Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Nie przypomina zająca - to fakt! Aczkolwiek przydałaby się...

A tak naprawdę, to przed wyjazdem baaardzo bym chciała, żebyśmy zdążyli drzwi do szaf wyszlifować, okleić, polakierować i przykręcić, coby goście wreszcie nie musieli się w nasze ciuchy wpatrywać. No i to ogrodzenie...

I pakowanie... Jak ja tego nie lubię!

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Noooo, to ja tu czytam, że Braza nie fair zagrywa! :evil:

Konie mam pod nosem też, i bryczka tam jest, koleżanko! :p 8)

Byłaś, to wiesz, jak jest u Eli. 8)

Ogrodzenie koniecznie bym chciała zobaczyć takoż, więc jeśli zdjęcia będa to koniecznie poproszę. :D

Baseny gotowe na przyjęcie 3 młodych dam. :wink:

Liczę dni.

Już tylko 4!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ogrodzenia nie zobaczycie przed wakacjami. To se ne da! No bo przedłużanie pobytu w domu jakoś mnie nie pociąga... Wybaczycie?

Na razie dzisiaj Andrzej wyrównał wysokości słupków (bo jakoś się panom murarzom nie udało zrobić jednakowych :x ) i poprzyklejał daszki. Nie wszystkie, bo kątówka się zepsuła i nie mógł poprzycinać tych, które tego wymagały. Wczoraj przywiózł z Krakowa kształtowniki poprzycinane już własnoręcznie na wymiar. Mamy zamiar zamocować je i prowizorycznie przyczepić do nich resztki siatki, które nam zostały z ogrodzenia. Po powrocie zamówimy sztachety wraz z resztą drewna (na drewutnię i taras) i poprzykręcamy je. Znaczy pewnie Andrzej poprzykręca, ja zapewne pomaluję drewnochronem, bo malowanie to moja bajka.

Idę sie ukłonić i... umyć z tego czosnku, co to na komary nie działał. Wprawdzie Andrzej miał raczej miłe skojarzenia (co tu tak kiełbasą pachnie - zapytał przechodząc mimo), ale zapachu czosnku nie lubi (czyżby w poprzednim wcieleniu...?). Ja już nie czuję - chyba się przyzwyczaiłam.

Nooo, jeśli to ma być tyle zachodu z tym ogrodzeniem, to pewnie, że po wakacjach je trzeba zrobić.

Czosnek na komary? Nie słyszałam. :roll:

Nacierałaś się nim? :o :lol:

Jeszcze 3 dni. 8)

Chyba się zmyło. W każdym bądź razie Andrzej nie narzekał.

Tak - w przypływie rozpaczy rozgniotłam ząbek i się smarowałam. A co? Cos sie nie podoba?

Gdzieś czytałam, że na komary trzeba jeść witaminę B (leją na to!) albo czosnek. No to się posmarowałam!