Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Piszę to z całą sympatią - kiedy Jazep był u nas, miałam chwilami wrażenie, że prowadzi obserwacje pod hasłem "potomkowie wielkiego Marcinkiewicza w środowisku naturalnym". Często podkreślał, że u nas, jak w Lucynce (a to był drewniany, modrzwiowy dworek położony na białoruskiej głębokiej wsi). Szukałam tych podobieństw i znaleźć nie mogłam...

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

noooo nie ma to jak ładnie zawyć sobie :lol: :lol: :lol:

Agduś aaaaaaaaaaaaaaaa co zielone zbierasz bo trochu to można zielonego od mojej babci podprowadzić a jakbyś kciała co elegantsze to siora kumpeli ma szkółkę i tam w naprawdę dobrych pieniądzach drzewka i krzaczki zanabyć można :D

Dzień doberek! :D

U nas deszczyk kapie, pogoda iście listopadowa, więc oczywiście planujemy wypad do miasta. :lol:

Młodszy synek dzisiaj maturę próbną pisze z matematyki, stresik lekki mi towarzyszy... :roll:

Nie wiedzieć czemu... :roll:

Aniu, a Ty z jakich stron? Może razem będziemy wyciągały wszelkie zielsko od kog się da? Jeszcze rok i ja będę się już mogła tym i owym podzielić.

Witam z rana :D

Ja z (prawie) Opola jestem, do wyciągania zielska się zgłaszam jak najbardziej :D Na razie do dzielenia się mam drobiazgi: irysy, nasturcje (nasiona), lawendę. A w przyszłym roku może dalie - teraz były pierwszy rok, muszę poszukać jak porozdzielać te bulwy, które wykopałam, zobaczymy jak wyrosną latem.

Wie ktoś może co z tymi daliami zrobić?

U nas pogoda taka sobie, pochmurno ale nie pada i nie wieje (wczoraj byla masakra)....

A ja z dzieciakami w domu siedzę, bo się pochorowali :(

Witanko!

U nas jeszcze słoneczko, ale skoro u Ciebie Depsiu pada, to i do nas przyjdzie niedługo :( Miłego wypadu życzę, a próbną maturą się nie przejmuj - lepiej chyba, żeby nie poszła rewelacyjnie, bo młody uzna, że już wszystko umie i nie musi się uczyć. Przydałoby się tak o stopień niżej niż by chciał.

Aniu, ja ponad pięć lat temu wyprowadziłam się z Opola, ale czasem tam bywam. Mam dużo irysów, ale po wiosennej rewolucji w ogródku nie zdążyły się jeszcze rozrosnąć tak, żeby dało się je dzielić. Jeszcze rok i będą, mam nadzieję, rozrośnięte. Wiosną się okaże, co się nadaje do podziału. Na pewno dobrych truskawek mam duuużo.

Sasanki chyba mam tylko zwykłe. Te, które kwitły, były fioletowe, ale nie wiem, czy nie dostałam sadzonek białych - one za małe były i jeszcze nie kwitły. Pełnych nie mam. A krzew nie raczył był zakwitnąć, więc nie wiem, jakiego jest koloru. O ile dobrze pamiętam, to kupowałam taki jasnofioletowy.

aha sasanki są fioletowe, czerwone i białe no i pełne takie grubiutkie i puchate :lol: a krzewy to nie wiem czy nie widzialam białych i takich w odcieniu czerwonawym aaaaaaaaa jukk ogrodowych nie chcesz?? ładnie wyglądają i jeszcze ładniej kwitną i toto w ziemi sobie rośnie :D