Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie doczytałam. :D

Baaaardzo się cieszę, na pewno następne będą coraz lepsze, bo nabierzesz wprawy! :D

Warto poświęcić te parę minut na zamieszanie tego chlebka, prawda? 8)

Odkopałam komputer i siedzę jak za wałem obronnym!

Walczę ostro w pracowni z papierami. Początkowo były górą. Bez rozpoznania wlazłam w sam środek ich terytorium licząc, że wezmę je z zaskoczenia, ale szybko okazało się, że to był powqażny błąd o znaczeniu strategicznym. Papiery miały dobry wywiad i były przygotowane na mój atak. Zostałam okrążona i odcięta od posiłków, dzięki czemu pewnie trochę schudłam. ZOrientowawszy się, że walka nie będzie łatwa i czas przejść do wojny pozycyjnej, okopałam się na z góry upatrzonej pozycji i zaczęłam atakować najsłabsze punkty obrony przeciwnika. Ponieważ większą część sił wroga zamierzam wykorzystać w przyszłości jako siłę roboczą, Andrzej przygotował mi areszty wojskowe dla pokonanych przeciwników. Zdając sobie jednak sprawę z tego, iż bez strat się nie obejdzie, ja przyniosłam jeszcze wielki worek (wiecie, do czego służą czarne worki...). Po pierwszym dniu miałam wrażenie, że mimo ogromnych nakładów sił nie zbliżyłam się ani o krok do zwycięstwa. Nadal tkwiłam w otoczeniu i choć areszty powoli się zapełniały, wrażych wojsk nie ubywało. Na szczęście drugi dzień batalii zakończył się moim częściowym zwycięstwem - tu i ówdzie było widać podłogę. Ba, nawet udało się wynieść jedną szafkę - istotną część fortyfikacji wroga! Dzisiaj wreszcie wykurzyłam ostatnich niedobitków z ich okopów! Niedobitki leżą jeszcze wprawdzie na podlodze, ale pozwoliłam sobie na wcześniejsze zejście z pola walki, ogłosiwszy chwilowy rozejm. Czarny wór został zawiązany - pozostali ocaleją.

Ten stan nie może jadnak zbyt długo trwać, bo takie sytuacje bywają niebezpieczne i mogę zostać zaskoczona nagłym kontratakiem.

Pochwalę sie, że mój najstarszy storczyk ma teraz 17 wielkich kwiatów i 5 pączków!

Wejście na terytorium wroga bez rozpoznania uważam za co najmniej mało rozsądne, ale widac szczęście Ci dopisywało - albo to zmysł i talent taktyczno-strategiczny w Tobie rozkwitł! Papiery to wróg sprytny i inteligentny, a z niedobitków litościwie ocalałych może powstać oddział dywersyjno-partyzankci, który szybko złamie naszą obronę! Uważaj więc!!!

Tym bardziej mi wstyd, że mam w domu znawcę tematu, a nie zasięgnęłam jego rady :oops:

No ale nic to! Najważniejsze, że wszystko zmierza w dobrym kierunku! Papiery w większości poukładane, sortowane śmieci dizsiaj odbierali, więc część zniknęła, a co bardziej foremne zostaną do nowego roku szkolnego, żeby dzieci nabiły punktów za zbiórkę makulatury.

Właśnie muisłam wyeksmitować piękną wielką ćmę, bo się strasznie tłukła.

U nas dwa razy do roku. Ze trzy lata temu była wielka akcja i konkurs z nagrodami. Miało być dofinansowanie wycieczki dla całej klasy czy wycieczka - nie pamiętam. Akurat po budowie i przeprowadzce mieliśmy makulatury w bród, więc Weronika naszymi rękami oddała pół tony. Do tego używamy dużo wody butelkowanej, więc i PETów zwieźliśmy parenaście worków. Pani na każdym zebraniu podkręcała, że klasa prowadzi, że wycieczka będzie... W dniu rozdania dyplomów okazało się, że zmienili sposób liczenia - zamiast przeliczać na ilość uczniów w klasie (w sportowej było tylko 20), wzięli pod uwagę liczbę bezwzględną i przegraliśmy o włos. W następnym roku nie oddałam ani grama...