braza 20.06.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Depsia, rozpuszczasz Ich Mój plan pobytu dla Agdusiowej Rodziny w Uroczysku ... wolna amerykanka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.06.2009 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Dokładnie wyjeżdżamy z domu 8 lipca rano i zmierzamy na zachód. Po drodze zadzwonię, coby dokładniej podać godzinę nalotu. Wolna amerykanka po intensywnym proramie będzie wskazana. A my i tak coś tam znajdziemy do pooglądania. Już szukamy... Norrrrmalnie doczekać się nie mogę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 20.06.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Dzień dobry, ja tu pierwszy raz z nieśmiałym pytaniem, więc wszystkiich pozdrawiam. Co prawda nie jestem pewna, czy wszyscy w zaiązku z końcem roku nie wyjechal, ale może ktoś odpowie... Agduś, wyszukałam w Twoim dzienniku takie zabawne, kolorowe pstryczki. Podoba mi się ich kształt, ale nie wiem, co to (może była nazwa, ale nie natrafiłam), możesz podać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.06.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 OK, to ja sobie zaznaczę w kalendarzu i będę pisała dyrektywy. Braza - będziesz, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.06.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Nie będę Remont w najlepsze trwa, demolkę musze zrobić ... ni hu...hu... Nie dam rady... Nocny wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.06.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Agduś .... over!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.06.2009 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Dzień dobry, ja tu pierwszy raz z nieśmiałym pytaniem, więc wszystkiich pozdrawiam. Co prawda nie jestem pewna, czy wszyscy w zaiązku z końcem roku nie wyjechal, ale może ktoś odpowie... Agduś, wyszukałam w Twoim dzienniku takie zabawne, kolorowe pstryczki. Podoba mi się ich kształt, ale nie wiem, co to (może była nazwa, ale nie natrafiłam), możesz podać? Jeszcze nie wyjechali, w każdym bądź razie nie wszyscy. Nie pamiętam, jak się nazywała firma produkująca te pstryczki. Pamiętam za to, że tanie nie były i dlatego mamy ich tylko troszkę. W każdej hurtowni elektrycznej, którą odwiedzaliśmy, mieli wystawkę tych pstryczków i sprowadzali na zamówienie. Może wydrukuj sobie sdjęcie i popytaj w hurtowniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.06.2009 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Agduś .... over!!!! Jestem! Co Ty taka niecierpliwa? Pomagałam Andrzejowi w różnych takich, chlebek piekłam (nie udał się) i na pocieszenie panna cottę zrobiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.06.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Jaka niecierpliwa, ja oaza spokoju jestem C to jest panna cotta jeszcze mi powiedz. bom nieoduczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.06.2009 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Dobre to jest. Ze śmietanki słodkiej i mleka (czasem z samej śmietanki) i żelatyny i cukru. Zastyga w małych miseczkach, potem robi się z tego babkę na talerzyku (taką jak z piasku) i polewa sosikiem (aktualnie z truskawek). Mniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.06.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 A dokładnie? Ile czego i jak długo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.06.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 3 szklanki śmietanki kremówki1/2 szklanka cukru1 laska wanilii (ja dodaję ywentualnie cukru waniliowego zamiast części zwykłego)1 łyżka żelatyny 6 filiżanek, małych miseczek, lub czego tam chcesz wysmaruj oliwą (tak ino, ino).W rondlu podgrzej śmiatankę z cukrem tak, żeby zawrzała i natychmiast zdejmij z ognia, wyjmij wanilię, jeżeli była, dodaj żelatynę i pomieszaj porządnie. Rozlej do tego czegoś, co posmarowałaś olejem, wystudź i wstaw do lodówki na minimum 4 godziny. Zamiast połowy śmietanki można podobno dodać mleka (nie próbowałam). Można też dodać dwie łyżki jakiegoś likieru (spróbuję dzisiaj, bo wczoraj dodałam). Kiedy zastygnie, na moment zanurz w gorącej wodzie i zrób babkę na talerzyku. Polej sosem (wedle uznania). Smacznego! Sosy:truskawkowy (znaczy truskawki pokrojone + cukier)malinowypoziomkowykażdy inny owocowykarmelowy (znaczy skarmelizowany cukier)każda inna kombinacjaostatecznie gotowiec (błe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.06.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Oooo, dzięki Brzmi ciekawie, mam nadzieję, że sobie poradzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.06.2009 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Poradzisz sobie na pewno, a dobre jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.06.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Agduś - a co z chlebkiem nie wyszło? W sumie nie martw się, już niedługo przyjedziecie, to zrobimy razem i będziesz wiedziała co i jak. Mam nadzieję, że będzie piękna pogoda, bo tego nam trzeba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.06.2009 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Może za krótko wyrastał ten chlebek? Pamiętałam Twoje opowiadanie o chlebku wędrującym po lodówce i tak mi się wydawało, że powinien szybciej... Na razie będę karmiła zakwas i czekała. Tylko czemu ten chlebek zakwasem nie smakował? Taki jakiś bez charakteru wyszedł... No ale ja się nie poddaję tak łatwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.06.2009 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Na chlebie się nie znam - jeszcze - ale mogę powitać nowy dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.06.2009 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ja tam wiem, że się uda, po prostu przy zakwasie trzeba mieć trochę cierpliwości. Nie wiem, czemu mój pierwszy chlebek zakwasowy tak szalał z tym rośnięciem. Teraz takich numerów nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.06.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Co robicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.06.2009 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Odpoczywam. Chlebek rośnie (nie wytrzymałam).Zakwas postawiony nie w lodówce zabierał się do wyjścia ze słoika. Uznałam to za dobrą wróżbę dla chlebka, więc ciasto zamiesiłam wedle Depsiowego przepisu, zakwas odłożyłam do trzech słoików na zaś i dla koleżanek. Podglądam czasem ciasto i wiecie co? Ono rośnie!!! Widać to wyraźnie!!! Jutro rańcem odpalę piekarnik (jeżeli wstanę z łóżka po pospiesznym wypieleniu warzywniaka w przerwie między kolejnymi deszczami), a potem zeźrę pewnie pół chlebka na ciepło. No dobra - połowy to może nie, bo dużą foremkę mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.