Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za pozdrowienia! I vice versa - przekaż koniecznie!

Śmy dzisiaj sie zabrali wreszcie za hol i wiatrołap. Andzrej wygładzil sufity i próbował ściany, ale okazało się, że gips, którym wcześniej utykał co większe dziury, był jakiś felerny i się sypie. Częściowo zeskrobany, w całości zagruntowany czeka na dalsze działania czyli na szpachlę akrylową. A ja polakierowałam drzwi do zbiornika pc (zastąpią te drzwi, które teraz go zasłaniają a powinny wisieć między pom. gosp. a wiatrołapem) i pomalowałam sufit w wiatrołapie. Oczywiście wszystko jest zakurzone od tego gipsu i akrylu :evil: Nic to, będę miała motywację do porządków świątecznych. I jeszcze upiekłam chlebek! Pychotka!

Wusia - zakwas ruszył w podróż do Ciebie. Wyślę Ci na pw instrukcję, ale masz ją też u Depsi.

Malowanie sufitu - brrr...

Nijak nie ogę sobie z tym nigdy dać rady, więc wysyłam zawsze Sołtysa na drabinę. :oops:

Agduś - wyrazy uznania, podziwiam!

Brazę zresztą też, przecież też sama malowała sufity... :o :oops:

...

Nie lubię, jak ci z zachodu piszą o złej pogodzie, bo ona prędzej czy później do mnie przyjdzie.

... no mam dokładnie to samo :) ... nie cierpię tych skubańców z zachodu co mi pogody zazdraszczają i kraczą :lol: :wink:

pozdróweczka

...

Nie lubię, jak ci z zachodu piszą o złej pogodzie, bo ona prędzej czy później do mnie przyjdzie.

... no mam dokładnie to samo :) ... nie cierpię tych skubańców z zachodu co mi pogody zazdraszczają i kraczą :lol: :wink:

pozdróweczka

Jestem oburzona! :o

Postponuje się tutaj porządnych ludzi! :evil:

Agduś, czy Ty tego nie widzisz? :o

Wszyscy tu przyszli, żeby się powypierać zachodu... Ciekawe czemu? dawniej to raczej o zachodzie się marzyło (no może nie o tym polskim dzikim zachodzie zanym czasami Rumunią), a teraz nikt nie chce być z zachodu. Ja tam dzisiaj nie wiem, skąd jestem, bo taka mgła, że nie widać.

Do nas już dzoszło, więc nie masz po co krakać.

A ja sobie zaraz rano pomalowałam drugi raz sufit w wiatrołapie! A teraz pójdę pooklejać schody i inne takie przed malowaniem sufitu w holu. Tylko że dzisiaj angielskie i baseny, więc dużo więcej nie zrobimy...