Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wow, jaka fajna Miśka w awatarku! :o

A jaka żywo zainteresowana pracą przy komputerze! :lol:

Agduś, może my ustanowimy jakąś nagrodę dla tego, kto dobę rozciągnie? :roll: :wink: Też mi bardzo to potrzebne. :-?

Ogłoszenie drobne:

Kaganiec dla sumienia pilnie kupię!

Załamka - ja juz chyba do końca zycie się tak będę miotała! Jeżeli siądę do korekty, to nie zniosę wiosennych ciuchów ze strychu i nie posprzatam. I odwrotnie w każdą stronę! :(

A po południu z dziewczynami na karate.

I z tego wszystkiego taka jojcząca pierdoła się ze mnie zrobiła - wciąż dzieckom truję, że mają coś zrobić. A one nie robią. Albo robią na odwal, żeby się nie czepiała, a ja i tak muszę po nich poprawiać. :(

Weekendy mam zaplanowane już do początku maja.

Wyluzuj, nie ma nic gorszego niż jojcząca pierdoła!!!! Wiem co mówię, przechodziłam to!!!! Przyjemności są ważne, nawet bardzo ważne, więc z nich nie rezygnuj, korekta nie zając ... jaki termin realizacji???? Zrób to jutro, będziesz miała dzień wolnego!!!!

Kagańca na zbyciu nie mam - ten mój używany jest regularnie :wink:

Agduś, nie jęcz dziewczynom.

Powiedz im na spokojnie, że nie wyrabiasz się.

Czy nie ma możliwości, żeby np. Wero trochę pomogła w odprowadzaniu dziewczynek na angielski, karate i co tam jeszcze?

Zmniejsz ilość obowiązków społecznych, nie angażuj się tak bardzo w zycie szkoły i przedszkola - ustal jakiś "limit", np. współudział w max 1 imprezie szkolnej miesięcznie, a może i mniej.

Jeśli dziewczyny nie zrozumieją - wprowadziłabym system restrykcji i ograniczeń, przestrzegany z żelazną konsekwencją. Jeśli czegoś nie zrobiły, to nie wolno im robić NICZEGO innego, aż zrobią to, co powinny. Taki jeżyk karny w wersji dla starszych dzieci.

I nie szalej - jeśli czegoś nie zrobisz, to trudno, świat się nie zawali, a Ty nie jesteś robotem, potrzebujesz odpoczynku, a do tego masz ograniczoną wydolność jako istota ludzka, potrzebujesz sypiać i nie masz turbodopalacza.

I trzymaj się, pamiętaj, że nie możesz dać zawładnąć temu sobą - to Ty musisz panować nad sytuacją i nabrać trochę zdrowego dystansu. :wink:

No to ja lecę włączyć swój turbodopalacz... :-?

No wiem, macie rację. Też przez to przeszłam i mysli pałętające się w mojej glowie podczas słuchania elaboratów wchowawczych raczej nie świadczyły o ich skuteczności... Takoż staram się hamować.

W życie szkoły angażuję się raczej miernie - tyle, ile muszę jako "trójka klasowa". Na szczęście jest to naprawdę "trójka", więc pracą się dzielimy. Za to w przedszkolu robię więcej - jakoś tak wyszło, ale i to nie jest mój największy problem.

Restrykcje, ograniczenia, żelazna konsekwencja - to powoduje, że nastrój staje się nie do zniesienia, ale czasem stosuję. Na zmianę z odwoływaniem się do sumień itp. Czasem pomaga, czasem nie... Jak to w życiu...

Karate mi dzisiaj wypadło (to miały być zajęcia dodatkowe za te, które przepadły w święta), bo Małgo nie chciało się iść samej (Magda jednak nie wraca do treningów, a koleżanka z przedszkola też nie szła dzisiaj).

No to wpadłam na chwilę, bo mi się o tych koszyczkach przypomniało. Skoro inaczej ich nie mogę znaleźć, to może forum pomoże.

I nowe zmartwienie mam - w sobotę mialiśmy zrewolucjonizować ogródek, a tu się okazuje, że piaskarnie piasku nie sprzedają!!! I co teraz???

I nowe zmartwienie mam - w sobotę mialiśmy zrewolucjonizować ogródek, a tu się okazuje, że piaskarnie piasku nie sprzedają!!! I co teraz???

... kup w hipermarkecie 2 tony piasku dla kota .... trochę drogo wyjdzie ... ale sukces murowany :wink: :D

... kretów nie będziesz miała przez 50 lat :D

Braza, wyskocz na plazę i podeślij mi z 5 ton piasku pocztą!

Ten dla kotów to nie bardzo się nadaje, bo to nie piasek.

Chyba, że nocą obrobimy wszystkie piaskownice w okolicy! Z taczkami.

Z wolną sobotą to nie tak prosto jest. Za tydzień impreza urodzinowa Małgosi dla przedszkolaków, za dwa już 1 maja i planowany wypad w góry. A póki tej ziemi nie wymieszamy, to niczego zasiać nie mogę. Późno się robi...

Mam piasek!!!

Znaczy - będę miała dzisiaj.

Nie weim, o co w tym biega. Może jakaś sezonowość? Teraz jest sezon na pospółkę, na piasek bedzie później. Okazało się jednak, że wszyscy MYŚLELI, że my chcemy szarego piasku, a tego teraz nie ma. Jest natomiast płukany, który zamówilismy czym prędzej. Glebogryzarka też zamówiona na jutro czeka w wypożyczalni. Czarnoziem, drogi jak cholera, przyjedzie jutro kole 17.00. Do tej pory musimy sie uwinąć z glebozgryzieniem przynajmniej ogródka z przodu, bo do niego zostanie wrzucona ziemia. Dobrze, że płotu jeszcze nie mamy (a tak mnie to wkurzało).

Teraz czekam na telefon, że piasek będzie za dwie godziny. Wtedy łapię szpadel i wykopuję wszystko, co rośnie na terenie przeznaczonym do wysypania piasku. Zabezpieczam korzenie, coby do jutra dotrwały. Kiedy Andrzej wróci, zaczneimy wożenie piasku na tył - tam ma być wmieszany w warzywniak wraz z trocinami i kompostem. Resztą piasku posypiemy trawnik, bo na razie po deszczu ślizgamy się po rzadkim błotku, mimo trawy. Kiedyś trawnik potraktujemy aeratorem, żeby ten piasek trochę wgnieść w ziemię i ją rozluźnić. Marzą mi się krokuski i przebiśniegi w trawie, ale na razie musiałyby mieć żelazne cebulki, żeby jakoś znieść ten beton.

A Małgosia ponoć świszczy lewym oskrzelem. Kaszle od dwóch tygodni, ale jakoś tak bez przekonania.