Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Może jutro kupimy tynk. Jeżeli analiza stanu kont na to pozwoli. I jeżeli wyjedziemy z garażu. Śnieg oszalał! Sypie od wczoraj bez przerwy. Już ze 30 cm jak nie więcej nasypało! Śladów sprzed godziny w ogóle nie widać! Andrzej jedzie właśnie pociągiem do Staniątek, bo żaden bus nie przyjechał przez prawie godzinę na przystanek w Krakowie. Zastanawiałam sie, czy po niego nie wyjechać, ale nie wiem, czy dam radę. Jeżeli utknę tuż obok domu, to pikuś - wrócę na piechotę. Gorzej, jeżeli spotka mnie to gdzieś dalej, bo dzieci byłyby same w domu długo, zanim bym się przekopała na piechty. A ja już raz zaliczyłam utknięcie w śniegu - tuż po wprowadzce. Niedaleko domu na szczęście i udało mi się wrócić autem po podsypaniu budowlanego piasku pod koła. Wtedy pod śniegiem był lód. Teraz pewnie też, bo w dzień było ciepło i wszystko pływało pod spodem, a teraz chwycił mróz.

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas spokojnie - wiatru specjalnego nie ma, śniegu tylko jakieś 2 cm, tyle, że biało jest, a nie buro. :D

Wg moich wyliczeń powinnam dzisiaj mieć nowy miesiąc rozliczeniowy na net, więc przyszłam. :D

Braza, teraz nie wydawaj, bo banki będa Was prześwietlać, jak za mało Ci zostanie to kicha będzie, tfu, tfu. :roll:

Depsia, muszę, inaczej córcia nie będzie mogła skakać ... aż takie wielkie te pieniądze nie są, no ale ... jednak trzeba trochę wydać!

Za tydzień w niedzielę zawody, muszę Brazylię zarejestrować, bo mi dziewczyn nie zakwalifikują...

Agduś, są te zdjęcia ??

No właśnie się tłumaczyłam u Ciebie, że przeca Fotisik upomina się o jakieś pieniądze ode mnie. Zapewne na razie mi nowych zdjęć nie wklei. Jutro przypomnę sobie, jak się wkleja przez ImageShack. A Fotosikowi i tam trzeba zapłacić, bo inaczej dziennik będę miała całkiem nudny.

No dobra, wikt może być, ostatecznie. Ostatnio dziecka wzorem najstarszej siostry stwierdziły, że nie lubią ziemniaków. No to ja przez tydzień wyłącznie makaronem je karmiłam. Fajnie - obierać nie trzeba... Ciekawe, po jakim czasie znielubią makaron.

Kiedyś, gdy Andrzej wyjechał na miesiąc, ja regularnie paliłam ziemniaki. Bo jak gotowałam na nas dwie (wtedy byłyśmy we dwie), to zawsze za szybko mi się gotowały te dwa ziemniaki i dopiero smród przypominał mi o nich. Na pięć osób lepiej się gotuje - gorzej obiera. Zresztą obierać obieraczką (oczywiście) to ja nawet lubię, tylko to czas zajmuje...