Agduś 24.11.2008 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 NIe wiem czemu, lecę na pysk. Zaraz soboe wkomponuję klawiaturę w oblicze...A tyle jeszcze do zrobienia... i Uroczysko miałam pisać... No nie mogę pisać, kiedy zasypiam, bo tam teraz się dzieje, więc trzeba mieć trochę życia w sobie, żeby to opisać... Kawę chyba sobie zrobię - najpierw ożyję, potem zejdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.11.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Nie schodź!!!! Śnieg spadł, ziemię przymroziło ... ciężko kopać... Też idę sobie kawę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.11.2008 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Jeżeli wypiję,. to zejdę, jeżeli nie wypiję, to zasnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.11.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Jeżeli wypiję,. to zejdę, jeżeli nie wypiję, to zasnę... To już lepiej ... zaśnij ... i obudź się z nowymi pomysłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.11.2008 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Wypiłam taką "po mojemu" robioną i ciut odżyłam. Nawet natchnienie mnie dopadło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.11.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Wypiłam taką "po mojemu" robioną i ciut odżyłam. Nawet natchnienie mnie dopadło... Noooo ... czytałam to natchnienie .... Co dalej ... co dalej!!!??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.11.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Agduś napisz jak u Was wygladaja rachunki za prad? My wlasnie jestesmy przed symulacja, nie wiemy czego sie spodziwac.Zastanawiamy sie dlaczzego u nas jest roznica temp miedzy goraa paarterem jakies 1,5 stopnia. Podlogowka chodzi na drugim biegu na gorze na dole na pierwszym. Czy to dlatego ze mamy na gorze panele, czy to by byla az taka roznica. Tak sie tylko pytam , jeszcze poznajemy pompe.Czy masz zamontowane regulatory automatyczne temperatury czy w kazdym pomieszczeniu oddzielny czy zbiorczy na dol i na gore, czy sterujecie recznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.11.2008 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Regulator jest jeden, na dole. I to był błąd. Trzeba było zrobic tak, jak ma Dominikams (dwa regulatory - po jednym na każdy poziom). Mamy podobnie jak Wy - na dole cieplej, na górze chlodniej. Może dlatego, że na górze więcej powierzchni wyłączonych z grzania? Może dlatego, że na dole sa same kumulujące ciepło ściany, a na górze głównie kartongipsy? Czort znajet. My poradziliśmy sobie w ten sposób, że wyłączylismy w ogóle dwie pętle na dole (te pod mozaiką drewanianą, co mozaice wyjdzie na zdrowie). W efekcie, zanim się na dole zdąży nagrzać i czujnik wyłączy, to na górze jest już ciepło. Rzeczywiście panele w porównaniu z np. płytakami mogą trochę tłumić ciepełko płynące z podłóg. My mamy prawie wszędzie linoleum. Drewno tylko w salonie i w naszej sypialni. Rachunki za cały prąd (nie mamy w ogóle gazu, za to mamy wentylację i poś, które cały czas kręcą powolutku licznikiem, no i wykańczanie domu wymaga używania różnych dziwnych urządzeń, które nieźle ciągną z kontaktów) wynoszą średnio 250 zł miesięcznie. Też na początku uczylismy się pc, ale teraz to co najwyżej zmieniamy sobie temperaturę na sterowniku (tzn. ja podwyższam, a Andrzej obniża ). Poza tym pc zupełnie nas nie angażuje w swoje sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.11.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Haha u nas jest podobnie - żona podwyższa a ja obniżam Dzień Doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.11.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Brrrr! Zimowe dzień dobry przyszłam powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.11.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Brrrr! Zimowe dzień dobry przyszłam powiedzieć. au mnie jest pięknie - nasypało śniegu - jest zupełnie bialutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.11.2008 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 U nas niestety tylko jakieś resztki śniegu zostały, więc króluje szarość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 25.11.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 co ty Agduś..u Ciebie króluje paleta słów dobrego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.11.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Mam jeszcze biało!!!! Normalnie nie do pomyślenia Cześć i czołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 25.11.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Regulator jest jeden, na dole. I to był błąd. Trzeba było zrobic tak, jak ma Dominikams (dwa regulatory - po jednym na każdy poziom). Mamy podobnie jak Wy - na dole cieplej, na górze chlodniej. Może dlatego, że na górze więcej powierzchni wyłączonych z grzania? Może dlatego, że na dole sa same kumulujące ciepło ściany, a na górze głównie kartongipsy? Czort znajet. My poradziliśmy sobie w ten sposób, że wyłączylismy w ogóle dwie pętle na dole (te pod mozaiką drewanianą, co mozaice wyjdzie na zdrowie). W efekcie, zanim się na dole zdąży nagrzać i czujnik wyłączy, to na górze jest już ciepło. Rzeczywiście panele w porównaniu z np. płytakami mogą trochę tłumić ciepełko płynące z podłóg. My mamy prawie wszędzie linoleum. Drewno tylko w salonie i w naszej sypialni. Rachunki za cały prąd (nie mamy w ogóle gazu, za to mamy wentylację i poś, które cały czas kręcą powolutku licznikiem, no i wykańczanie domu wymaga używania różnych dziwnych urządzeń, które nieźle ciągną z kontaktów) wynoszą średnio 250 zł miesięcznie. Też na początku uczylismy się pc, ale teraz to co najwyżej zmieniamy sobie temperaturę na sterowniku (tzn. ja podwyższam, a Andrzej obniża ). Poza tym pc zupełnie nas nie angażuje w swoje sprawy. Dzieki, bardzo przydatne informacje, wezme pod uwage te dwa regulatory. A jakiej firmy macie regulator? A na ile macie ustawiona temp na regulatorze na pompie? U nas jest teraz 38stopni. Czy ten regulator powoduje ze pompa sie w danym momencie czesciej wlacza? Bo u nas teraz pompa chodzi caly dzien z przerwami, liczylismy wieczorem to jest 3x godzine. I zaczelam sie zastanawiac jak to jest ze niektorzy ludzie pisza ze pompa chodzi u nich tylko w nocy w 2giej taryfie, a w dzien nie chodzi. Jakbym wylaczyla pompe na caly dzien to pod wieczor by mi sie nie nagrzalo wystarczajaco by bylo cieplo. Pisali akurat wlascieciele pompy Neuratherm a ona ma regulator w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.11.2008 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 My mamy Ziriusa. Ta pc nie ma regulatora, który umozliwiałby ustawienie czasu grzania. Po prostu zadaliśmy wyższe temperatury w domu w godzinach taniego prądu. Oczywiście nie jest tak, że pc nie włączy się wcale w dziennej taryfie. Ona ma zadaną temperaturę wody w zbiorniku i jeżeli ta temperatura spadnie, to pc zaczyna działać. Dzieje się tak, gdy zużyjemy dużo cwu. Natomiast popmka od podłogówki włącza się najczęściej w zadanych godzinach, chwilę później, gdy temp. w zbiorniku spadnie, włącza się też pc. Potem dogrzewa wodę w zbiorniku tak długo, jak długo podłogówka ciągnie ciepło (i chwilę dłużej, bo przecież musi wyrównać do zadanej temp. już po wyłączeniu się pompki od podłogówki). Czasem trwa to dłużej (gdy temp. w domu spadnie znacznie poniżej zadanej na taryfę nocną, czasami krócej (gdy są słonecznie dni czasem w dziennych tanich godzinach wcale się nie włącza). Oczywiście różnica zadanych na noc i na dzien temperatur nie jest tak duża, żebyśmy marzli. Na dzień mamy chyba 21 st., na noc 22,5, ale to się zmienia (czasem zadawałam na noc 23, ale wtedy było rano za gorąco).W zbiorniku mamy ustawione 40 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 25.11.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 My mamy taka pompe jak WY, pewnie nie pamietasz jak dociebie pisalam z zapytaniem o kladzenie kolektorow poziomych. Dlatego sie do Ciebie zwrocilam z tymi ustawieniami. Musimy pomyslec o tych regulatorach.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.11.2008 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Pamiętam link, pamiętam, że pisałaś na prive w sprawie pc, ale nie pamiętałam, że masz taką samą. Może pc teraz pracuje tak zawzięcie, bo musi wygrzać zimną i wilgotną podłogę? Nie wiem, jak to u nas bylo na początku, bo wtedy nie mieszkaliśmy jeszcze, więc nie mial kto nasłuchiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 25.11.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 nie mial kto nasłuchiwać. Moze i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 26.11.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 cześc Agduś patrz jak śpią niektórzy: http://bi.gazeta.pl/im/9/4876/z4876459X.jpg1 Pisarz Gérard de Villiers za swój największy sukces uważa to, że nie musi wcześnie wstawać. Sypialnię w paryskim mieszkaniu urządził na wzór przedwojennego burdelu sorrry Agduś, to oni tak napisali.. w gazecie..ale przecie widać, że on starszawy i kombinuje jak może nie kojarzę go, ciekawe czy ma wenę .. dobrego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts