Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Małgoś, kurczę, żal mi jak diabli, ale nie dam rady.

... No chciałabym...

... A jakby co, to gdzie i o której?

Ślimaczy mi się ta ostatnia robota koszmarnie, bo ciągle coś załatwiam, dokądś jeżdżę, jakieś banki, sądy, US i inne takie i tak po parę stron dziennie robię, a mam ich w sumie 450. Uroczysko musi poczekach, chociaż wolałabym napisać codziennie dwa odcinki. No cóż - rzeczywistość - jakże przyziemna - skrzeczy.

Za to mam wreszcie drzwi do szafek w kuchni (prawie wszystkie) i ładną obudowę szafki stanowiącej półwysep (w miejsce ordynarnej płyty meblowej).

Już mi się wyklarowało - jedziemy po półki na kominek i po trociny przy okazji. I jeszcze oglądniemy szczeble do płotu (zmiana koncepcji ogrodzenia nastąpiła i będą ordynarne szczeble). A ja muszę przy okazji zapytać Górala, czy i za ile by nam zrobił taras. Andrzej nie zapyta, bo jest przeciw. Nie przeciw tarasowi w ogóle, tylko przeciwko temu, żeby ktokolwiek ten taras za pieniądze wykonał. No bo przecież on sam może go zrobić. A że za 5 lat znajdzie na to czas, to już insza inszość. Za to będzie taniej. Ja nie wątpię w to, że BY wykonał. Tylko najpierw trzeba zrobić ogrodzenie, balustradę balkonu, szafki i blat do pracowni, gładzie w hollu, tapety w wiatrołapie, gładzie w dwóch łazienkach, malowanie w obu, podłogę z żywicy z muszelkami w jednej, oświetlenie w jednej łazience, oświetlenie w korytarzu na górze, domek ogrodowy dla dzieci, rozbudowa placu zabaw... No to czy nie lepiej, żeby Góral zrobił taras?

Ciekawe, ile za niego zaśpiewa... Może cena bedzie odpowiedzią na powyższe pytanie...

Tak czy siak nie dam rady się wybrać na spotkanie. :(

Wróciliśmy! Tarasu Góral nie zrobi, bo juz się nie bawi w "duże" rzeczy. Teraz robi tylko schody i na brak zamówień nie narzeka. Zastanawiam się, gdzie i jak szukać kogoś do tego tarasu. Zacznę od wypytywania sąsiadów.

Za to znaleźliśmy w jednym miejscu drewno wszelakie (łącznie z modrzewiowym) i sztachety, które przyjadą jednym transpotrtem z drewnem na taras, drewutnię, balustradę, domek dla dzieci i plac zabaw. Może jeszcze coś się przypomni. Teraz trzeba wszelkie potrzeby podliczyć i zamówić.

A w górach zima! Śnieg leży wszędzie grubą warstwą! Czasami nie jest źle mieszkać niżej!

Duch, jak sam stwierdził, jest za drogi, jak na Kraków, a co dopiero na Niepołomice!

Czy taras będzie, to się jeszcze okaże. Na razie będzie drewno. Trafiło nam się, że jeden kuzyn drewnem handluje i przywozi je pod dom, drugi robi sztachety, więc wszystko pojedzie jednym transportem. No i modrzew miał, a to wcale nie jest takie oczywiste!

Wiosna!!!