Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Błękity też lubię. Kiedyś najbardziej je lubiłam, a teraz to już wszystkie kolory chyba (nawet róż pod wpływem dziewczynek, z których każda miałą fazę różową). Chwilowo rewolucyjny nastrój nieco przycichł, co nie znaczy, że odszedł w nieznane. Tyyyle rzeczy bym zmieniła... Ino że rzeczywistość mi skrzeczy! Czasu nie mam, żeby palcem do nosa trafić! No ale tak zawsze na początku roku szkolnego.

Zmywarki nie ma. Będzie w piątek... Może...

Totolotka wysłałam a'konto kociego gówienka. Pewnie to samo z tego wysyłania wyniknie, ale co mi tam - 2 złote, a chwila oczekiwania - bezcenna!

Tia wróciła i tak czule się przywitała... Jak ją oddać??? Dobrze, że teraz się dowiedziałam, jak to jest oddawać zwierzaczki, a nie po zainwestowaniu w superdrogą superrasową kocię lub sunię i przejściu wszystkich korowodów związanych z zakładaniem hodowli (no dobra, tak na serio to o tym nie myślałam). Nie byłabym w stanie sprzedawać maluchów obcym!

Chyba przesadziłam, pisząc, że wszystkie - Wero też nie miała fazy różowej. Magda i Małgo tak, Małgo dłużej i bardziej intensywnie, ale już jej przeszło. Łaskawie jednak pozwala się ubierać w różowe ubranka, z których jeszcze nie wyrosła.

A może po prostu jej nie oddawaj?

Właściciel i tak powiedział, że ma kota w doopie.

No to chyba wisi mu, tak?

Właścicielka i tak nie ma nic do gadania.

Może dostać kocurka z młodych, żeby nie było problemu znowu z nadliczbowymi kociętami. :wink:

Ciekawe, czy sklep nie ściemnia z tym kurierem... :roll:

Chyba skończy się na tym, że nie oddamy żadnego. Na razie nie chcę pytać, bo jeszcze pomyślą, że mam zamiar zatrzymać koty, a wtedy na pewno baaardzo będzie im na nich zależało. Óni mają koty w dooopie, ja ich... W ten weekend Andrzej ma dyżur, więc nie pojedziemy, w przyszły u Weroniki piknik gimnazjalny, więc też nie...

Też jestem ciekawa, czy nie ściemniają z tym uszkodzeniem przez kuriera, ale przeca się nie dowiem. Czekamy do jutra.

Dziadków TV już przyjechał, bardzo mi się podoba.

Myślę, że to był dobry wybór - tv ma dobre parametry, 32 cale, a kosztował razem z transportem niecałe 1430 zł, Toshiba.

Sklep wiarygodny, więc w razie W kupuj właśnie tam. :wink:

Wszelki duch...!!! :o Gwoździk mnie nawiedził!

Ja też znalazłam dzisiaj kanię, a nawet dwie, ale ta druga mała była, więc ją zostawiłam, żeby urosła. Z okna obserwuję, jak rośnie. Jutro rano może się wyrwiemy na większe zbieranie. Potem zagruntujemy słupki wreszcie (miałam to dzisiaj zrobić, ale się nie wyrobiłam w czasie :oops: ). Młoda przyniosła ze szkoły dwa kozaki, zwykłe, szare. Podobno koło szkoły rosły.

Pisałam, że grzybnię kani sobie przesadziliśmy do ogródka? Na razie tylko purchawki nam rosną w dużych ilościach, ale może się i te kanie jakoś przyjmą.

A z targu przytargalam chyba kilkanaście sadzonek różnych wrzosów i wrzosopodobnych. Nie pochwalę się, ile kasy wydałam :oops: , ale rozstawiłam je po wrzosowisku w łysych miejscach i piknie wyglądają. Jutro posadzę.