Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witanko poranne. Dzisiaj mgła tak nędzna, że można jej nie zauważyć, ale trochę ciapie. A wczoraj to nawet chwilami słoneczko sie pokazywało.

Rybke mi wciągnęło do filtra :( Rurka taka gruba się odczepiła i rybka popłynęła w ostatnią drogę.

A Dewey'ek czym się raczy bawić?

Przede wszystkim ta rurka nie powinna spadać z wężyka. Mam filtr denny + filtr zewnętrzny kubełkowy - zobaczymy, co to warte - i własnie do tego zewnętrznego popłynęła rybka.

Na razie mam kosiarkę i molinezje (o jedną mniej niż kupiłam). Dzisiaj Andrzej przywiezie parkę ramirezek, neonki, glonojady i danio. Kupiłam przez allegro. Marzą mi sie jakieś pyszczaki, ale to już do większego akwariuma. Może kiedyś uda się kupić takie do salonu. Musiałabym jendak poczytać, czy są jakieś pyszczaki, które nie niszczą roślin, bo lubię zielone.

... Musiałabym jendak poczytać, czy są jakieś pyszczaki, które nie niszczą roślin, bo lubię zielone.

... a może wysłać Ci amurka z mojego stawu ... lubi zielone .... nie niszczy roślin.....po prostu je zżera ....

.....zresztą zeżre Ci wszystko ... kit szklany też ... :wink:

Kuzyn mojego ojca niegdyś kupił siedlisko ze stawem. Stanął na brzegu. Zielono było wokół stawu i w stawie. Kuzyn rozmarzonym głosem zaczął wywody: "Najpierw wrzucę amura - wytnie rośliny. Potem wrzucę szczupaka - wytnie amura..." Nie pamiętam, czy dokończyłam, czy tylko miałam ochotę: "Potem rucę się sam i wytnę szczupaka.

O apetycie amura wiem,a le ja lubię zielone w akwarium MIEĆ. I nie chodzi mi o plastikowe roślinki.

A w moim akwarium, stojącym 15 cm o lewej krawędzi klawiatury, pływają już zakupione rybki. Jeszcze parka prętników i kilka glonków, które mam dostać od sąsiadki, i cała planowana obsada będzie na miejscu. Gratis dostałam kilka małych ślimaczków i jednego wieeeelkiego.

http://f.imagehost.org/0086/marc0720-07-3846web.jpg

...Marzą mi sie jakieś pyszczaki, ale to już do większego akwariuma. Może kiedyś uda się kupić takie do salonu..

Tanio odstąpię wielkie akwarium. 8) :D

Do wglądu u nas na strychu. :D

Mam nadzieję, że utrafiłam się z klaczką. :wink:

Dzień dobry. :D

Rybki oglądasz i nie możesz się oderwać...?

Nieeee, akwarium stoi w pracowni, jakbyś tam była, to byś się odezwała.

Tak nieśmiało zapytam - czy jest jakaś szansa na dokończenie przygód dzielnej ekipy pracowniczej w Uroczysku? :roll:

No wiem, sumienie mnie gryzie, że nie piszę, ale gryzie mnie też, kiedy siedzę przy kompie a robota leży. No i co ja mam zrobić? Tak czy siak pogryziona chodzę...

Depsia, to akwarium to masz narożne 300 litrów lub więcej, z pokrywą?