Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Zazwyczaj na kursie szybkiego czytania są wprowadzane elementy technik uczenia się. Ja to podzieliłam, bo kurs szybkiego czytania musi trwać dłużej, a takiego obowiązku w ramach działalności społecznej nie mam zamiaru brać na siebie (dojazdy, organizowanie opieki nad młodszymi).

Dzięki temu, że zajęcia będą poświęcone tylko metodom uczenia się, mogę dokładniej przećwiczyć te techniki. A jeżeli uda się zorganizować odpłatny kurs szybkiego czytania, to pewnie w pierwszej kolejności obejmie starsze klasy.

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

maaama Mikołaj mi przyniósł Kikiriki :lol: :lol: :lol: myślałam że sobie żyły otworzę :lol: :lol: :lol: :lol:

Co to są te Kikiriki??? I dlaczego trzeba z ich powodu żyły otwierać? :o

Zdjęcia będą. Kiedyś...

Teraz muszę się przygotowywać do zajęć w gimnazjum. W sobotę mam dla nauczycieli :o a od przyszłego tygodnia dla uczniów :o

Ty to dziewczyno wszystko zrobisz, żeby nie było ciągu dalszego.......

:lol: :lol: :lol:

a Ty, to się tak nie chichraj,

i przemyśl to co napisałem, :roll:

Depsia, a kiedy już przemyślisz, to napisz wnioski, bo ja chyba nie jestem w temacie.

Dzięki za link. Na razie wykonamy bańkę metodami kombinowanymi. Żelka znalazła piękny papier z zabytkami, ale boję się, że nie zdąży dotrzeć. Jako że ma to być na konkurs przedszkolny - praca wspólna z dzieckiem, to ja się aż tak efektami nie stresuję. Znalazłam cienki papier przebitkowy (gdzieś mam jeszcze biblijny, ale nie mogę znaleźć). Nie jest tak elastyczny jak ryżowy, ale od biedy może wystarczy. Zdjęcia i reprodukcje Andrzej wydrukuje na drukarce laserowej. Lakiery, farby i kleje są w domu - wszystkie takie, jak w podpowiedziach na decoupage'owym wewątku. Bańki kupiłam plastikowe - nie lubię takich, ale do wspólnej z Małgosią pracy są lepsze. Spróbuję coś zdziałać. A jeżeli papier zdąży dotrzeć, to będę miała już pierwsze próby za sobą. Pewnie potem polecę do Empiku albo jakiegoś bardziej specjalistycznego sklepu, jeżeli mnie to wciągnie.

Wusia, przede wszystkim trzeba je poznać, potem wybrać te, które Ci odpowiadają i będą potrzebne, poćwiczyć i już można stosować. Dzieckom to ja jeszcze opowiem o przygotowaniu warunków do nauki, wybraniu swoich metod, schemacie powtórek, metodach pracy z podręcznikiem, sposobach notowania i takich innych. A same techniki to sztuczki są.

Małgoś, żałuję bardzo, że mnie nie było, ale opłaciło się - Mikołaj podrzucił papugę bez wpadki i uwiarygodnił się w oczach Madzi. Niczego na przyszłość nie obiecuję - tak na wszelki wypadek, ale...

Czy ja coś przegapiłam?? Jaka bańka??

Cywilizacja jest fajna - mnóstwo sklepów do wyboru, świąteczny nastrój na ulicach, hałas samochodów, tysiące pałętających się chwilami chyba bez sensu ludzi itp. :D No żyć nie umierać!!!

Ciąg dalszy jest nadal najbardziej oczekiwanym ciągiem dalszym ... wszyscy wiemy o jaki ciąg dalszy chodzi :wink: No nie Dochtór :wink: :D

Cywilizacja jest fajna - mnóstwo sklepów do wyboru, świąteczny nastrój na ulicach, hałas samochodów, tysiące pałętających się chwilami chyba bez sensu ludzi itp. :D No żyć nie umierać!!!

Ciąg dalszy jest nadal najbardziej oczekiwanym ciągiem dalszym ... wszyscy wiemy o jaki ciąg dalszy chodzi :wink: No nie Dochtór :wink: :D

http://fc08.deviantart.com/fs28/f/2008/048/2/3/Leaf_Cat_emoticon_lick_GAIARO_by_kaniachocolate.gif

dzień dobry

Agduś to nie dla mnie jeno mojej siostrzenicy by się zdało parę sztuczek :-?

Tak na odległość, to nie bardzo pomogę. Są różne książki... Jakby co, to mogę podpowiedzieć, jaką warto kupić, tylko muszę wiedzieć, do czego to ma służyć.

http://fc08.deviantart.com/fs28/f/2008/048/2/3/Leaf_Cat_emoticon_lick_GAIARO_by_kaniachocolate.gif

Jestem zdegustowana :-?

Jestem zdegustowana :-?

A ja zdumiona... :o :lol: