Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja - mówiąc szczerze - jestem zachwycona stylem Twojego pisania. czytam prawie codziennie Twój dziennik jak dobrą książkę.

Dziewczyno Ty masz ogromny talent literacki (o budowlano - organizacyjnym nie wspomnę)

Gratuluje i oczywiście pisz dalej, bo co ja będę w pracy robiła ???? :lol:

Pozdrawiam

Dorota

Ja tam też uwielbiamczytać twój dziennik :D A historia gluta doprowadziła mnie do łez :lol: :p

I skądmy znamy te wymówki! Wykonawcy to nacja, której najczęściej psują sięsamochodyw i wszytsko innne co popadnie :D

Ja jednak chciałabym z innej beczki ... złożyć ci świąteczne życzenia

Aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność. A budowa się skończyła :D

http://i51.photobucket.com/albums/f377/iga9/loski_ok_d.jpg

Tak przykro, że te ostatnie chwile przed Świętami zakłócają Wam dołujące przeżycia - oby Nowy Rok wszystko ( i wszystkich!) na dobre odmienił :D

P.S. Casting na ekipę trwa, a podjęcie decyzji jest dla nas bardzo dołujące!

No to obie mamy swoje dołki przedświąteczne. Na szczęście jakoś umiem oddzielić te dwie sprawy i cieszyć sie nadchodzącymi świętami, chociaż będą tak trochę w biegu. I tak trzymać. Ty też!

PS. Nie, żebym chciała wpływać na decyzję, ale panowie z mojej ekipy już się cieszą na ewentualną budowę blisko ich miejsc zamieszkania. Wspominali o tym, kiedy przyjechali nam ten słupek robić. Ale Wy wybierajcie to, co dla Was najlepsze, a nie dla ekipy. Ekipa musi się dostosować do inwestora, a nie odwrotnie! I tak trzymać!

Ja tam też uwielbiamczytać twój dziennik :D A historia gluta doprowadziła mnie do łez :lol: :p

I skądmy znamy te wymówki! Wykonawcy to nacja, której najczęściej psują sięsamochodyw i wszytsko innne co popadnie :D

Ja jednak chciałabym z innej beczki ... złożyć ci świąteczne życzenia

Aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność. A budowa się skończyła :D

http://i51.photobucket.com/albums/f377/iga9/loski_ok_d.jpg

Dziękuję za życzenia i przecudne łosie na rauszu (jakieś takie wrażenie robią :D ).

Pamiętasz może, kiedyś był taki film o facecie, który nagle stracił zdolność kłamania. I to są najpiękniejsze życzenia dla inwestorów:

OBY WSZYSCY WYKONAWCY ZAPADLI NA TAKĄ PRZYPADŁOŚĆ!!!

http://images3.fotosik.pl/303/9fd05dbbeaca14b5.jpg

Wesołych Świąt!

Bez zmartwień,

Z barszczem, z grzybami, z karpiem,

Z gościem, co niesie szczęście!

Czeka nań przecież miejsce.

Wesołych Świąt!

A w Święta,

Niech się snuje kolęda.

I gałązki świerkowe

Niech Wam pachną na zdrowie.

Wesołych Świąt!

A z Gwiazdką! -

Pod świeczek łuną jasną

Życzcie sobie - najwięcej:

Zwykłego, ludzkiego szczęścia

Pan K. po poważnej rozmowie (i była to rzeczywiście rozmowa), obiecał, że będzie już, już... I bardzo narzekał na Szwedów (tylko co nam z tego?). Za to obiecał, że sam umówi nas z p. Kuraszykiem. No i dobrze, bo bez wątpienia ma większa siłę przebicia u niego niż my.

Nie ustalaliśmy z nim wcześniej terminu montażu. Była tylko mowa o tym, że gdzieś w listopadzie, może grudniu, ale zaliczke wpłaciliśmy dużo wcześniej.

Dzisiaj zadzwonił, że może nawet jutro wyśle nam pompę (przez DHL :evil: ), a we wtorek (2.01.) przyjedzie p. Kuraszyk ją zamontować. Tyle tylko, że to nic pewnego. No ale nawet, gdyby się omsknęło o dzień, czy dwa, to już i tak nie ma znaczenia.

2.01 ma się pojawić fliziarz. Kolejny, który oglądał nasze łazienki. Mam nadzieję, że też ostatni. Ma się pojawić i zrobić do końca tygodnia łazienkę dziewczyn.

Państwo właściciele firmy Inbau milczą nadal jak zaklęci. Dzwoniąc z internetu (nie identyfikuje numeru) głuchym telefonem, sprawdziliśmy, że są w domu. Żywi.

Mamy w zanadrzu innego wykonawcę, który mógłby zacząć 8.01. i chyba zacznie. A tamtym zrobimy kuku. I będzie ich bolało! Zastanawiam się tylko, czy oni nie mieli w planie sprzedać nam wykładzinę i na tym poprzestać (odliczyc sobie potem jeszcze 15% VATu), czy też coś im się opsnęło u większego inwestora, więc nas olali.