Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdzie zgłosić pomysł, żeby wybory samorządowe były co roku???

Ogłaszam wszem i wobec, że w dniu dzisiejszym dotarła do nas cywilizacja w postaci asfaltu na naszej drodze!!!

Tak całkiem znienacka!!! Bez tysięcy pism i próśb! Bez łażenia do burmistrza!!! Tzn. jakieś pismo kiedyś tam podpisywałam. Jedno. I tyle!

A tu wczoraj widzę ślady jakby spychacz przejechał po naszym żużlu, lekko zasypał dziury koło cmentarza (koszmarne) i liznął całą drogę. No ale samo to by mnie nie natchnęło myślą o asfalcie. Koło cmentarza wycięto równo krawędź asfaltu leżącego na normalnej drodze przechodzącej wokół niego (z tej drogi skręca się w Poziomkową a z niej w naszą Borówkową). To co najwyżej pozwoliło mi myśleć, że położą przed 1 listopada asfalt na odcinku wzdłuż płotu cmentarnego - tam wszyscy parkują, tam się handluje chryzantemami i tam były największe dziury. Jednak widok panów odkopujących studzienki na dalszym odcinku Poziomkowej zasiał we mnie ziarno nadziei. Po południu spotkałam sąsiadkę, która przesłuchała panów i zapodała, że będzie asfalt. A dzisiaj rano dom zadrżał w posadach - nadjechał walec. Zwalcował drogę, a na Malinowej tymczasem już rzucali asfaltem! Chwila-moment i byli u nas! Andrzej rzucił się do odkopywania zaworu wody, który zaginął kiedyś dawno temu pod ziemią i żużlem. Ledwie go znalazł, a już mieliśmy asfalt - nie do samej furtki, bo tego już miasto nie funduje, chociaż to wciąż ich teren, ale z metr z hakiem od niej. Panowie zapodali, że za flaszkę zrobią do furtki, ale do podjazdu to już nie. Andrzej miotany wyrzutami sumienia i widmem kontroli CBA kopsnął się przez pola na rowerze po flachę. Panowie byli już na końcu ulicy. Rzekli, że trzeba im dać taczkę na asfalt, ale potem jakoś im się chyba zapomniało i pojechali sobie. Zostaliśmy z flaszką i czystymi sumieniami, ale za to bez asfaltu przed furtką. Andrzej z radości, że nie grozi mu kontakt z CBA w rzeczonej taczce wymieszał cement z piaskiem i wybetonował podejście.

WRESZCIE BĘDZIEMY DOCIERAĆ DO CYWILIZACJI W CZYSTYCH BUTACH BEZ WZGLĘDU NA POGODĘ!!!

O żesz w mordę!!!

Jestem pod wielkim wrażeniem walki władz niepołomickich o swoich wyborców. :D

Oczywiście gratuluję bardzo i witam w klubie!!! ;)

Aha - raz jeszcze (mam nadzieję, że Twoja Mama przekazała?) wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i spełnienia marzeń! :D

http://www.gim4tychy.republika.pl/zycie_sz06_7_data/bukiet.jpeg

Dzięki za życzenia i za głosowanie też. Chyba jesteśmy bez szans, bo najlepsi mają ponad tysiąc głosów, a my ledwie ponad setkę.

Depsiu, zaraz lecę do Ciebie sprawdzić, jak w Bieszczadach bylo. Pogoda dopisała, widoczki bez wątpienia zachwycające, a o reszcie poczytam.

Asfalt jest piękny! Najpiękniejszy w okolicy! Taki równy i nie kurzy się i nie robi się na nim błoto i samochody tak cicho jeżdżą po nim! A ja i tak nie chcę głosować na obecne władze :rotfl:

Lecimy jeszcze dzisiaj na darmowe przedstawienie "Śpiącej Królewny" z Krakowskiej Opery Kameralnej. Niepołomice dbają o odchamienie mieszkańców!

Depsia też nie ma wirusa. I mój zniknął. Jeszcze Braza jest zarażona.

Buliba to taka strona, na której trzeba się zalogować i codziennie głosować na trzy prace z przedszkola w Niepołomicach. Małgo robiła z innymi tę środkową pracę (sama napisała METALIKO).

Braza, można nie chcieć głosować! To wolny kraj! Szkoda tylko, że do następnych wyborów tak daleko, bo by nam się jeszcze oświetlenie przydało... Rozmarzyłam się...

Przedstawienie było bardzo ładne. Przyszliśmy prawie godzinę wcześniej, więc siedzieliśmy w drugim rzędzie. Za to później zrobił się kocioł, bo ludzi przyszło duuuużo więcej niż było miejsc (co było do przewidzenia), więc stali pod ścianami i w przejściu.

Aaaa, no widzisz, teraz to ja wiem, co to Buliba...

Spróbuje potem się zalogować i zagłosować, w końcu prawdziwa sztuka musi być jakoś wspierana! :D

No - dzisiaj już nie jesteśmy zawirusowani. :cool: