Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No coś Ty, tak mało wiary masz w siebie, że nie wierzysz? :o :lol:

Co do podłóg, to ja nawet nic nie mówię, u nas do zrobienia są, a nie ma jak nawet teraz kupić paneli, bo jak w tej ślizgawicy jechać? :-?

Melduję, że żyję - dzwonić nie trza.

Sprawę połysku psich klejnotów załatwiliśmy definitywnie - nie błyszczą. W przeciwieństwie do naszych podłóg. Jeszcze w holu została do zrobienia. Może jutro zacznę... A tych na górze będę broniła jak lwica przed nabłyszczeniem. Ciężko będzie! Andrzej napalony na nabłyszczanie.

Melduję, że nadal żyję (jeżeli kogoś to w ogóle obchodzi jeszcze).

Dzisiaj koleżankę spotkałam w sklepie. Najpierw jak nienormalne gadałyśmy stojąc koło nabiału dobrą godzinę, a jej małż - nosiciel koszyka - nudził się okropnie chyba, chociaż czasem udało mu się słówko wcisnąć. Potem postanowili mnie odwieźć do domu, a skoro odwieźli, to dali się na kawę zaprosić. ja sobie ciasto na chleb zrobiłam, a oni kawkę wypili i pogadaliśmy już bardziej demokratycznie. I wpadłam na genialny pomysł - naciągnę jej małża, który ma firmę budowlaną, coby wycenił robociznę naszego tarasu, a potem zacznę Andrzejowi dziurę w brzuchu wiercić, coby ich zatrudnić. I może będziemy mieli taras!!! Jako datę graniczną podam I Komunię Madzi. I to będzie argument, żeby ich zatrudnić! A płot zrobimy już sami - niewiele zostało. Przy okazji i balustradę wyzdajamy!

Mnie obchodzi, nawet bardzo!

A pomysł doskonały, taras powinien już zacząć się robić, bo taki grillo-piec na I komunię to genialna sprawa. :D

Ciągle na jakieś zdjęcia czekamy... :-?

Sama się sobie dziwię, że to piszę, ale ... mnie też obchodzi ... bardzo...

Andrzej się zgodzi! Jakby miał wątpliwości, powiedz że my mamy już drugi taras w planach przy wyjściu z salonu, może pozazdrości, że nie macie nawet jednego :roll: :wink:

Dzięki za wyciągnięcie z drugiej strony.

Nie wiem, czy z tym tarasem tak łatwo pójdzie - wiecie, jak ja musiałam walczyć o te szafki do wiatrołapu???!!! No żeby kupione były, a nie robione.

Jedynie argument, że nie zdążymy przed Komunią może zadziałać. No chyba, że prognozy pogody zapowiedzą ulewy i chłody - wtedy nie przekonam go, że trzeba będzie imprezę tarasową zrobić. Na razie poczekam na wycenę - mam nadzieję, że mąż koleżanki nie zedrze, ale też nie chcę, żeby traktował nas ulgowo, bo oni też kasą nie śmierdzą.

... bo interesy ze znajomymi to najgorsze na świecie interesy... :roll:

No paczta, powiedziała co wiedziała :-? A gdzie Ty byłaś, jak mi tapety i ten koszmarny kamień znajomy zrywał, coooo :-? :wink: :D

Braza, Ty lepiej nie przypominaj o tym, bo Ci tu wszyscy gromko wołali na forumie, że Cię ten znajomy w ci..a robi aż grzmi, a Ty go broniłaś jak niepodległości!!!

A ten mój znajomy to daleki znajomy jest. Nawet bardzo. I ja nie chcę, żeby mi coś po znajomości robił. Niech policzy normalnie, jak od nieznajomego i jak nieznajomemu zrobi. Za samą robociznę ma policzyć, materiał kupimy sami, bo już wiemy od kogo. A jeżeli spieprzy, to od żony dostanie po łbie. :wink: Jakkolwiek naiwnie by to nie zabrzmiało, o ile znam się na ludziach, to on nie będzie chciał robić nas w wała. Tak mu uczciwie z oczu patrzy. Mam nadzieję, że równie fachowy będzie (jakby co). Zresztą wprawę w pilnowaniu mam, będę siedziała w oknie i kontrolowała.

Najbardziej to mi zależy na tej wycenie. Jeżeli będzie powalająca, to nawet nie zaczynam akcji, bo się nie uda, a jeżeli będzie do przyjęcia (tylko nie pytajcie, co to znaczy, bo jeszcze nie przemyślałam tematu - przemyślę, kiedy się dowiem na ten przykład, ile będzie drewno kosztowało), to zaczynam jako ta kropla drążyć skałę. Może kroplą kwasu zostanę? Bo skała granitowa jest...