym laptopa służbowego ma Andrzej i mam nadzieję, że go weźmie z pracy (kurde, właśnie sobie przypomniałam, że go o to nie poprosiałam! Liczę na jego domyślność.), więc, gdybym jakimś cudem tam dala radę zmóc tę niemczyznę i całą resztę (w większości po łacinie), to będę mogła zacząć nanosic poprawki na wyjeździe.

A dostępu do netu nie będę miała.

No ale może, jeżeli będzie laptop, wyklikam kolejny odcinek w przerwach - dla higieny pracy umysłowej.

ja smutny przychodzę .... :(

...smutny, bo Ty tak pięknie opisujesz Gwoździka w powieści o Uroczysku ...

(skąd wiesz, jak wygląda mój syn ???- to zastanawiające jest :D )

....a ja dopiero teraz się witam w Twoich komentarzach ......

.... ale wesoły odchodzę .... nie na zawsze ofkors :D :D :D

Przeczytałam - melduję!

Witam pięknie w komentarzach.

Twój syn wygląda w takim razie jak mój rodzony brachol w pewnym wieku i jak większość facetów, w których się w wieku cielecym ciężko bujałam.

Mnie zresztą zawsze kręcili faceci długo i ciemnowłosi, ale już te mroczne klimaty satanistyczne i czarne skóry to niekoniecznie. Raczej hippie (oj, tak! "Hair" i te klimaty...). Jakim cudem wyszłam za faceta, który nigdy w zyciu długich włosów nie miał - to rzecz niezrozumiała zupełnie! W dodatku z zawodu zdecydowanie niepacyfista... Musi urok rzucił!

Junior skór z gwoździkami nie nosi ... i nosić nigdy nie będzie....

Ale opis postaci jak ta lala ...

Takim chciałbym teraz być .... :D

Ale to se pane ne wrati .... :D

PS. Dobrze, że rockowa dusza ta sama .... :D :D :D

Swoim opisem sprawiłaś mi prawdziwą frajdę. Dziękuję .... :D :D :D

Dobry dzionek, bo nie pojechałam do biurw. Zapodziala mi się jedna teczka i nie mogłam jej znaleźć rano. Za to bydełko odrobaczyłam hurtem, skoro zaplanowałam jakieś dcziałania od samego rana.

Niepacyfista się też wybiera do Wieliczki, ale on zaczyna opierniczanie od góry. A wczoraj na baloniku miał posłać marzenie "żeby wielickie biurwy osiągnęły poziom inteligencji szympansa."

Widzę, że ktoś się chyba zacznie budować naprzeciwko... Ziemię nawożą na działkę.

No myślał. Pisałam Ci, żebyś napisała, że wiesz, dlaczego zwlekają. Jak chcesz, to go dzisiaj posadzę przy kompie, coby to wyklikał i poślę gotowca.

A jak tam ze zwrotem zaliczki? Odebrałaś podwójną, czy wykazałaś się łaskawością i tylko poniesione koszty dolliczyłaś? Mam nadzieję, że koszty policzyłaś bez litości!

Zaliczki jeszcze nie odebrałam, będę dzisiaj dzwonić do Niej. Koszty policze, wszystkie. Podwójnie odbierac nie będę, jestem dziad, ale honorowy ... tak mówiłam i obiecałam, tak zrobie! Goopia jestem, ale już nic na to nie poradzę!

Jeśli to ja mam pisać to wystąpię w roli wkur...onej klientki, nie wiem zy mi się to opłaca....

No chyba Cie pogięło!

To ona jeszcze pieniędzy w zębach nie przyniosła z wielką bombonierką i butelką ginu, a Ty się litujesz?

Zaraz Ci zrobię koło pióra w Twoich komentach!

I żadne "zadzwonię"!!! Taż gołym okiem widać, że baba robi Cię w balona!!! Napisz polecony ze zwrotką z wezwaniem do zwrotu zaliczki w podwójnej wysokości, wyznacz termin i zapowiedz, że po jego upływie idziesz do sądu!!! W sprawach pieniędzy nie ma sentymentów!!!