Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurczę, jako żywo nie słyszałam o pożarze! Fakt, że syrena w straży wyła, ale żadne wieści do mnie nie dotarły. Siedzę to na uboczu (żeby nie powiedzieć zadupiu), choć całkiem blisko mam do rynku. Pewnie dzisiaj, mijając dom sąsiadów, dowiem się wszystkiego, bo oni są WIEDZĄCY. Wczoraj przejeżdżałam koło nich samochodem, więc nie było zwyczajowych pogaduszek.

Bliższych sąsiadów na razie nie mamy. Ciekawe, kiedy zaczną tu coś budować.

Za to dzisiaj w nocy mielismy taką burzę, że... Nawet nie wiem, jak daleko była, bo błyskał bez przerwy (dosłownie!), więc liczenie na nic by sie nie zdało, bo i tak nie wiadomo było, który grzmot, od którego błysku pochodzi.

Mimo bezpieczników i listwy komputer mi się wyłączył i kawalek roboty (niezapisany - o głupoto moja!) poszedł się paść. Jdną brzózke nam przewróciło. Nie przy domu na szczęście, tylko na naszym "pasku". Szkoda jej, bo ładna była.

Pożar był w budowanej fabryce MANa, w strefie przemysłowej. Rozruch im nie wyszedł. Poczytałam na stronie Niepołomic, bo sąsiadów nie spotkałam. Zresztą to nie wiadomość z "ich działki".

Strefa przemysłowa, na szczęście leży daleko od nas na raczej nieatrakcyjnych terenach. Od starych osiedli też daleko, ale deweloper budue tam niedaleko nowe osiede, z czego wynika, że są ludzie, którym takie klimaty odpowiadają :o

O burzy jeszcze nic nie wiem (nie mam TVN 24, zresztą telewizor włączam w porze bajek porannych i dobranocki) poza tym, że ja było od nas widać i słychać. Poprzednie były może nawet i bliżej, ale miały jakieś przerwy pomiędzy wyładowaniami - ta nie miała przerw i była w nocy.

Agdusiu wiem że to już dawna sprawa. Ale ja właśnie dojrzałam do łazienkowowych decyzji i widzę że masz w łazience z prysznicem rozwiązanie o którym myślę. Czy możesz podać jakich wymiarów jest ta ścianka gdzie jest sedes a obok prysznic i jakie wymiary ma kabina prysznicowa?

U mnie nie zmieści się brodzik (brakuje paru centymetrów) dlatego będziemy murować i stąd moje pytanie. Czy ten mały prysznic jest wygodny?

Mówisz - masz. Zeszłam na dół z centymetrem (to jest jakiś znak, bo już nie z fachową miarką, tylko całkiem cywilnym centymetrem) w dłoni i zmierzyłam:

szerokość 76, lewa ścianka na trzy pustaki po 18 cm + fugi, prawa 96 cm (taki nieregularny, bo inny by się nie zmieścił). Nie wiem, czy wygodnie, bo jeszcze nie wypróbowałam. Muszę zapytać naszych wakacynych gości - może korzystali z łazienki na dole. Na razie drzwi jeszcze nie są osadzone.

http://images29.fotosik.pl/68/f794057931222cae.jpg

A to ja na Brazylii. Tak! Braza odstąpiła mi swoją ulubienicę na jazdę! To się nazywa gościność!!!

Gość w dom, Bóg w dom :D Zrobiłam to z największą przyjemnością :D

http://images30.fotosik.pl/68/bda17b582431122a.jpg

W taką wspaniałą, spacerową pogodę wyciągnęliśmy Brazę i jej Rodzinkę na zwiedzanie Kołobrzegu. Mam nadzieję, że nam to kiedyś wybaczą...

Nie ma czego wybaczać :D To była jedyna okazja od bardzooooo długiego czasu, żeby poczuć ten morski aerozol :D W innych warunkach i bez towarzystwa tak fajnych ludzi po prostu nam by się nie chciało :oops:

Dzięki Agduś za ciepłe słowa :D Mam nadzieję, że jak już nasz dom zaistnieje realnie jeszcze nie raz będziemy mogli Was gościć przez o wiele, wiele dłuższy czas :D

Po powrocie z wojaży konieczne zdaj relację z "walki o ogród" :wink:

Pozazdrościć Wam, dziewczyny... :D Agduś, a w Swornychgaciach zatrzymujecie się w "czterech świerkach"?

W Sworach mieszkamy od lat w tym samym lokum. Kiedyś nocowaliśmy pod namiotem na przystani i tam poznaliśmy ówczesnego ratownika, u którego zaczęliśmy później wynajmować kwaterę.

Ale wiemy, gdzie są "cztery świerki", przed którymi rośnie więcej świerków.

Dziennik jest rewelacyjny, usmiałam się. A ostatnio rzadko tak jest bo ciagle u mnie budowa, padam. Mam pytanko w sprawie szkalnych lukserów. Czy robiliści jakieś wzmocnienia> Jak wykończyliście jedną stronę? Tak będe miała tez u siebie i sie z tym borykam. Pozdrawiam Lidka

Dzięki za ocenę dziennika :oops:

O ile pamiętam, to w ściance z luksferów są takie specjalne metalowe pręty - drabinki. Kupiliśmy to w markecie budowlanym.

Nie wiem, o którą stronę Ci chodzi. Z jednej przylega do ściany (silikon pod kolor fugi), z drugiej na razie nie jest wykończone, bo tam będą drzwi do kabiny (kiedyś :roll: ...). Pewnie są jakieś patenty na wykończenie wolnego brzegu, może aluminiowe, a może się toto cementem paćka i wygładza? Nie wnikałam.

Ufff. Przestało mi się kręcić w głowie po opisach i obejrzeniu zdjęć, nie tylko domu do góry nogami. Ależ atrakcji :D Żaglowce cud-miód aż żal, że nie mogłam pojechać i zobaczyć na własne oczyska. Atrakcyjnie Wam upłynął ten powrót w domowe pielesze :D

Jak coś będę wiedziała o telewizorach, dam cynk. A jakieś specjalne preferencje co do marki i wielkości?

Czekam na "walkę o ogród"

Co do marki, to niewielkie, byle jakaś była. Wielkość 29 albo 32 cale. Podobno lepiej 100 herców (piszę tak, bo, wstyd się przyznać, nie pamiętam skrótu tych herców). I tyle. Ale do Kołobrzegu po niego nie pojedziemy! No, chyba, że za rok :wink:

Ale do Kołobrzegu po niego nie pojedziemy! No, chyba, że za rok :wink:

To ja mam to cudo rok w domu trzymać :o No dobra, jakoś to upcham :D A za rok to mam nadzieję przyjąć Was już na WŁASNEJ ZIEMI, nawet gdybym musiała namiot rozłożyć, co by na głowę nie kapało 8)

Hej Agduś! :D Piękne zdjęcia, jest na co popatrzeć... 8) :D ... Dom na głowie niesamowity :o :p... Byliście w Koniecpolu? :-? ...byliście....no to jestem obrażona :roll: ...

Pamiętasz nazwę tego czegoś po czym ładnie rośnie zielsko w akwarium? ...rozmawiałyśmy o tym na zlocie :) ...więc gdybyś zechciała :oops: ...byłoby fajnie :p ...