Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Qwa! Znów trafiłam w babę!!! :evil: :evil: :evil:

Eeee tam, nie zamiaruję sama wkręcać. Jeszcze nie próbowałam wiertać w ścianie. Pewnie bym się naumiała, ale po co, skoro mam Andrzeja? Poczekam na niego. Dzisiaj nie daruję! Wczoraj półkę na papugę zrobił.

Eeee tam (tym razem dla Wusi), ja leniwa jestem! Zawsze twierdziłam, że lenistwo jest motorem postępu ludzkości. Gdybyśmy takie pracowite wszyscy byli, to byśmy do dzisiaj wodę ze studni nosili, prali kijankami nad rzeką, że już o zmywaniu nie wspomnę. Wszystkie maszyny ludzie z lenistwa wymyślili.

Zajęcia to byłby pikuś, gdyby nie mnóstwo innych pilnych spraw, które nagle wyskoczyły. Drobiazgi, ale przez nie dopiero teraz kończę się przygotowywać.

A najbardziej to wkurzyła mnie bańka na konkurs do przedszkola - farba bezpośrednio na bańki plastikowe nałożona zlazła z dwóch baniek, a na jednej została. Czemu? No to dwie zaprawiłam podkładem i dokupiłam za ciężkie pieniądze trzecią - szklaną. Podkład wysechł i trzymał się pięknie, więc dzisiaj drugi raz siadłyśmy z Małgo do malowania. Pięknie nam wyszło. Farba zaczęła schnąć, łuszczyć się i... zlazła razem z podkładem :evil: Niby farby takie jak w opisach, ale nie oryginalne do decoupage'u tylko normalne ze sklepu, bo tych specjalnych to bym nie zdążyła ściągnąć (pewnie, gdybym wiedziała, jakie będą efekty, to bym odżałowała pół dnia i pojechała do Krakowa). No szlag mnie trafił! A na koniec ta za chore pieniądze kupiona duża szklana się wzięła i rozbiła!

Witanko!

Andrzej się wczoraj wziął i pojechał do Tesco (24h/dobę). Przywiózł komplet złotych baniek i polakierował.... hamerajtem! I trzyma się! Klasycznie nie będzie, pięknie pewnie też, ale może w ogóle będzie...

To Małgosiowy, nie Madziowy konkurs.

A ja dzisiaj latałam samolotem! I pan zrobił mi "stan nieważkości"! I w ogóle mi się to nie podobało!!! Znaczy latanie tak, nawet bardzo, ale ta nieważkość!!! Mózg został gdzieś u góry, ja poleciałam z samolotem w dół i to rozstanie zupełnie nie przypadło nam do gustu!

Hę? :o

Jakim samolotem, na miłość boską? :o

Gdzieś Ty znowu polazła? :lol:

Cessna 150

Nie polazłam - pojechałam.

Na lotnisko.

Stan do tego nieważkości :roll: Ciekawe ...

A co jest podejrzanego w "stanie"?

Nieważkość tak całkiem to nie była, pan pilot tak to nazwał. Ale -2g ponoć było. Wiem, żaden to wyczyn, ale ja bardzo nie lubię nawet tego uczucia, które się ma, kiedy samochód pokonuje z dużą prędkością szczyt stromego wzniesienia. To było duuuuużo gorsze!

Agduś matko kto Cię do tego namówi :o ł

Zależy do czego...

To tak, jak moje dzieci. Andrzej specjalnie pokonuje wzniesienia tak, żeby je łaskotało. Ja nie przepadam, ale mogę wytrzymać jakoś. No ale mój błędnik to w ogóle felerny jest - kiedy się spiję, to się nie zataczam, ale na aviomarinie to już całkiem dorosła musiałam jeździć (w dzieciństwie to i aviomarin nie pomagał). Teraz już lepiej, ale i tak w samochodzie nie ma mowy o czytaniu, czasem mam problem z patrzeniem w mapy, a za pilota do niedawna robiłam (teraz mnie Hołek zastąpił).

Zapomniałabym - powiesiłam już kwiatki. Akwarium obfotografowałam, ale jeszcze nie zgrałam zdjęć, więc nie wiem, jak wyszły. Zdjęcia wiatrołapu będą, kiedy kupimy te specjalne środki do linoleum i doprowadzę podłogi do stanu nadającego się do pokazywania.