wu 23.11.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 nooooo przyda się to Wam się wybitnie zwiększy przyrost naturalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.11.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 ... i stosunek ilości zwierząt do ludzi zmieni na korzyść tych pierwszych (na razie jest 32:5 - nie licząc mniejszych ślimaków, dzikich pająków i innych niemeldowanych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.11.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 w razie czego głód Wam nie grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.11.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Znaczy się będzie papuga, noooo!! Miałam nadzieję, tak przez krótki moment, że choćby osiołek.... Też nie lubię ciemności!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.11.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witanko z rana Jakby co, to ja bardzo proszę zdjęcie fizjonomii chociaż nowego członka rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.11.2009 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Najpierw mi podpowiedz, jak takie rozdarte ptaszysko podrzucić nocą, żeby było na Mikołaja! I jak toto wcześniej przywieźć i przechować w domu do chwili podrzucenia? Już ze świnką była jazda, ale świnka cichsza jest i jakoś się nie zdradziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.11.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 dzień dobry jak klatkę przykryjesz szmatką nie przepuszczającą światła to ptaszysko zamknie dziób bo myśli że noc i śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.11.2009 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Też na to liczę i tak pocieszam Andrzeja, bo on, nie wiedzieć czemu, nie lubi tych podchodów mikołajkowych i aniołkowych. Faktem jest, że noc mikołajkowa jest ciężka. Najpierw czekamy, aż dzicka zasną, potemznosimy fanty pochowane w całym domu w do pokoju, jedno pakuje, drugie czuwa pod drzwiami. Szybkie sprawdzenie, czy naprawdę śpią, potem czołganie pełzaniem i podsuwanie prezentów i wreszcie można iść spać. Nie na długo, bo podniecone Mikołajem towarzystwo wstaje wyjątkowo wcześnie...Przed Aniołkiem jeszcze gorzej. Więcej pakowania, bo ten odwiedza nie tylko dzieci, ale i dorosłych. W dodatku inni najczęściej zwożą różne fanty w stanie soute, żeby je podokładać do paczek. Pakowanie trwa do 2 w nocy, a my juz mamy za sobą cały dzień przygotowań świątecznych i przed sobą kolejny. Potem już TYLKO trzeba wydumać, gdzie ten ładunek ukryć (pokaźny jest, bo na Wigilii u nas dużo ludzi bywa) tak, żeby nie został przypadkowo odkryty i jednocześnie żeby było łatwo go wrzucić pod chooinkę w odpowiednim momencie. Potem zostae już tylko operacja podrzucanie - młode w asyście wtajemniczonej Weroniki i jeszcze kogoś idą na górę wypatrywać przez okna Aniołka. Wtedy dorośli ustawiają się w taśmociąg i przerzucają stosy paczek pod chionkę. A na koniec nagroda - chwile, kiedy dziecka odkrywają, że Aniołek juz był, zachwyty wielkością stosu, wyciąganie i rozdawanie prezentów, rozpakowywanie i okrzyki zachwytu. Po obfotografowaniu tego momentu można już otworzyć własne paczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.11.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 fajnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 24.11.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Oj Agduś, ale zatęskniłam za świętami po Twoim opisie My w zeszlym roku mieliśmy takie fajne święta, kiedy byliśmy u mojej Babci i było nas 16 osób... W tym roku zostajemy u siebie, więc będzie nas tylko max 6 Uwielbiam to chowanie prezentów, pakowanie po nocy, później podrzucanie ich pod choinkę...A potem radość dzieciaków Ciekawa jestem, czy dacie radę tą papugę przemycić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.11.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Na pewno dadzą radę! Ja ich znam! Nas na Wigilii zazwyczaj też sześcioro, ale i tak rwetesu i paczek jest mnóstwo, bo prezenty daje się systemem "Każdy każdemu". I w ogóle, fajnie jest. Agduś, może tę papugę przetrzymajcie na strychu, czymś nakrytą? Albo w Waszej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.11.2009 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Papugę przetrzymamy u sąsiadki (jeszcze o tym nie wie ), bo nigdzie indziej nie da się w dobrej kondycji przetrzymać tak krzykliwego gada. Na strychu za zimno, w łazience NA PEWNO zastanie odkryta, nawet w gościnnym się zdradzi, bo wprawdzie drzwi można zamknąć na klucz (jedyne), ale dziecka będą poddrzwiami siedziały razem z kotami i pytały, co tam się drze. Za duże są, żeby im wcisnąć jakiś kit. Ona mała będzie - falista. Przeczytałam już, co było w necie na temat różnych paputów i spośród dwóch typowanych ostatecznie wybraliśmy pospolitą falistą. U nas najwięcej osób było na pierwszej Wigilii w tym domu - 15. W zeszłym roku tylko 9, a w tym jeszcze nie wiem, ile będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.11.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Idę sobie, skoro nikogo tu nie ma!Dobranoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 24.11.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ja jestem, tylko równocześnie szukam lamp do pokoju starszego synka Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.11.2009 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 To owocnych poszukiwań życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 24.11.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Już mam dość tego przeglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.11.2009 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Znaaam to uczucie! Szybko kup lampę i będziesz miała spokój! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.11.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Agduś ale fajne bałwanki wystukałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.11.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Ba... co? Dzień dobry, czego ja znowu nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.11.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 dzień dobry DPS-ia BAŁWANKI no zerknij na numerek stronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts