Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Ja tam nie wiem czy na pewno oddają. Ostatnio widziałam w TV niusa bodaj ze Śląska - firma skupująca niegdyś makulaturę i płacąca za nią... każe sobie płacić za przyjęcie tejże! :o Cennik galanto wypisany, w zależności od rodzaju makulatury, od 75 gr/kg do 1,30 zł/kg.

Przywozisz makulaturę i zapłacić za nią musisz... :o

Świat na głowie staje, naprawdę. :roll:

hehe

na Slasku wszystko jest mozliwe :-?

ale ponoc najlepiej nam sie tam zyje

ostatnio tak w necie wyczytalam :o

chyba tym makulaturzystom :roll:

Ach joooo, jak mawia krecik. :lol:

Na pewno z tego dobrobytu Wam się w głowach poprzewracało i do Reichu tak z kaprysów jeździcie pracować. :o :lol:

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A na którym Śląsku się najlepiej żyje?

Nam się od jakiegos czasu wreszcie lepiej przez Śląsk przejeżdża, dzięki czemu ta nazwa geograficzna nie wywołuje u mnie takich dziwnych uczuć, jak dawniej, gdy do Krakowa z Opola jechało się 4 godziny, z czego połowę czasu zajmowało przebijanie się przez Śląsk. Marzyłam wtedy o baterii katiuszy i stadzie spychaczy przed sobą...

Ale Ślązaków zawsze lubiłam. Zwłaszcza górników, którzy przyjeżdżali na wypoczynek weekendowy do Wisły. Kupowali skrzynkę piwa, rozkładali biwak nad Wisłą i wypoczywali. Potem butelki zostawiali, a my z braciszkiem zbieraliśmy je skwapliwie, oddawaliśmy w bufecie i była kasa na colę i paluszki Lajkonik. Raz nawet wyłowiliśmy z Wisły pełną butelkę! Ktoś ją chłodził w wodzie, ale mu uciekła i spłynęła z wodospadu, pod którym nurkowaliśmy (dżizus, jak myśmy mogli godzinami nurkować w tej lodowatej wodzie??!!! :o )

No nie mam! Płot to takie cóś ze szczebami, no nie? Nie mamy jeszcze ani kawałka szczebla! Ale będziemy mieć! Kiedyś... Na pewno... Wiosną... Którąś... się zrobi... Sam?

Życzenia pokażę, kiedy Młoda ze szkół wróci (ośm lekcji dzisiaj ma).

No nie mam! Płot to takie cóś ze szczebami, no nie? Nie mamy jeszcze ani kawałka szczebla! Ale będziemy mieć! Kiedyś... Na pewno... Wiosną... Którąś... się zrobi... Sam?

Życzenia pokażę, kiedy Młoda ze szkół wróci (ośm lekcji dzisiaj ma).

He, a te wiklinowe to co, nie płot? Inny rodzaj tylko. I nie łapać mnie tu za słówka, że płot to rodzaj bla, bla! :lol:

A jakie życzenia trzeba przekazywać Wero? To od nas też proszę przekazać! :roll:

Oczywiście, że przed moim płotem nikt nie skakał! Emi by mi powiedziała.

g....woździk prawda .... :D

byłem, skakałem .... i .... odjechałem .... :(

... a tak przy okazji kuchni ... to lubię wszystko co ma w sobie dużą ilość żelaza :D ...żelki mi smakują też ... szczególnie z Chorwacji :D

Raz nawet wyłowiliśmy z Wisły pełną butelkę! Ktoś ją chłodził w wodzie, ale mu uciekła i spłynęła z wodospadu, pod którym nurkowaliśmy (dżizus, jak myśmy mogli godzinami nurkować w tej lodowatej wodzie??!!! :o )

mnie tak splynely kiedys ....majtki :oops:

i tez w Wisle (Jaworniku) :D

i tez nurkowalam , ale gaci nie znalazlam

tata powiedzial , ze poplynely ...do morza :evil:

:lol: :lol:

na calym Slasku taki dobrobyt :-?

http://wiadomosci.onet.pl/2699,1895895,slask_najlepsze_miejsce_do_zycia_w_polsce,wydarzenie_lokalne.html