wu 10.05.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 dobry wieczórAgdusiu ważne że wszystko się udało i lepiej że jedzonka zostało niżby zbraknąć miało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.05.2010 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Wusia, jak Ty pięknie rymujesz! Wczoraj obiad miałam z głowy. Zupy zamrożonej na długo wystarczy (trzy porcje rodzinne wyszły). A dzisiaj już trza gotować. Buuuu! Moje koty dostaną z powrotem obróżki z dzwoneczkami, tylko dzwonki muszę lepsze kupić, bo z tamtymi umiały się tak skradać, że nawet nie zadźwięczały. Na targu dzisiaj byłam i znów zielonego naznosiłam mnóstwo. Między innymi jakieś liliowce, które mają mieć kwiatki podobne do frezji. Idę sadzić! A perz potraktuję trucizną, bo inaczej z nim nie wygram. Mam jakąś na jednoliścienne, będę pryskała małym spryskiwaczem, żeby nie potruć innych roślin, bo nie wiem, czy ona naprawdę tak wybiórczo działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.05.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 No działa wybiórczo, działa... A te liliowce to ja Ci przyślę, na pewno, niech tylko zmusze Pawłą, żeby wykopał trochę, bo sama nijak nie dam rady. Jak nadam ekspresem i dobrze zabezpieczę, to powinny dotrzeć bez szwanku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.05.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 dobry wieczórAgduś no wiesz że nie zauważyłam nawet:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 12.05.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Super, że komunia się udała i pogoda w sumie też...prawda? Mi od czasu do czasu też zdarza się liczyć ziemniaki w ten sposób - na wagę nie umiem Nie było mnie tydzień w domu i ogród tak zarósł, że aż strach Hubert co prawda kosił trawnik, ale na rabatkach jest tragedia - tydzień codziennych deszczy i wysokich temperatur zrobił swoje - kiedy ja się z tym uporam I w związku z tym nie robię żadnych zakupów ogrodowych, dopóki nie doprowadzę tego co jest do stanu używalności. Za to naoglądałam się pięknych ogrodów (w botanicznym też bylam), bo do Edynburga się wybrałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.05.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Ania - a wrzuć jakiezdjęcia, pooglądamy, popodziwiamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 12.05.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Depesiu, wieczorem (albo jutro) wrzucę coś do swojego dziennika, nie chcę Agnieszce bałaganić. Na zachętę: park z kwitnącymi wiśniami piłkowanymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.05.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 O łaaaaał, jakie cudne! Poproszę więcej, poproszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.05.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Agduś, czuję się zaniedbana i opuszczona. Chyba się z Tobą rozwiodę, jak tak dalej pójdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.05.2010 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Depsiu, bo ja ostatnio w ogóle rzadziej wpadam na foruma, ale dzisiaj zaczęłam od Twoich komentów! A rozwodu Ci nie dam! Aniu, możesz mi bałaganić takimi zdjęciami ile chcesz.Z tą "udaną pogodą", to bym polemizowała. W sobotę przed południem był pięknie. W niedzielę lało od rana, więc procesja była pod parasolkami. Kiedy wychodziliśmy z kościoła, nie padało. W poniedziałek od rana było pięknie, ale kiedy przyszedł czas na wyjście do kościoła (biały tydzień), oczywiście lało. We wtorek przed mszą kropiło. Wczoraj była burza... No ale nie narzekam - przynajmniej jest ciepło.Pięknie mi kwitną konwalijki od Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 13.05.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 No, faktycznie pogoda taka sobie.... u nas ciągle burze, a od wczorajszego wieczora lało do rana - przestało chwilę temu. Woda stoi wszędzie: na trawniku, na drodze... Cieszę się, że konwalie się przyjęły i kwitną, tylko uważaj, żeby nie zawładnęły zbyt dużą częścią rabaty - u mnie próbują wtargnąć na trawnik i wrzosowisko A w jednym wrzosie mrówki urządziły sobie...MROWISKO musiałam wykopać cały krzaczek, mam nadzieję, że po oczyszczeniu z mrówek i ich jak dojdzie do siebie. Zakopały go prawie kompletnie - wystawały tylko koniuszki gałązek... Kwiatuszki od ciebie ladnie rosną - będzie z nich pociecha późnym latem, trawa się rozrasta Jesienią albo na początku zimy (po przymrozkach) będę miała kanny i dalie - obie czerwone do rozdania oraz piwonie, ale nie wiem jaki kolor. A na koniec jeszcze coś ładnego http://lh4.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/S-u7oOY4JUI/AAAAAAAAFBA/fffXYjvl_Gw/s400/aniaK%20287.jpg Ta poducha na pierwszym planie to ... lawenda http://lh5.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/S-u7xPCFe8I/AAAAAAAAFBI/bQk0NfxrLc4/s400/aniaK%20292.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.05.2010 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Śliczne zdjęcia. Kanny i dalie na razie sobie daruję, bo je trzeba wykopywać na zimę, a ja jeszcze do tego nie dojrzałam (jedne dalie już zamordowałam). Natomiast piwonie przyjmę bardzo chętnie.Konwalie na razie nie wyglądają na najeźdźców, ale jakby co, to znajdę im miejsca do przesadzenia. Za to ta trawka, którą dostałaś przy okazji (nie proponowałam jej, bo myślałam, że masz) rozrasta się bez umiaru i na pewno będziesz musiała ją temperować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 13.05.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Takiej trawki nie miałam i bardzo się cieszę, że ją dostałam - na razie ma miejsce do panoszenia się, potem pomyślę.... Wrzuciłam jeszcze parę zdjęć do swojego dziennika, bo Edynburg zachwycił mnie jak chyba jeszcze żadne miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.05.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 dobry wieczórAgdusia wątpliwą pociechą jest fakt że cały maj ma być zapadany:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.05.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 A u nas nie ma deszczu, buuuu!!! No cóż, skoro nie dasz mi rozwodu, to chyba będę się musiała przyzwyczaić do Twojego chimerycznego charakteru... Ania - zdjęcia przepiękne! Mnie się Edynburg też bardzo podobał, piękne miasto! Newcastle zesztą przypomina go urodą i charakterem, naprawdę fajnie tam jest! A EDI widziałam, jak przyleciałam i potem przy wylocie, trochę spacerowaliśmy, bo loty miałam stamtąd właśnie i do tamtąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.05.2010 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Takiej trawki nie miałam i bardzo się cieszę, że ją dostałam - na razie ma miejsce do panoszenia się, potem pomyślę.... Wrzuciłam jeszcze parę zdjęć do swojego dziennika, bo Edynburg zachwycił mnie jak chyba jeszcze żadne miasto. No to się cieszę, że się zaplątała w inne kwiatki. Większość moich znajomych ją ma, sama dostałam od dwóch osób, więc myślałam, że rośnie już w każdym ogródku. No ale skoro nie, to ogłaszam wszem i wobec, że mogę się nią dzielić - taka w zielone i białe paseczki wzdłuż liści. Byłam oglądać zdjęcia - rzeczywiście pięknie tam. dobry wieczór Agdusia wątpliwą pociechą jest fakt że cały maj ma być zapadany:( Dla mnie to żadna pociecha - 18 maja jedziemy na pielgrzymkę pokomunijną do Zakopanego, a 22 maja na wycieczkę przedszkolną (z rodzicami) na Szyndzielnię i Klimczok. A u nas nie ma deszczu, buuuu!!! No cóż, skoro nie dasz mi rozwodu, to chyba będę się musiała przyzwyczaić do Twojego chimerycznego charakteru... U nas leje od rana. Stałam w oknie i dmuchałam w Twoją stronę - może trochę dotrze na zachodnie rubieże. A jeszcze się nie przyzwyczaiłaś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.05.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 U nas leje od rana. Stałam w oknie i dmuchałam w Twoją stronę - może trochę dotrze na zachodnie rubieże. znaczy się ten deszcz u mnie to Twoja sprawka importowałem ściółkę z lasu i zmokłem jak jakaś kura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.05.2010 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Czemu importowałeś ściółkę???I jaka konkretnie ta kura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.05.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 U nas leje od rana. Stałam w oknie i dmuchałam w Twoją stronę - może trochę dotrze na zachodnie rubieże. A jeszcze się nie przyzwyczaiłaś??? Nooo, wreszcie wiem, komu te trochę radości z deszczu zawdzięczamy - dziękuję Ci, o Pani! No w sumie to się chyba przyzwyczaiłam, w końcu lubię Cie jak cholera, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.05.2010 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Nooo, wreszcie wiem, komu te trochę radości z deszczu zawdzięczamy - dziękuję Ci, o Pani! No w sumie to się chyba przyzwyczaiłam, w końcu lubię Cie jak cholera, nie? A ja myślałam, że na darmo rozedmy się nabawiam. No to się cieszę, że mi się udało. A spróbowałabyś nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts