Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Znaczy się, walczycie...

Warto byłoby, żeby Braza poczytała tę opowieśc i jeszcze raz pomyslała, czy ona u siebie wszystkie gniazdka i włączniki dobrze zaznaczyła... :lol:

Ja zawsze, ale to ZAWSZE mam za mało gniazdek. :o :roll:

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zamiast zwykłego gipsu, używaj gipsu szpachlowego,

będziesz miała więcej czasu na gipsowanie

Dzięki, ale to nie ja gips kupowałam. Szpachlowy też w domu bywał, ale tym razem MISTRZ powiedział, że ma być budowlany. Mistrz kazał, więc czeladnik robił...

Depsia, od jutra wyglądam listonosza. Może mu powiem, co przyniósł - ciekawe, czy się zdziwi.

Mam plan - upiekę chlebek, poczęstuję kilka koleżanek, potem łaskawie zakwasem obdzielę i... po wakacjach go odbiorę!

A tak w ogóle, to piszę właśnie siedząc przy nowym blacie! Przed nosem mam nowy monitor (efekt zbierania kuponów z Wyborczej). Za monitorem jest pomalowana (wreszcie) ściana!

I to by było na tyle...

Za mną stary bałagan, bo jeszcze w nowych szafkach nie układałam. Zresztą tradycyjnie nie mają drzwiczek. Szuflad też nie mają... Będą miały... Kiedyś...

Blat jest zielone paski (cztery odcienie od prawie czarnego do jasnego), zrobiony z zaczepistych paneli podłogowych (mieli też takie, które wyglądały jak deski ze starych skrzyn okrętowych i inne w różne dziwne niepodłogowe wzory). Ściana jest solidnie zielona (duluksowa z mieszalnika, bo gotowych kolorków jest za mało). Sama malowałam dzisiaj! Z rozpędu przejechałam też korytarz na górze, bo mi zbrzydła ta jasnozielona mdła farba.

Wieczorkiem ustawiliśmy szafki, potem wtargaliśmy blat z dołu (ponad 3 metry długości, więc łatwo nie było). Mieliśmy go tylko położyć i przykręcić, ale jakoś tak z rozpędu się komputer do kupy poskładał i trzeba było sprawdzić, czy działa...

Teraz dumamy nad półkami. Mamy stare otwarte szafki wiszące - przemalować i powiesić? A może jednak nowe półki lepiej pasujące rozmiarami? Ja jestem za nowymi. Andrzejowi szkoda starych...

No to kawał dobrej roboty odwaliliście. :D

Jakieś foto?

Chociaż na PW, bo ciekawa bardzo jestem. :wink:

Z szafkami to chyba nie doradzę, bo nie widzę, gdzie mają być, jakie to miejsce i jakie są same szafki... :roll:

Ja chcę poglądówki względem tych szafek, to coś może podpowiem!!!! I taka już moja natura, że wszystko co stare to raczej nadaje się na rozpałkę (jeśli to drewno) lub w jakieś ustronne miejsce wysypiskiem zwane :D

Gratuluję - pokaż te dechy!!!!

Dzisiaj niewiele zmajstrowałam, raczej destrukcję uprawiałam. Na chwastach i mszycach w ogródku. Rąk domyc nie mogę. Zdjęcia będą, ale dopiero, kiedy Andrzej listwę przyklei, bo mi się nie będzie chciało wklejać potem następnych.

Antyki lubię tak jak Braza - u kogoś. Chociaż jednego to bym chciała mieć - w salonie jako kontrast. Miałam już nawet upatrzony sekretarzyk na allegro. No cudo - mówię Wam. I nawet, jak na takie cudo, poszedł za przyzwoitą cenę, ale my akurat mieliśmy dziurę budżetową.

Jakieś destrukcyjne nastroje ostatnio wśród nas panują. Ty destruktujesz mszyce i chwasty, ja się do belek przymierzam... niepokojące :roll:

Marzył mi się kiedyś sekretarzyk z tysiącem skrytek i schowków, chyba już wyrosłam. Obecnie bardziej skłaniam się ku marzeniom o jakiejś kolonialnej komodzie z mnóstwem szufladek :oops: