DPS 11.11.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Ha - zdziwiłabym się, gdyby czegoś nie wygrały (każda z nich), przecież to jasne, że są bardzo usportowione i mądre! Proszę przekazać gratulacje od ciotki DPS dla całej trójki, możecie być bardzo z nich dumni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.11.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Dumna jestem z Dziewczyn!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.11.2010 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Dzięki, przekażę dziewczynom rano. W blogu kolejny przegadany wpis. Obiecuję, że następny będzie bardziej do oglądania, bo wreszcie wybierzemy się na dłuższą wycieczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.11.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Poczytałam. A domki nadal nieodparcie kojarzą mi się ze Skandynawią, choć w Szwecji posuneli sie dalej - tam nie ma w ogóle żadnych płotów ani płotków, jeśli domy stoją w lesie, tak jak te estońskie. Trzeba intuicyjnie się domyslać, dokąd sięga "terytorium" właścicieli domku.U na s w góle nie do pomyslnia, żeby budowano takie domki w lesie, tak bardzo schowane pomiędzy drzewami.Zaraz drzewa by wycięto i szpalerki tuj posadzono pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.11.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Ten zielono-miętowy domek - boski!!!! O czapce nic nie mówię - zamarłam z zachwytu, sama chyba bym w takiej chodziła!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 13.11.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 cześć Słuchaczko moja PS. Ja jestem Twoim Czytelnikiem ... niesystematycznym - przyznaję .... ale wiernym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.11.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 (edytowane) No i przyszłam ... a niektórzy to gadajom, że nie przychodzę.... Edytowane 13 Listopada 2010 przez braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.11.2010 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 No widzę, żeś przyszła!Witam też Czytelnika niesystematycznego! Nie było mnie, bo byłam w samej stolycy się odchamić. Fajnie było! Postarali się w Rampie i ze sztuki mojego praszczura (szczerze mówiąc niezbyt porywającej) zrobili całkiem udany spektakl. Baaardzo nam się podobało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.11.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 A jaka to sztka, to znaczy jaki ma tytuł? Zaprosili Was czy sami wyczailiście i wybraliście się? I w ogóle, jakieś foty som? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.11.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 u mnie foty som jakby co;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.11.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Fajnego praszczura masz, moi nie chcieli nic napisać, nawet niezbyt porywającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 15.11.2010 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Oczywiście zaprosił nas Jazep - białoruski badacz i wielbiciel talentu naszego praszczura - i pewnie nie darowałby, gdybyśmy nie pojechali. I nawet wejściówki załatwił, co nas - wstyd się przyznać - bardzo ucieszyło, bo odchamianie się strasznie drogie jest. A sztuka nosi tytuł "Pińska szlachta".Fotów nie ma, bo przecież w teatrze nie wolno robić. To można poczytać http://www.teatr-rampa.pl/component/content/article/51-spektakle-dla-doroslych/327-pinska-szlachta.html a zdjęcia są tu http://www.teatr-rampa.pl/galeria/spektakle/view/28.html A praszczur, z tego, co wiem, rzeczywiście całkiem fajny był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.11.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Ale fajny to w sensie że co???? Ten praszczur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.11.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Aaaa, widzisz, tak pomyślałąm, że jazep ma z tym coś wspólnego, on taki w praszczura zapatrzony, że nie sposób, żeby coś takiego przegapił, a Wy - żywy pomnik praszczura. Zawszeć to i nas część splendoru spływa, że takie znamienite osoby znamy! Słuchaj, a tłumaczenie robiła ta Basia z Ameryki, która zmarła i której książkę przygotowywałaś do druku, tak? Fajne zdjęcia, zatęskniłam za teatrem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.11.2010 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Jazep taki obrotny, że ani chybi Hollywood zainteresuje praszczurem i jaki film powstanie! Tak, tłumaczenie robiła Baśka - moja ciotka rodzona - ta od książki. Fajne zdjęcia, bo i całe przedstawienie takie ładne, malownicze... A praszczur fajny był, bo mieszkając na Litwie (obecnie Białoruś), mimo że szlachcic, nauczył się języka okolicznych chłopów, co raczej rzadko się zdarzało. Jako pierwszy zaczął tworzyć literaturę w tym języku, przetłumaczył "Pana Tadeusza", stawiał się Rosjanom, w tiurmie siedział, we dworze teatr założył i sam grał w swoich sztukach, z Moniuszką się przyjaźnił i wspólnie stworzyli "Sielankę", jego córka dzieci chłopskie czytać i pisać uczyła, założył szkółkę ludową w Mińsku - ogólnie pozytywna postać. No chyba, że coś miał za kołnierzem, ale mroki historii to ukryły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.11.2010 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Kto chce pooglądać plaże nad Zatoką Fińską? Zapraszam na bloga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.11.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 ale fajne brodate kamienie:) i własnie się zastanawiałam co to w lesie ale napisałaś że porosty fajne to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.11.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Oooo, ładna ta plaża, naprawdę! A już niebieski domek to najładniejszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.11.2010 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Wuśka, porostów to i u nas dostatek, ale tylko tam, gdzie powietrze czyste (no, nie do końca - niektóre tolerują zanieczyszczenia). Podoba mi się w nich to, że są takie małe i niepozorne, a kiedy się przyjrzeć z bliska, widać jakie różnorodne. Depsiu domek rzeczywiście fajny i pięknie położony - w lesie, nad czystą rzeczką tuż obok plaży... Żeby jeszcze na tej plaży wodorosty nie gniły... A może nie gniją cały czas? Może to zależy od kierunku wiatru albo morskich prądów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.11.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Boskie brody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts