Agduś 22.01.2007 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Nareszcie się pojawiłaś! Gdybyś chciała, to mogę dać Ci namiar na porządną firmę układającą linoleum. Jak widać na naszym przykładzie, nie jest łatwo taką znaleźć! Mnie też najbardziej podoba się ta bordowa, jednak bardzo dominuje wnętrze. Wszystko trzeba do niej dopasować. Madzi jednak taka kolorystyka odpowiada. Żółta jest spokojniejsza, więcej kolorów doniej pasuje. Weronika tak chciała. Małgo na razie musiała zdać się na nasz wybór. Jednak za kilka lat będzie mogła urządzić pokój w każdym prawie kolorze. Ja pewnie zniknę tylko na jakiś czas. Przecież jestem uzależniona! PS. Juz w myślach urządzam parapetówę dla znajomych z forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 22.01.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Agduś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 22.01.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.01.2007 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Agduś... Mam rozumieć, że się wybieracie? Termin ogłoszę oczywiście na forum, ale pozwólcie nam się choć troszkę ogarnąć, bo "pilnowanie budowy" zaczniemy z kartonami w roli szaf ubraniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 22.01.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Hm szkoda, że tak daleko mieszkacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 22.01.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Nie widziałam linoleum, które przypominałoby cokolwiek innego niż linoleum, ale może inne firmy mają takie w ofercie. Na wszelki wypadek upewnij się, czy to jest rzeczywiście linoleum, bo większośc ludzi mówi tak na każdą wykładzinę niedywanową. Kiedyś szukaliśmy linoleum w sklepach (naiwni!) i zawsze kierowano nas do stojaka z PCV! A nie macie Forbo? tutaj sa drewnopodobne: http://www.forbo-flooring.pl/framework/desktopdefault.aspx?menu_id=1410 http://www.forbo-flooring.pl/framework/desktopdefault.aspx?menu_id=1411 My mamy marmoleum, czyli LINOLEUM z Forbo. Nie jestem pewna, czy te inne wykładziny to linoleum, czy coś innego. Z opisu nic nie wynika. Oczywiście nie mówię, że są złe, ale może zapytaj, z czego są zrobione. Dla nas zaletą linoleum był fakt, że to materiał naturalny. W opisach tych innych wykładzin o tym nie piszą. Hmmm... to będę musiała się temu bliżej przyjrzeć. A sprawdzałaś na ile przewodzą ciepło? Bo tam jest tylko, ze mogą z podłogówką, ale jak ciepło przepuszczają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.01.2007 23:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Piszą tam, że trzeba się liczyć z gorszym przenikaniem ciepła. Jednak chyba taka dwumilimetrowa warstwa nie może dobrze izolować. Sądzę, że i tak jest lepsze na podłogówkę niż drewno. Na pewno prym wiodą płytki, ale u mnie odpadły w przedbiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 23.01.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Mam wrażenie, że w miasteczku N. czas inaczej płynie, a doba, dzień i tydzień ma jakby większą pojemność i zdolność plastycznego dostosowywania się do potrzeb użytkowników, jak nie przymierzając guma jakowaś!!!! Ile można zrobić mając pod bokiem trójkę młodocianych osób, z których połowa nie radzi sobie najlepiej z odzieża wierzchnią oraz spożywaniem posiłków - wiem z autopssssssssjiiiii. Więc:cytując tym razem poetę śpiewającego a noszącego pocztowe nazwisko Nowak - nie mogę się nadziwić ... Wczoraj podłogi, dzisiaj schody. A jutro???? Przygotujcie się - jeśli jutro Agduś opisze nam szczegóły np. z właśnie przeprowadzonej rozmowy z ogrodnikiem - nazajutrz jak nic opis zupki z kapusty wyrosłej właśnie w przydomowym ogródku. Na deser zaś będzie relacja z wypieku szarlotki z jabłek zebranych z dwumetrowej jabłoni szumiącej za oknem... Cuda Panie! Operacja Schody mam nadzieję zakończy się powodzeniem i bez strat wśród ludności cywilnej... A wartość dodana w postaci łuków faktycznie wątpliwa ... Jeśli można z niej zrezygnować to chyba będzie z pożytkiem dla pięknych schodów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.01.2007 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Oj, chciałabym ci ja, żeby ten czas się dostosował do powyższego opisu! Niestety, to tylko pobożne życzenia. Czas pędzi jak szalony z rozwianą grzywą, a ja się tej grzywy rozpaczliwie trzymam i staram się tylko nie poobijać za bardzo na zakrętach. Teraz czuję się jakbym tuż przed metą maratonu nagle zauważyła, że ktoś zapomniał pozbierać płotki z bieżni po wcześniejszych zawodach. Chociaż i tak cały ten maraton na niektórych odcinkach był raczej crossem.Z kapusty nici, bo od jutra zima. Nie mogła poczekać do soboty? Przeprowadzilibyśmy się wtedy przed zimą!Już po rozmowie ze Schodziarzem. Jednak pozostałam kobietą. Nie musiałam zmieniać płci, żeby sprawę załatwić, co mnie niezmiernie ucieszyło, bo już się przyzwyczaiłam. Relacja wieczorkiem.Wpadłam, żeby zostawić Andrzejowi wiadomosć na gg i oczywiście nie mogłam odmówić sobie zerknięcia na forum. A teraz wracam na swoje miejsce - do kuchni, skoro płci nie zmieniłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 23.01.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Czesc, Tez mam zamiar budowac sie w Niepolomicach, zamiar powazny bo wystapilismy o pozwolenie na budowe Wciaz szukam ekipy do wybudowania domku ()stan surowy czy mozesz polecic swoja ? Gdzies w komentarzach, widzialem ze oferowalas ja jednej z osob. Wszelkkie informacje beda mile widziane. Pozdrawiam. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 23.01.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Bardzo ladne schody A czy linoleum nie zblizylo sie zbytnio do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 23.01.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Aguś, schody naprawdę robią wrażenie (wystrój się fajnie wzbogacił). Jaka szkoda, że trzeba je przerabiać, ale faktycznie to byłoby co najmniej nierozsądne zostawiać je, jak są. Walcz o swoje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.01.2007 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Czesc, Tez mam zamiar budowac sie w Niepolomicach, zamiar powazny bo wystapilismy o pozwolenie na budowe Wciaz szukam ekipy do wybudowania domku ()stan surowy czy mozesz polecic swoja ? Gdzies w komentarzach, widzialem ze oferowalas ja jednej z osob. Wszelkkie informacje beda mile widziane. Pozdrawiam. Darek Jasne, że mogę. Namiary na polecane i wręcz przeciwnie umieściłam w wątku "małopolska biała i czarna lista wykonawców" a to jest w "wykonawca doskonały i mniej". Jeżeli nie znajdziesz, to napisz, poszukam i podam tutaj. Ci od stanu surowego to firma Zebud (502654494). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.01.2007 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Bardzo ladne schody A czy linoleum nie zblizylo sie zbytnio do kominka? A nie denerwują Cię te wygięcia - jedno wklęsłe, drugie wypukłe - mnie się nei podobają. Poza tym rzeczywiście są ładne i wygodne. Nie, jest tylko w pobliżu przyszłych bocznych półek. Wkład będzie trochę przesunięty, a przed nim położymy jakieś płytki podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.01.2007 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Aguś, schody naprawdę robią wrażenie (wystrój się fajnie wzbogacił). Jaka szkoda, że trzeba je przerabiać, ale faktycznie to byłoby co najmniej nierozsądne zostawiać je, jak są. Walcz o swoje! Walczyć na szczęście nie musiałam. Ale i tak mam już dosyć i chcę wreszcie zamieszkać i żeby mi nikt obcy po domu nie łaził i, żebym nie musiała myśleć o tylu rzeczach na raz! No dobra, byle nie wymięknąć przed końcem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 23.01.2007 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Bardzo ladne schody A czy linoleum nie zblizylo sie zbytnio do kominka? A nie denerwują Cię te wygięcia - jedno wklęsłe, drugie wypukłe - mnie się nei podobają. Poza tym rzeczywiście są ładne i wygodne. Nie, jest tylko w pobliżu przyszłych bocznych półek. Wkład będzie trochę przesunięty, a przed nim położymy jakieś płytki podłogowe. Nie zauwazylem tych wygiec Moze dlatego , ze patrzylem na te schody jak na dzielo nieskonczone. Pewnie warto je zsynchronizowac , ale jak sie nie da to mysle ze jak pojawi sie wiecej szczebelkow to stana sie jeszcze mniej widoczne. A linoleum podsunelo mi pewnien pomysl , musze doczytac Twoj dziennik i pogooglowac troche. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 24.01.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Agduś,trzymajcie się, to już ostatnia prosta, na której zawsze najbardziej brakuje tchu, bo jak cel jest blisko, to myslimy sobie no dobra - prawie się udało .... A prawie robi wielką różnicę! A ja nie mogę się doczekać zdjęć z kuchni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.01.2007 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Trzymamy się kurczowo... powietrza.Dzisiaj już mogłam przejść pod schodami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 31.01.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 haiku przeprowadzka agdus czas bez litosci godziny kosiagdus wciaz meble przenosi?a kiedy skonczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.02.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Agduś kiedy się odezwiesz. Domyślamy się że się przeprowadzacie, ale daj chociaż jakiś znak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts