Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

PS Wybrałam! Ma być Bosch SGS 45 N 02 EU (niech ich szlag z tymi nazwami!)

Ywentualnie SMS 50 M 02 EU (co znaczą te wszystkie literki i cyferki - żadna się nie powtarza, a te zmywarki są prawie identyczne!!! :o ), ale ta jest droższa, a wcale nie bogatsza. No i o tej pierwszej sklep w Krakowie dodaje gratis piłkę plażową!!! Na taki bonus na pewno się skuszę!!!

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czekamy na telefon od zmywarki. Sklep w Krakowie nie ma magazynu, więc duże sprzęty muszą dotrzeć z centrali w Warszawie. Jak im się to opłaca, to ja nie wiem. Do 5 dni możemy czekać. Od wczoraj. Ciekawe, czy sobota i niedziela się też wliczają...

Tiaaaa...

Łikendujemy się do bólu...

Znalazłam rano na łące koło domu trzy potężne kanie (zjedliśmy je, więc gdyby mnie tu jutro nie było - to to nie były kanie...) i piękną imponująco wielką purchawę. Nie purchnęłam jej - taka piękna jest, że szkoda.

Zamówiliśmy tynk na dolną część ogrodzenia (ma być taki jak na cokole domu).

Kupiliśmy łańcuch, ale psa na nim nie uwiążemy. 16 metrów kupiliśmy, a jeszcze 50 zamówiliśmy.

Zabrałam się za sprzątanie. Pokłóciłam się z Młodą, która na każde polecenie odpowiada "nie" (z uzasadnieniem), a po awanturze wykonuje je i uważa, że wszystko jest OK, no bo przecież zrobiła, o co ją prosiłam.

Andrzej zawiózł Magdę na urodziny do koleżanki.

Ja sprzątałam... :x

Umyłam gary :evil:

Andrzej zapaćkał klejem narożniki słupków (takie aluminiowe z siatką).

Trochę mu pomogłam.

Miałam zamiar już dzwonić i umawiać kocię na sterylkę. Zawsze mam taki zamiar, kiedy wchodzę rano do pokoju biednej bezdomnej Madzi i widzę, że w nocy koty chyba jednak nie widzą tak dobrze, jak się powszechnie uważa, bo kuwet nie zauważają. A potem, kiedy już opanuję ten sajgon i nakarmię tabun głodomorów, patrzę, jak się śmiesznie bawią, jak mam popatruje na nie z góry, jak się do niej przysysają, jak śpią razem i... chyba jeszcze poczekamy z tą sterylką...

Kania to taka:

http://turystyka.strefa.pl/grzyby/czubajka_kania.jpg

Niezawodny sposób na odróżnienie od czasem podobnego muchomora sromotnikowego to ten pierścień na trzonie. U kani zawsze daje się swobodnie przesuwać w górę i w dół, a u sromotnika jest przyrośnięty do trzonu.

Pamiętajcie zawsze o sprawdzeniu, bo zatrucia sromotnikiem są bardzo groźne!!!