Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Czyli szaleństwo wiosenne trwa. :lol:

Tez latam jak z piórkiem. :lol:

No to pozdrówka w biegu! :D

Aha - nie ma mowy, żebyście zapomnieli. :evil:

Jak zapomnicie, to dziewczynki wchodzą, a Wy wracacie po płytkę! :lol:

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uroczyście ogłaszam, że kominek WYKOŃCZONY!

W czwartek przetarliśmy pierwszą warstwę bejcy papierem ściernym (właściwie to taką siateczką na trzymadełku) i pomalowaliśmy drugą warstwą. Ten zabieg, początkowo nieplanowany, sprawił, że kominek nam wyszlachetniał.

Piątek od rana do wieczora spędziłam na gruntownych porządkach, w które czynie włączyła się moja mama. Później wpadła koleżanka, która zazwyczaj wypija kawę zabawiając mnie rozmową, dzieki czemu świetnie idzie mi codzienne porządkowanie kuchni lub gotowanie (zależy, o której wpadnie). Tym razem, widząc rozmach prac, rzuciła się do pomocy i wyszorowała górę wiszących szafek kuchennych oraz drzwi do wiatrołapu. Niedługo po jej wyjściu inna koleżanka wpadła przywożąc moja mamę i Małgo z karate. Kończyłam porządki miło gawędząc (tylko w tej formie sprzątanie staje sie dla mnie czynnością znośną). Z tego wszystkiego odwaliłam w części oficjalnej domu zaniedbane dotychczas porządki wiosenne (świątecznie pominęłam) i nawet umyłam okna oraz wyprałam firanki! Wieczorem padłam jak kawka z pełną świadomością faktu, iż w części prywatnej domu panuje radosny twórczy nieład. Nie byłoby w tym nic szczególnego, gdyby nie fakt, że dzisiaj odbyła się wizytacja. Nic to - ja mam dom, a nie muzeum. Zresztą o tym fakcie przekonałam się szybko, gdyż z moich wczorajszych porządków na dole pozostała... tylko świadomość, że MIAŁAM czysto. C'est la vie!

A kominek już zakocony można oglądać. Zapraszam!

Kiedyś gdzieś już mówiłam - bardzo mi się podobają odważnie i nieszablonowe rozwiązania. U kogoś... :oops:

Sama jestem zbyt zachowawcza chyba.

Ale naprawdę podoba mi się Wasz kominek - jego forma, piękne kafle z kotami, nietypowy czopuch.

Gratuluję inwencji! :D

Dziękuuuuję za pochwały. Grzeję się w nich jak kot!

Zaje.....sty!!!! Podoba mi się, naprawdę mi się podoba!!!! Świetny kolor! To jest bejca do tynków??? Zapamiętaj albo zapisz gdzieś numer - może mi się przydać!!!!

To jest bejca firmy Becker (mam nadzieję, że dobrze zapisałam nazwę z pamięci), a nazywa się TERRA. Tylko, że ona ma inny kolor tak naprawdę :-?

Ufff! Cały dzień w drodze. Oglądaliśmy ten samochód, wytargowaliśmy 2,5 tysiąca i już już mieliśmy go kupić, kiedy okazało się, że właściciel nie wierzy bankom i chce żywej gotówki. No i bulba, bo takowej nie wieźliśmy, licząc na to, że wystarczy mu przelew dokonany z jego własnego komputera na jego oczach.

Skończyło się na wpłaceniu zaliczki. Jutro ma przywieźć autko do Krakowa.

Kolorek ma okropny - za ciemny jak na mój gust, ale przebieg niewielki (sprawdzalny) i rocznik słuszny.