Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak ja mam to zrobić, żeby tu ciągle być??? ledwie się człowiek za coś innego niż forumowanie zabierze, a już go wołają, obrażają się i w ogóle!

Niedługo będę do Was pisała siedząc przy nowym pięknym blacie opartym na nowych pięknych szafkach! Szafki zrobiły się w sobotni wieczór. Na razie nie mają szuflad ani przykręconych drzwiczek, ale są i blat na nich już można oprzeć. Blat się klei - leży zajmując kawal salonu przyciśnięty bloczkami silikatowymi.

A tak poza tym, to mieliśmy Dni Niepołomic, co oznacza, że trzeba było Małgo odprowadzać to na pokaz tańca przedszkolaków, to znów na pokaz karate. W tym roku tylko ona występowała.

Na koniec, czyli wczoraj wieczorem, urwaliśmy się na koncert Perfectu. Faaaajnie było!

Ja przepraszam!!! Ja sobie wypraszam!!! Ja się nie obrażam ... no chyba, że obraże się teraz, bo mnie tu obrażają twierdząc, że się obrażam ... matko zaplątałam się!!!!

Na koncercie Perfectu musi być fajnie :D :D

Co zrobić, żeby na przykład meble do kuchni się zrobiły????

Żeby meble do kuchni się zrobiły należy:

1. Zaprojektować meble z wymiarami.

2. Policzyć ile i jakich płyt trzeba (białe są najtańsze, więc te części, których nie widać, mogą być białe).

3. Policzyć okucia, nóżki, zawiasy i różne inne dzindziboły.

4. Pojechać do sklepu typu OBI, Castorama itp. (najważniejsze, żeby stolarnia w nim była).

5. W stolarni zamówić płyty pocięte na odpowiednie wymiary.

6. Pojechać do Belmebu (najtańsze okucia w pełnym asortymecie).

7. Przywieźć to wszystko do domu.

8. Wziąć wiertarkę i inne takie oraz Andrzeja.

9. Zasiąść w pobliżu, żeby czasem coś podać, przytrzymać, okleić krawędzie itp.

10. Szafki gotowe!

PS Punkty od 2 do 7 w sumie też najlepiej powierzyć Andrzejowi...

Może Ci wybaczę tę nieobecność... (dobrze, że się przyznałeś, bo nie zauważyłam) ... skoro jeszcze kominek chwalisz... Dobra, wybaczam!

Co roku za naszym płotem sarenka rodzi małe. Obserwujemy z okna, jak się skrada co jakiś czas, żeby je nakarmić. Niby nic, niby tylko sie pasie, rozgląda się uważnie, parę kroczków w stronę chaszczy, znów się pasie... Spryciara!

W zeszłym roku widzieliśmy też maluchy, jak się przedzierały na tych długaśnych nogach przez wyższe od nich trawska.

Kilka dni temu zauważyłam ją.

http://img301.imageshack.us/img301/1756/11sarenka1.jpg

By agdus at 2009-06-02

Najwyraźniej była w ciąży. Może nawet waśnie przyszła urodzić tego dnia, bo skradała się podobnie jak do maluchów, to podjadła, to znów rozglądała się uważnie.

http://img301.imageshack.us/img301/5616/11sarenka2.jpg

By agdus at 2009-06-02

W końcu położyła się w trawie, a ja czatowałam z aparatem w oknie. Kiedy leżała, prawie jej nie widziałam zza traw, więc wyszłam na strych i otworzyłam okno. Nie zauważyła tego chyba, bo nie zareagowała. Po chwili zerwała się jednak i uciekła kilka kroków. Spłoszyła ją nasza Miśka. Przez chwilę obserwowały się uważnie i chyba bez strachu.

http://img301.imageshack.us/img301/6282/11sarenka.jpg

By agdus at 2009-06-02

Sarenkę spłoszył dźwięk aparatu. Kilka zdjęć zniosła, rzucając w moją stronę niespokojne spojrzenia, ale po kolejnym uznała, że ma dosyć i poszła sobie. Wlazła w gęstsze zarośla, pod brzózki - tak, gdzie rok temu wypatrzyliśmy młode.

A teraz z innej beczki - pokaz karate:

http://img208.imageshack.us/img208/6934/11pokazkarate1.jpg

By agdus at 2009-06-02