Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A to jakies opóźnienie z tą zapłatą czy tak wychodzi z umowy? :roll:

Umowy to ja na oczy nie widziałam, chociaż ona istnieje, tylko mnie na niej nie ma. Oficjalnie robi to moja ciocia i ona podpisuje umowy. Nieoficjalnie szef i inni wiedzą, że to ja robię, ale gdybym robiła to oficjalnie, to dostałabym stawkę jako początkująca. Jakoś sobie nie wyobrażam niższej stawki za tę robotę. W każdym bądź razie ja bym za nią nie robiła tego. No ale nie narzekać - w końcu sama się na to decyduję za każdym razem.

Dzień dobry. :D

Dzisiaj na nartach czy na basenie? :wink: :lol:

Na nartach. Testowaliśmy nowy stok - w Myślenicach na Zarabiu. Fajnie było, ale wbrew prognozom cały czas sypało. W dodatku bez przerwy nasnieżali z trzech armatek i taki sztuczny śnieg nam sypał po twarzach. Najpierw wjechaliśmy czteroosobowym wyciągiem na górę, ja poszłam na mały talerzyk z Małgo, a Andrzej ze starymi córkami jeździli po dużym stoku. Bardzo miło mi się jeździło z Małgo. Wprawdzie niski talerzyk był strasznie niewygodny do ciągnięcia Małgo na nodze i wysypałyśmy się trzy razy, co wprawiło ją w zły humor, a mnie wzbogaciło w nieestetyczny krwiak nad paznokciem, ale i tak fajnie się jeździło.

Potem zrobiliśmy małą przerwę na herbatkę i Małgo wybrała duży stok. Kiedy stanęłam na górze i zobaczyłam, że rzeczywiście jest tak stromy, jak mi się z kolejki wydawało, to miałam poważne wątpliwości, czy to dobry pomysł. Madzia, mając cztery lata pewnie pokonałaby go na krechę "mustangując" po drodze, ale Małgo jest bardziej ostrożna. Pierwszy raz jechała powolutku. Andrzej pomagał jej na co stromszych fragmentach jadąc przed nią tyłem (ja nie umiem tak - nie wiem, czy to brak umiejętności, czy wina moich przedpotopowych - tradycyjnych długich i prostych nart). Potem się rozkręciła. Oczywiście Madzia szalała najbardziej, tuż za nią Weronika, a ja czołgałam się na końcu. Zwłaszcza przejazdy pod tymi armatkami śnieżnymi były trudne - nieudeptany sztuczny śnieg, koszmarne muldy i w dodatku brak gogli, których ja - stara okularnica, nie mogę założyć - w efekcie dla mnie stok na tym odcinku był jednolicie szary, a muldy, lód i zaspy stanowiły niespodzianki.

Wrócilismy wcześniej, żeby usmażyć pączki.

A jutro znów do Kasiny. Chyba że się dziecka rano zbuntują i nie będą chciały wstać. Wtedy basen. Na razie zapowiadają, że jedziemy na narty, ale w Kasinie jest karnet od 9 rano do 16 i płaci się tyle samo bez względu na godzinę rozpoczęcia jazdy, więc kole 8 trza wyjechać...

Mi też.

Szanowny właśnie zastanawia się, czy nie ma jakiejś sprawy do załatwienia w krakowskim urzędzie (bez względu na jego profil)! To pewnikiem ze wzlędu na te pączki... :roll:

OCZYWIŚCIE, że MA! Coś baaaardzo ważnego! Nieskończenie ważnego bym rzekła! To kiedy wpadniecie na pączki? Jeszcze są! Z konfiturą z platków róży i z konfiturą z truskawek - do wyboru. A! Są jeszcze puste - takie malutkie. Małgo i Madzia robiły tymi rączkami!

Odrolnienie gruntów w Niepołomicach załatwia się w Opolu. A może jakiś urząd dla Waszego siedliska jest w Krakowie?

To ja już we wszystko teraz uwierzę!!!

Nie pitol, tylko powiedz, kiedy przyjedziecie załatwić te swoje ważne sprawy w Krakowie.

Odrolnienie gruntów w Niepołomicach załatwia się w Opolu. A może jakiś urząd dla Waszego siedliska jest w Krakowie?

Nie pitol, tylko powiedz, kiedy przyjedziecie załatwić te swoje ważne sprawy w Krakowie.

A wiesz, że my w Krakowie kredyt załatwiamy... :roll: :D

Nie wiem kiedy, bo umowę jak do niej dojdzie, do Perły Bałtyku przyślą!

A wiesz, że my w Krakowie kredyt załatwiamy... :roll: :D

Nie wiem kiedy, bo umowę jak do niej dojdzie, do Perły Bałtyku przyślą!

A w którym banku? To ja już tam pójdę i przekonam ich, że Wy osobiście musicie się stawić w Krakowie. Oboje! I to najlepiej na kilka dni niech Wam to podpisywanie rozłożą!

A tak w ogóle, to dobry wieczór!

Miło się nartowało. Ja wymiękłam, kiedy Weronice skończył się pięciogodzinny karnet promocyjny, ale dziecka z Andrzejem szalały do końca dziennych karnetów (Wero wyjeżdżała mój całodzienny).

Bosko było - słoneczko nawet po południu wyszło!

Wprawdzie rano naśnieżali stok na całego :o , ale parę osób się zaczęło awanturować (i słusznie, bo to żadna frajda jeździć, kiedy w oczy sypie takim ni to lodem ni śniegiem z armatek) i przestali.

Rano nas dziecka zaskoczyły. Rzekliśmy wieczorem, że albo rano one wstaną, ubiorą się i zapodają nam, że są gotowe, a wtedy i my wstaniemy, albo śpimy do oporu. I wiecie co? Dziecka wstały, ubrały się i były gotowe do wyjazdu. No, oprócz Małgo, która miała poranny kryzys i się awanturowała, ale za to SAMA już na stku wpadła na pomysł, żeby nas za swoje poranne zachowanie przeprosić! I zrobiła to, chociaż wcale już nie wspominaliśmy o tym!

Znowu Madzia była najszybsza z rodziny, za to Wero jeździ od niej ładniej technicznie. Małgo budzila uśmiechy, ponieważ jadąc cały czas śpiewała sobie na głos. Kilka osób pytało, ile to dziecko ma lat. Fakt, że radzi sobie na długim i wcale nie płaskim stoku.

W ogóle było superzaście!

Może zdjęcia rozładuję i pokażę?