Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Tak. Kafle są kremowe, zresztą na zdjęciu w dzienniku widać. Pytanie brzmi - jak pomalować to, co będzie otynkowane?

A barwnik do tynku? ja dodawalam jak probowalam to jest w stanie dosc dobrze zabarwic. Polecam fox decorator i wtedy mozesz tym samym barwnikiem zabarwic farbe do malowania sciany jakbys chciala by byla podobna. Te barwniki sa super. Tylko nie wiem jak z tynkiem szamotowym, my stoswalismy mase Primacol ale wiem ze znajomy robil z SheetRock czyli tego co my mamy gladzie na wszystkich scianach to gotowa masa w wiadrach i on ja barwil na bordo tym barwnikiem. To mozna polozyc paca i po prostu nie szlifowac, bedzie jak stary tynk

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem, ze można barwić w masie zwykłe tynki, jeszcze nie wiem niczego o szamotowym. W naszym składzie budowlanym też nie wiedzą.

Kolorem podstawowym prawie na pewno będzie ceglasty, zastanowimy się, czy wnęki malować innym kolorem, czy np. ciemniejszym odcieniem ceglastego.

Kiedyś, w przyszłości, gdy przemalujemy ścianę za schodami i wnękę z półkami na książki, będziemy mogli inaczej pomalować też kominek.

Jak nie trafiłaś, jak trafilaś? :o

Będzie ceglasty być może połączony z zielenią albo ciemniejszym odcieniem ceglastego we wnękach. Podrzuciałaś pomysł zastosowania dwóch kolorów.

A fotel mogłabyś kupić, gdybyś w totka szóstkę trafiła. Na razie nie mam sumienia Cię naciągać - i tak będziesz miała wydatków kupę! Kup "TO" i koniki i stajnię im postaw. I domki dla gości wybuduj. Póki co wystarczy mi koc na trawce, tej pod świerkami.

Echinacea w kropelkach i wyciąg z grapefruita. Ale to dopiero po wizycie u lekarza i uzyskaniu zwolnienia na nadrabianie forumowych zaległosci.

A bunt to się zaczął w wieku dwóch lat, potem płynnie przechodzil w kolejne kryzysy rozwojowe. Obecnie mamy bunt nastolatki...