Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witanko!

Gwoździku, współczuję nagłego zakończenia urlopu. I nie tylko... (wyobraziłam sobie mój humor na wieść, że Małż wcześniej musi udać się do pracy...)

Zdjęć dzisiaj nie będzie, bo Andrzej jeszcze nie przerzucił z tatitopa w "mój" stacjonarny komp. I nie przerzuci, bo idziem oglądać ostatnie odcinki piątego sezonu Lostów przegrane od Brazy. Piwko zimniutkie czeka. Ciekawa jestem bardzo, bo to rosyjskie piwko prosto z Bornego Sulinowa przywiezione. Butelka ma taki śmieszny kształt - zagłębienia na cztery palce (znaczy nie dla małp jest przeznaczona).

Witam Cię Jagno, cieszę się, że spodobał Ci się mój dziennik ogołocony ze zdjęć przez pazernego Fotosika i nasze kocice. Miśka przywitała nas po powrocie, jakbyśmy nigdzie nie wyjeżdżali. Czy to miłość kazała jej wybaczyć naszą nieobecność, czy też całkowita obojętność sprawiła, że jej nie dostrzegła? Ja wolę pierwszą interpretację. Carmen pierwszego dnia wpadła do domu, zauważyła nas i... poszła. Nawet się pomiziać nie dała. Rano wróciła i przyszła do pokoju na poranne mizianko, jakby nigdy nic. Jakby nie spędziła pod naszą nieobecność dwóch tygodni poza domem, przychodząc tylko na jedzenie wystawiane jej przez mojego brata przed domem (do środka nie wchodziła)! Jakby poprzedniego dnia nie zawinęła ogona na nasz widok i nie zniknęła na całą noc! Za to mizianko był dłuuugie i głośno mruczane, a potem cały dzień przespała na fotelu. Jakby chciała nam powiedzieć, że nareszcie wszystko wróciło do normy i obcy nie szlajają się po JEJ włościach.

Wiadomo - swoi! :D

A mówią różni "oświeceni inaczej", że koty to fałszywe są, że się przywiązują do miejsca, a nie do ludzi. :o :evil:

Koty kochane są - choć nie sa tak przymilne jak psy.

Ale potrafią być nie mniej do właściciela przywiązane. 8)

Jestem!

Odzywam się!

A Ty pewnie już śpisz...

Dzisiaj sobie wilne zrobilam i zabrałam Małgo do Krakowa. Miała już dosyć bycia jedynaczką z mamą zajętą kiszeniem ogórków i praniem na zmianę.

Jutro znów pranie, ogórki i pielenie.

Może na basen ją wezmę chociaż na godzinkę...

A pojutrze znów do Krakowa.

Za to teraz pewnie Ty śpisz. :lol:

Bardzo dobrze, że zabrałaś gdzieś Małgo, bo nie można dziecka dręczyć praniem i ogórkami na zmianę.

A dużo macie ogórków?

U nas w tym roku nie udały się, krzaki pogniły od zarazy.

Posialiśmy niedawno trzeci rzut - może z nich trochę będzie? Jak na razie to zebraliśmy w sumie może 4 może 5 wiaderek - tyle, co kot napłakał. :evil:

Dzisiaj znów pochmurny ranek u nas.

Liczyłam na słońce już. :-?

U nas podobno byl urodzaj ogórków. Te przerośnięte zostały, bo goście nie dali rady wszystkich zjeść. Na kiszenie kupuję. W przyszłym roku muszę jakoś lepiej trafić z sianiem ogórków, żeby urosły, kiedy będziemy w domu.

Pomidory zaraza dopadła. Kilka zebrałam, może jeszcze jakieś zdążą dojrzeć.

No własnie, nasze pomidory też zaraza wzięła, jako i ziemniaki. :x

Te wczesne to zdążyły trochę dojrzeć, reszta... :-?

Z przerośniętych ogórków sałatka fajna na zimę jest, wiesz? U mnie na blogu przepis jest.

O matko, remont zaczęliśmy w gościnnym pokoju, sajgon w całej chałupie jest, nie mówiąc o ilości zajęcia... :-?