Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Czy ja coś przegapiłam?? Jaka bańka??

Cywilizacja jest fajna - mnóstwo sklepów do wyboru, świąteczny nastrój na ulicach, hałas samochodów, tysiące pałętających się chwilami chyba bez sensu ludzi itp. :D No żyć nie umierać!!!

Ciąg dalszy jest nadal najbardziej oczekiwanym ciągiem dalszym ... wszyscy wiemy o jaki ciąg dalszy chodzi :wink: No nie Dochtór :wink: :D

http://fc08.deviantart.com/fs28/f/2008/048/2/3/Leaf_Cat_emoticon_lick_GAIARO_by_kaniachocolate.gif

Jestem zdegustowana :-?

A ja zdumiona... :o :lol:

A ja zaskoczona! (nie wiem czym, ale tak do kompletu sobie napiszę).

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszyscy dziwimy się światu - ot i wszystko!

Witam porannie!

Siedzę sobie przy zasłużonym śniadanku i próbuję dylemata rozwiązać - co dzisiaj zrobić? Tyyyyle mam pomysłów a dzień taki krótki.

A z lewej strony patrzy na mnie z 50 par oczek. Jeść chcą. A co mi tam - dam im! Taka będę!

13 neonków, 4 molinezje, 2 kosiarki, 4 danio. Dorosłe gupiki padły wszystkie po kolei (Więcej w sklepie nie kupię!!! :evil: Normalnie kupuje wyłącznie na allegro i zawsze wszystko było ok. Teraz się dałam skusić, bo piękne i nietypowe miał te gupiki. No i mnie pokarało.), ale jedna zdążyła wydać na świat potomstwo. Dziewczyny twierdzą, że tego narybku (kilka molinezji i gupiki) jest dobrze ponad 20 sztuk - ja nie liczyłam.

W tej chwili akwarium nie wygląda pięknie, bo mam w nim kotnik plastikowy z tymi małymi. Na razie przypominają robaczki. Przynajmniej dużym rybom... Gupikowa to zjadała każde małe, które nie zdążyło uciec przez ruszt na dno kotnika :o Zdjęcie zrobię, ale najpierw wysprzątam wiatrołap (zamówiliśmy jakieś preparaty do linoleum, bo już okropnie wygląda), zamontuję kwiatki na nowej półce i obfotografuję hurtem.

Gupiki ze sklepu były ewidentnie chore. Na szczęście szybko zadziałałam, wlałam MFC i choroba się nie rozprzestrzeniła, ale gupików nie udało się uratować.

dzień dobry

u nas są w sumie dwa większe sklepy zoo gdzie rybki można kupić i w jednym zapodają rybki piękne ale przywożone ze świata więc one są już wymęczone podróżą i takie tam a w drugim kupują od lokalnych hodowców więc one do naszych warunków zwyczajne i rosną aż miło :lol:

Zdjęcie zrobię, ale najpierw wysprzątam wiatrołap (zamówiliśmy jakieś preparaty do linoleum, bo już okropnie wygląda), zamontuję kwiatki na nowej półce i obfotografuję hurtem.

Aż tak :o :o :o Ło matko!!!!!!

Dzień doberek ... szkoda rybek...

Co "aż tak"??? Kwiatki są wiszące, a mają się piąć po sznurkach. Najpierw trza wkręcić haczyki w ścianę (Andrzej ciągle zapomina albo nie ma czasu), potem sznurki uwiązać, kwiatki postawić i rozciągnąć na sznurkach. I będzie git!