Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pracowałam kiedyś w TAK-u. Oczywiście byliśmy lepsi od Naszej Szkoły :wink:

PS Czy ktoś wie, jak szybko i skutecznie naprawić stopę? Mam dosyć!!! :evil: To już prawie dwa tygodnie! Aha - gips ani oszczędzanie nie wchodzi w rachubę. :-?

Ale ja tak nie lubię chodzić do lekarzy!!! Najpierw trza się zarejestrować do lekarza pierwszego kontaktu, odczekać dwa dni i pojechać. Potem ze skierowaniem zarejestrować się do ortopedy, odczekać swoje (tydzień, dwa?). Następnie iść na RTG, ponownie zarejestrować się do ortopedy, odczekać i iść na wizytę ze zdjęciem... Liczyłam na to, że zanim odbębnię te procedury, to mi samo przejdzie. Nie chciało :(

Zresztą zapewne usłyszałabym, że mam a) wsadzić nogę w gips (ciekawe, jak z gipsem kierować - a muszę to robić przynajmniej raz w tygodniu) b) nie wsadzać w gips i nie używać - znaczy zalec w domu (kuszące ale niemożliwe do realizacji) c) skoro nie chcę gipsu ani zalegania w domu, to się wypałować i nie zawracać lekarzom głowy.

I tego ostatniego się trzymam. Acz po poczytaniu sobie w necie na temat zapalenia ścięgien, zaczynam się zastanawiać, czy dobrze robię. No ale może to wcale nie jest zapalenie ścięgna?

PS Chleb wykipiał z foremek. Piecze się.

Agduś oprócz gipsu są inne możliwości usztywnienia a jak idziesz do ortopedy to na ogół od rau robią foto i każą wrócić bzzzzzzzz kolejki u nas tak jest przynajmniej jak idziesz do poradni ortopedycznej w szptalu to daje skierowanie na rentgen robią fotę dają za 10 minut do łapy i wracasz do lekarza :D a jak sobie przechodzisz to dopiero będziesz cienko śpiewać :roll:

Nie wiem, jak teraz, ale parę lat temu RTG było w innym budynku, więc trzeba było sobie pobiegać. Nawet nie wiem, czy ortopeda przyjmuje w sąsiedniej miejscowości, gdzie mam lekarza pierwszego kontaktu, czy w Niepołomkach. Chyba trzeba się zainteresować. Jutro i tak nie będę miała czasu, ale może pojutrze...

Ja już cienko śpiewam! W sobotę siedziałam w domu, to całkiem fajnie było, w niedzielę mały spacerek (w sumie nie więcej niż 2,5 - 3 km spacerowym krokiem) i też było nieźle. Dzisiaj się nabiegałam i jest niefajnie.