Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Boszszsz, nie [potrafię sobie wyobrazić adekwatnej kary dla takich ludzi.

Może największą karą byłoby, gdyby nagle zrozumieli, jak straszliwą krzywdę temu dziecku wyrządzali przez te wszystkie lata.

Wtedy pewnie sumienie by zagryzło, samo... :evil:

Muszę jutro nasiona w końcu zamówić!

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bo dla takich to powinny być specjalne więzienia. Na ten przykład w Chinach, na Syberii czy w innych ciekawych miejscach. Prywatne najlepiej. Stawka dzienna 2 dolary (wielu ludzi na świecie żyje za mniej). I bez zawracania sobie głowy jakimiś prawami człowieka. Taż to nie człowieki są.

Mam drugiego zięcia. Co ciekawe, dostarczyła mi go ta sama córka, która już raz wyszła za mąż. O tym, że Błażej jest passe dowiedziałam się już dawno, ale wtedy na tapetę wkroczył Michał. Tym większe było moje zdumienie w poniedziałek rano. W szatni zaczepiła mnie mama Kuby informując, że jej syn już nie może się doczekać na Małgosię. Dowiedziałam się też, że jestem już prawie teściową jej syna, chociaż jeszcze ślubu nie było. Po południu Małgo pokazała mi maleńką bombonierkę Milki i jakby nigdy nic stwierdziła, że to od Kuby, który jest jej najlepszym przyjacielem.

Jutro "Dzień Mężczyzn". Musimy coś rano kupić dla Kuby...

Eeee tam! W zeszłym roku był ślub w przedszkolu. Małgo wyszła za mąż za Błażeja. Bardzo poważnie to wyglądało, Małgo zawsze rezerwowała dla niego miejsce przy stole obok siebie, Błażko przesuwał postawiony przed sobą talerz z zupą, mówiąc "najpierw dla Małgosi". I co? W wrześniu był Michał, a teraz Kuba! Ale podoba mi się, że dzieci uczą się ładnie zachowywać - nie ma końskich zalotów, wyśmiewania się z "par". Pewnie to jeszcze przyjdzie...

Ale w klasie Magdy też tego nie ma. Tzn. nie ma par, oczywiście - nie ten wiek, ale dziewczyny i chłopcy normalnie ze sobą rozmawiają. A sąsiadka opowiadała, że w klasie jej syna chłopak nie podszedł do dziewczyny, bo po pierwsze uważał, że jest "głupia", a po drugie koledzy by go zaszczuli. Zastanawiam się, od czego to zależy. Czy wystarczy jeden klasowy watażka, który ogłasza "dziewczyny są gupie", albo jedna dziewczyna, która na widok rozmawiających ze sobą zawoła "zakochana para" i już? Dlaczego w niektórych grupach są tacy, a w innych nie ma albo nie mają siły przebicia? A może jeżeli chodzą ze sobą razem od przedszkola, pamiętają wspólne zabawy w sali czy na podwórku, to nie zaczną głupieć?

Agduś na pewno jak jest taki prowodyr który dodatkowo chce sięwybić to wtedy może być różnie ale jak dzieciaki są ze sobą zżyte jak mówisz od przedszkola to też może być inaczej chociaż dużo zależy od samych dzieciaków mój brachol pamiętam w podstawówce zawsze z dziewczynami na przerwach gadał i wisiały Mu uśmieszki i dogadywania kolegów :D

Ja do końca edukacji szkolnej chodziłam do klasy z tymi, których znałam od przedszkola. I nie było takich właśnie głupich zachowań, wręcz odwrotnie - chłopcy podpowiadali sobie, jak można próbować poderwać Basię czy Anię, nawet jak odwiedzali nas, to we dwóch, dla wsparcia!!! Pamiętam, jak kiedyś pewien absztyfikant do mnie chadzał i zawsze przychodził z kolegą. Kolega wyraźnie nudził się i kiedyś poprosił: "chodźmy już..." Na to wkurzony absztyfikant: "Jak ja idę z tobą do Baśki, to ci nie gadam, żeby do domu już iść!!!" :lol: :lol: :lol: