Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry wieczór wszystkim!

Bez wątpnienia to jest Dewey!

Zresztą teraz, po pierwszej nocy spędzonej w jego towarzystwie, nie masz zapewne wątpliwości. Wyspaliście się? Czy nadal chcesz mieć tego słodziaka? Czy pogodził się z "innym" piaseczkiem? No i w ogóle, jak pierwsze wrażenia?

dzień dobry

tak teraz juz nie mam wątpliwości :lol: :wink: bestia sie przyczaiła tylko :lol: :lol: :lol: dobrze że jest taki szybki bo wczoraj przy trójce dzieci nim zachwyconych nie miałby najmniejszych szans :lol: :lol: :lol: pogodził się z innym żwirkiem trochę marudzi i łapki otrzepuje ale chętnie z niego korzysta tylko suchy whiskas mu nie smakuje nie chce tego jeść i tyle :-? mięsko z whiskasa oki ale chrupki bleee czym Ty go do tej pory karmiłaś bo może smaku mu nie pasi bo przyzwyczajony do innego :D no i sypiac chodzi do łazienki bo koniecznie chciał spać z Piotrusiem :(

ale kot to jest nic Agduś nie powinnaś była nam psa pokazywać :lol: :lol: :lol: :lol:

O whiskasie już Ci napisałam w Twoich komentach - to jakbyś chciała dziecko wychować na jedzeniu z McDonalda! Wywal świństwo!

Ja daję swoim kotom po odrobinie puszkowego jedzenia tak na smaczek (ćwierć małej puszki na kota dziennie), podstawą jest suche, ale dobre (w eozsądnej cenie Purina One, są oczywiście i lepsze, ale to już inna półka cenowa).

Mam nadzieję, że te dzieci nie zamęczyły Dewey'a. U Was ma się gdzie schować...

A nasza psuka chyba coś w sobie ma, bo już sąsiadka kupiła sobie leonbergera, zapatrzywszy się na Emi. Tylko że ona źle trafiła - na jakąś beznadziejną hodowlę. Szczeniak był niezsocjalizowany i męczą się z nią do tej pory. Nie wspomnę, że wzięli sunię potwornie zapchloną, co moim zdaniem dyskwalifikuje hodowlę. Jakby co, to pytaj na forum LeoAureus - ona ma hodowlę leosiów i zna temat.

idę w takim razie do się ale melduję że łóżko zostało zabezpoieczone od razu po powrocie małża do domu zaraz w sobotę :D ooo widzisz dzieki za namiary idę polować na Nią bo małż rzucił sobie niewinnie :roll: szkoda że takie małe mieszkanie mamy :o rany boskie jakbym miała jeszcze kawałek pokoju to by mi jeszcze szczeniaka teraz dołozył :lol: :lol: :lol:

coś Ty dzieciaki się bawiły z nim co najwyżej zabawa się zmeczył bo ciągały mu sznurki po podłodze a on polował :lol: :lol: :lol:

Szczeniaczek leosia na tym metrażu? Hmmmm... Jeżeli kupicie, to powiem, że baaardzo odważna kobieta z Ciebie! No bo taki szczeniaczek, to trochę większy od dorosłego yorka jest... Trochę...

Ale przynajmniej Dewey nie nudziłby się pod Waszą nieobecność - zająłby się wychowywaniem pieska.

Cieszę się, że Dewey zachowuje się na poziomie. Obeicałam, że kuwetkowy jest, ale kotkom na nowym terenie zdarzają się wpadki i wstyd by mi było.

Agduś ja bardzo kocham psy, powiem wiecej uwielbiam psy ale resztka instynktu samozachowawczego to mi jeszcze została :lol: :lol: :lol: poza tym ja to mieszkanie chcę sprzedać bez konieczności generalnego remontu :lol: :lol: :lol: musimy niestety poczekać aż będziemy mogli się przeprowadzić bo nie chcę psu krzywdy robić a męczyłby się niestety teraz :(

Leosiowi do szczęścia najbardziej potrzebny jest człowiek. Oczywiście możliwość odwrócenia się w drugą stronę czy wyciągnięcia na całą długość też, ale to już mniej. Najważniejsze, żeby było komu w oczy popatrzyć!

Co wcale nie znaczy, że Cię namawiam do kupienia psa już teraz!!!

wiem Agduś że pies potrzebuje człowieka a teraz niestety nie mogłabym mu zbyt dużo czasu poświecić zwłaszcza jak już sie wykończeniówka zacznie :( i po całych dniach nas nie będzie :( u mnie w domu zawsze pies był i niejeden szczeniak się przewinął więc doskonale sobie zdaję sprawę z tego że dać jeść i na dwór wyprowadzić to niestety za mało ale jedno jest pewne w pierwszym możliwym momencie pojawi się szczeniaczek Leosia :D

Czyżby już decyzja zapadła? No to Emi będzie chrzestną kolejnego leosia :wink: Tylko zanim kupisz, to popytaj LeoAureus o dobre hodowle, żebyś nie miała takiej niespodzianki jak sąsiedzi. Ta ich sunia nie jest zła, ale dłuuugo bała się wszystkich ludzi, a im większa była, tym gorzej ten jej strach wyglądał dla tych, których się bała (reagowała obszczekiwaniem, podbiegała zjeżona, obwąchiwała warcząc, cały czas gotowa do ucieczki). Duuuużo pracy ich kosztowało, żeby zaczęła się zachowywać trochę lepiej, ale jeszcze nie jest całkiem fajnie.

A ja mam rzeczywiście syndrom pustego gniazda. Jakoś się dzisiaj nie mogłam pozbierać, ciągle coś mnie denerwowało, czegoś mi brakowało... Normalnie nienormalna jestem!!!