Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wpadnie ktoś doprowadzić do porządku moje potwornie zaniedbane akwarium? To ja ten czas, który miała spędzić na myciu go i płukaniu żwirku poświęcę na pisanie. Ewentualnie jeszcze jest trochę prasowania, pranie do poskładania, bałagan na strychu...

Ale w przyszłym tygodniu to ktoregoś dnia oleję te codzienne bzdury, których i tak nigdy nie da się skończyć, i napisze coś. Słowo harcerza!

Do oglądania! Akwarium śliczne jest. Miałam akwarium od lat, ale po przeprowadzce do nowego domu zaniedbałam je i rybki odeszły. A teraz chcę znowu mieć. I takie urządzenia sprytne kupiłam, że sprzątania w akwarium będzie znacznie mniej niż dawniej.

To akwarium to małe jest - 56 litrów zaledwie, ale na razie musi wystarczyć. Stoi właśnie koło mnie i straszy - takie brudne!

A mnie sie marzy wieeeelkie akwarium! Takie 300 litrów minimum. Narożne. Do salonu! Tylko takie akwarium to kosztuje!!! Oj, kosztuje!!! Ale jeżeli wygram w totka, to sobie kupię! Gdy tylko zacznę grać...

To może duuużyyyy telewizor kup, też da się oglądać i to bardzo zróżnicowany obraz :roll:

A poważnie: lubię patrzeć na ryby! W sztabie w centrum radiowym chłopaki mieli ogromne akwarium, a w nim naprawdę piekne ryby (niestety, z nazw pamiętam tylko skalary, piękne skalary!!). Ale za diabła nie chciałabym tego sprzątać!!!

Im większe akwarium, tym mniej sprzątania. Serio! Im większe, tym bardziej stabilny ekosystem się w nim tworzy - roślinki wykorzystują to, co wydalają rybki i produkują tlen, rybki za to dają roślinkom CO2 i tak się to kręci. A teraz zamówiłam na allegro taki sprytny filtr, który z dna wyciąga te farfocle całkiem sam i się muł nie tworzy. I nie będę musiała dzwonem mułu wyciągać ze żwiru rujnując trawniczki! Przynajmniej tak to MA działać. A kosztuje tyle, że POWINNO działać. :roll:

Daaawno temu znajomy rodziców mial potężne akwarium. W związku z tym, nie mial telewizora. A akwarium zrobił, kiedy budowano takie wielki sklep w Opolu. Jakoś udało mu się nabyć szyby wystawowe. Pewnie "się stłukły" na budowie... Takie czasy były...

Z tym sprzątaniem to pewnie masz rację, może teraz nie jest to takie uciążliwe, ale i tak ja osobiście raczej w to nie wejdę :D Na dzień dzisiejszy wystarcza mi wślepianie się w ogień w kominku.

oczywiście w Uroczysku :roll:

Oczywiście TAK, a gdzieżby indziej :wink: