DPS 27.11.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 No jak o co chodzi, prościzna to jest. Najpierw bierzesz starą deskę, doniczkę albo co tam jest pod ręką, potem malujesz to na jakiś jasny kolor (i nie musi to być jakas określona farba, ja np. ostatnio olejnicy użyłam), można z efektem przecierki i niedokładnego malowania. Potem bierze się zwykle kolorowe serwetki z różnymi obrazkami, wycina się ulubione obrazki dokładnie i przykleja się na jakiś klej, ja używam najtańszego na świecie Wikolu. A potem bierze się lakier i zalakierowuje się całość. Jak nie ma byc efektu spękań, to w sumie może być jakikolwiek lakier, jak ze spękaniami, to specjalny. I to wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.11.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Niby proste, faktycznie ... a na porcelanie się da?? Cześć i czołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.11.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Jakby tym klejem, co to Olka zapodała, to na pewno sie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.11.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Pomalowałam! Każdą podpórkę przy ścianie trzeba było okleić z dziesięciu stron! Myślałam, że fijoła ciężkiego dostanę! No ale efekt jest wreszcie taki, jaki miał być od początku. Obiecałam sobie, że zbyt szybko wystroju nie będę zmieniała, bo kolejne malowanie tej ściany jakoś mnie nie pociąga. Kolorek jest świetny - taki naprawdę ciemnozielony. Andrzej wygładził ściany do malowania w wiatrołapie i sufity w łazienkach. Wreszcie, po trzech latach mieszkania, przestały straszyć zielonymi płytami k-g! Decoupage wydawał mi się nieco bardziej skomplikowany. Gdzieś czytałam o różnych lakierach, których należy używać, o malowaniu kilkoma warstwami różnych lakierów dla uzyskania określonych efektów... W wolnej chwili poczytam jeszcze w necie, chociaż ja starej daty jestem i wolę książki. Na razie jednak powstrzymam się z wydatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.11.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 dobry wieczór Agduś nooooo pełny podziw aleś się narobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.11.2009 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Andrzej bardziej. Mnie wprawdzie więdły ręce od oklejania i machania pędzlem w górze, ale on też w górze musiał rozcierać gładź akrylową. Kiedyś próbowałam, to wiem - dla mnie nieosiągalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.11.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 A foty som? Tego ciemnozielonego. Decoupage MOŻE być bardziej skomplikowany, ale da się to zrobić także prostszymi środkami. No wiecie, w końcu producenci z czegoś muszą też żyć, prawda? A idea jest taka, że przykleja się obrazki i zabezpiecza przed zniszczeniem, czyli praktycznie każdy lakier dobry będzie. Pewnie, że kilka warstw jest lepsze, meble też się maluje kilkoma warstwami. Tak jak pisałam, efekt spękań i takie tam wymagają specjalnych środków, ale inne, prostsze rzeczy są naprawdę łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.11.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Też bym chciała to ciemnozielone pooglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.11.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 dobry wieczór Agduś no nie daj się prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.11.2009 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Jutro przy świetle dziennym zrobię zdjęcia, bo przy lampie się kolor nie ujawni. Nie udało nam się znaleźć innej tapety, więc pomalujemy ściany w wiatrołapie. Przeforsowałam malowanie na granatowo. Andrzej nie jest przekonany, ale ustąpił. Jakby co, to przemaluję... Muszę zeskanować zdjęcie z jakiejś gazety. Znalazłam już dawno to zdjęcie i tak właśnie chcę mieć pomalowane ściany w łazience. Nie potrafię jednak zgadnąć, jak to zrobić. Mam nadzieję, że na forumie znajdzie się ktoś, kto będzie wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.11.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 doooooooobra poczekam do jutra ta ruda paskuda wisi mi na ramieniu i utrudnia pisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.11.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 O! Jaka szybka jesteś mimo rudej paskudy! Ledwie napisałam, zaglądnęłam do Twoich komentów, patrzę a tu już u mnie odpowiedź. I jaka łaskawa odpowiedź! Cieszę się, że możesz ostatecznie poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.11.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 no tylko przez wzgląd na kolory no wiesz nie dosć że wisi na mnie to mnie jeszcze całować próbuje i włosy mi układa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.11.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Muszę zeskanować zdjęcie z jakiejś gazety. Znalazłam już dawno to zdjęcie i tak właśnie chcę mieć pomalowane ściany w łazience. Nie potrafię jednak zgadnąć, jak to zrobić. Mam nadzieję, że na forumie znajdzie się ktoś, kto będzie wiedział. Pokaż to zdjęcie z gazety, aż mnie skręca z ciekawości!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.11.2009 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Jutro. Chyba nie myślisz, że chce mi się dzisiaj jeszcze z łóżka wstawać, gazety szukać, skanować zdjecie, wklejać na foruma... Za leniwa jestem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.11.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Może być jutro, rozumiem doskonale też leniwa jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.11.2009 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witanko poranne!Lecę książki układać. No dobra, zrobię najpierw zdjęcie półek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.11.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Zrobienie zdjęć półek to dopiero połowa drogi, jeszcze trzeba je za przeproszeniem, upublicznić... Witanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.11.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 dzieńdobry no własnie Agduś o fotce nie zapomnij cobyś nie musiała potem na nowo ksiażek zdejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.11.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 No i co, są te foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts