braza 27.06.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Postawą księżula wcale nie jestem zdziwiona - większość tych w sukienkach taka jest, ale że nie obsobaczyli go wszyscy to już naprawdę dziwne ... Cześć i czołem! Czekam na Was!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.06.2010 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ja nie mam pewności, czy sprzeciwił się po pielgrzymce. Może to kalumnie...Zdziwiło mnie tylko, że nie protestował w przypadku dwóch koleżanek Magdy, które raczej od niej nie sa grzeczniejsze.No ale kij z nim.Magda jakaś taka dziwna jest, że nie zwraca specjalnie uwagi na nagrody, pochwały i inne takie. Nie wiem, dlaczego. Często żałuję, bo brakuje takiego "narzędzia" w stosunku do niej. Dawniej wręcz nie lubiła pochwał, zwłaszcza od mniej znanych ludzi, bo się strasznie wstydziła. Nigdy nie zależało jej na jakichś "znaczkach" zdobywanych w przedszkolu, o które na przykład Małgo walczy jak lwica i przezywa każdą porażkę. Widzę, że Magda cieszy się z wymiernych sukcesów, ale jakoś tak po cichu, skromnie. Czasem mam wrażenie, że się nie docenia, czasem, że zna swoją wartość...Czy brak nagrody jej nie zmartwił naprawdę? Nie wiem. Może udawała, że jej nie zależało? Pod koniec roku starała się zachowywać dobrze. Nie robiła tego dla książki, nie dla wyjścia na apelu (tu ja rozumiem - też byłam nieśmiała i nie lubiłam tego zaszczytu), może dla mnie, bo powiedziałam jej, że byłoby mi przyjemnie zobaczyć, jak odbiera nagrodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.06.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 PS A dlaczego nikt się nie sprzeciwił? Po ostatnich wydarzeniach (niedotyczących jednak księży a specyfiki małego miasteczka) nic mnie już nie zdziwi. Ale to już na dłuższą rozmowę (najlepiej bez podsłuchujących dzieci, żebym mogła z całą ekspresją wyrazić swoje uczucia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.06.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Za te zdjęcia to podziwiam - jakoś nie mogę się do tego zabrać! A Madzia chwilami przypomina mi Karlę, choćby właśnie w kwestii czy Jej na czymś zależy, czy nie ... nigdy nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.06.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 P.S. No to czekam na Twój wybuch ekspresji ... dzieci gdzieś upchamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.06.2010 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Magdę pani wychwaliła w klasie podczas rozdawania świadectw. Po wyjściu ze szkoły zapytałam, ćzy było jej przyjemnie, kiedy pani tak dobrze o niej mówiła. Magda zapytała zdziwiona "A pani mnie chwaliła? Nie zauważyłam." I to było szczere zdziwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.06.2010 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Dzieci same się upchną zapewne. Nasze towarzystwo nie będzie im potrzebne. No chyba, że się pokłócą i młodsze będą domagały się sądu, wydania i wykonania wyroków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.06.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Wyrok mogę wykonać, ale Ty będziesz sądzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.06.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Jak jest nieśmiała to szkoła muzyczna albo ją zdopinguje albo wykończy. Tam są ciągle popisy, konkursy, występy solo, w zespołach, chórze. Przytoczę ci anegdotkę rodzinną. Mąż grał na perkusji (instrumenty perkusyjne dla jasności) jeszcze w czasach studiów miał koncert w kościele. Tzn kościół był ze względu na akustykę, koncert był świecki . I był taki moment, w którym podziwiałam go solennie. grał na marimbie, to takie cymbały, gra się pałkami. I jedna pałka nagle pooooszybowała mu w tłum. Mial zapasowe przy instrumencie, wyjął tak, że nikt, oprócz mnie nie zobaczył. Na prawdę, pytałam ludzi. Ja zobaczyłam, bo wpatrywałam się z przejęciem. To jest opanowanie! Ja z całej bytności w szkole kochałam właśnie występy. Ale ja mam taki charakter. Osoby nieśmiałe i wrażliwe mogą się spalić... albo muszą wyrobić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.06.2010 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Magda jest pod tym względem nieprzewidywalna. W zeszłym roku chodziła na zajęcia tańca towarzyskiego. Ma do tego dryg (nie po mamie)! Podczas prób wiecznie kłóciła się z partnerem. Kiedy pojechali na turniej i był czas na "próbę parkietu", stali obok siebie nadąsani. Magda się wstydziła zacząć. Przychodził czas na pierwszy taniec turnieju i nagle odmieniało mi dziecko! Tańczyła jakby nie wiedziała, co to nieśmiałość! Oczywiście wszystkie pary "zajmowały" miejsca medalowe. Przychodził moment dekoracji. Magda wychodziła ze swoją miną numer 5 ("nie zależy mi na tym medalu, wstydzę się, ale za skarby nie przyznam się do tego" - odęte usteczka, mina, która nazywamy "kaczorkiem").Pierwszy egzamin do szkoły muzycznej dwa lata temu spaliła właśnie przez takie zachowanie. Ktoś, kto jej nie znał, odbierał je jako skrajną niegrzeczność, wręcz chamstwo! Wzruszanie ramionami na każde polecenie, wykonywanie zadań "na odwal" z miną obrażonej księżniczki, odmowa zaśpiewania... Koszmar normalnie! Trochę dojrzała, chyba zależało jej, więc zachowywała się "normalnie" i zdałaMyślę, że poradzi sobie z występami. Jednak, jeżeli coś jej nie pójdzie, jeżeli ktoś z nauczycieli ją potem skarci, to może się zniechęcić. No ale nie będę się od razu nastawiała negatywnie. Co będzie, to będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.06.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Myslę, że ta szkoła może być bardzo dobrym doświadczeniem dla Madzi. Pomoże jej przynajmniej ukrywać swoje prawdziwe uczucia w czasie wystąpień publicznych czy w większym gronie, pomoże też jej oswoić się i przyzwyczaić do wpatrujących się w nią osób. Przekaż jej ode mnie gratulacje z powodu zdanego egzaminu do szkoły muzycznej i życzenia powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.06.2010 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 No! Gratulacje jej się należą! Byłam dzisiaj w szkole, pocałowałam klamkę, ale widziałam listę przyjętych. Do klasy fortepianu dostały się 4 osoby, a zdających były tłumy. Przesłuchania trwały od 12, a skończyły się po 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.06.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Tym większy sukces i tym wieksze gratulacje się Madzi należą - jestem pełna podziwu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 29.06.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Wielkie gratulacje dla Madzi I pozdrowienia od chłopaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.06.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 dobry wieczórAguś masz bardzo zdolną córę ale no w końcu miała po kim odziedziczyć rozumek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.06.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Gratulacja dla Madzi!! Zresztą, sama Ją niedługo uściskam:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.06.2010 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Dziękuję! Zaraz przekażę Madzi wszystkie gratulacje. Melduję, że mamy trzeci dzień słonecznej pogody pod rząd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.06.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 A ja melduję, że od dwóch tygodni nic tylko słońce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.06.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Haaaaa, a ja zapomniałam u siebie napisać - melduję, że przez pół godziny porządnie dzisiaj padało!!! Matko, jak ja się cieszyłam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 01.07.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 A u nas znowu slońce....przydałaby się porządna ulewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts