Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witanko wieczorne!

Cały dzień w domu, bo pogoda do kitu i Małgo ma do wtorku w domu siedzieć. Zdrowa już jest, czasem zakaszle, ale lekarka kazała, to siedzimy.

Jutro dalej będą robić kominek.

Pokazać dotychczasowe osiągnięcia, czy nie pokazywać i poczekać na całość? Zastanawiam się...

Agduś a chlebek pieczesz w piekarniku czy maszynie do pieczenia?

przepis poproszę.... ja po składaniu (a raczej budowie) budy dla suni nadwyrężyłam nadgarstek i niestety większość prac chwilowo odpada ale i tak kuchnia ogarnięta za chwilke szybko dół posprzątam a na razie napawam się ciszą bo wczoraj dziecka na zimowiska wyprawiliśmy... :wink: :roll:

Chlebek (Depsiu, nie grzmij) upiekłam z gotowej mieszanki (przeca jej nie wyrzucę!), takoż przepisem się nie pochwalę. Może kiedyś się zdobędę na bardziej samodzielne wyczyny, ale jeszcze nie dzisiaj.

Pochwalę się jeszcze, że uszyłam 5 prześcieradeł dla schroniska w Dzierżoniowie (wątek na zwierzęcej części foruma) i zamiaruję uszyć kolejne. W międzyczasie pograłam z Małgo, coby sie nie nudziła, jednocześnie z szyciem pomagałam jej w czytaniu i rozwiązywaniu zadań w książeczce i wyzdajałam obiadek, który tradycyjnie został wzgardzony przez dzieci.

Muszę jeszcze dzisiaj odwiedzić 8 osób i pozbierać ich podpisy pod oświadczeniami, że mają obywatelstwo polskie, nie są pozbawieni praw publicznych i inne takie.

A kominek tak się od wczoraj zmienił, że ho ho!

A co ja grzmić będę, toż to też smaczne, tylko nie wiadomo co tam nawkłądane - no ale przecie nie trujące. :wink:

Wróciłam już zpracy, a zdjęć jeszcze nie ma. :-?

Wiem, wiem, podpisy zbierasz... :roll: