Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

A na poważnie, mogłabyś pokazać ten kamyczkowy tynk??

POkazałam, jest na zbliżeniu cokołu. Jeżeli za mało się zbliżyłam, to jutro przy świetle dziennym postaram się bardziej zbliżyc do niego. Tylko, co ludzie powiedzą, na takie zbliżenie???

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agduś, a po co masz skanować ten rysunek? Zrób jego fotkę i wklej ją, tak jest dużo szybciej i wygodniej. :D

A za zaproszenie pięknie dziękuję, jak tylko będę mogła - z pewnością skorzystam. Nic mnie nie powstrzyma! :D

Agduś, a po co masz skanować ten rysunek? Zrób jego fotkę i wklej ją, tak jest dużo szybciej i wygodniej. :D

A za zaproszenie pięknie dziękuję, jak tylko będę mogła - z pewnością skorzystam. Nic mnie nie powstrzyma! :D

Proste acz genialne! Może załatwić Ci jakiś tytuł speca od najprostszych rad?

To ja się jutro zabiorę za rysowanie. A zdjęcia też porobię, bo już jutro powinno być widać coś konkretnego "w temacie" podjazdu. Właściwie to już dzisiaj widać jego zarys zasypany tymi różnej frakcji żużlami i jedną palisadę - osadzoną i zabetonowaną. Tę mniej ładną, bo z okrągłych palików, ale posadzę tam jakąś płożącą różyczkę i zakryje toto.

Agduś jak o "małpowaniu " mowa, ma prośbę. Czy mogłabyś wkleić jakieś zaktualizowne fotki łazienki z prysznicem, tej malutkiej, no i może jakieś wymiary i jak wszedł sedes, da się na niem ,że tak powiem, podumać?

Zdjęcia:

http://images29.fotosik.pl/100/30ee56de6a20e848.jpg

http://images29.fotosik.pl/100/c2f4f3978185069a.jpg

http://images22.fotosik.pl/170/625443bef983e4c8.jpg

Łazienka jest tak mała, że trudno zrobić sensowne zdjęcie z braku perspektywy.

A teraz włącz wyobraźnię, bo podaję wymiary. Zaczynam od drzwi:

Ściana po lewej, od drzwi (nie licząc framugi) do obudowy spłuka - 70 cm. szerokość wnęki z muszelką - 69 cm, tylko że muszla nie jest w tej wnęce przytwierdzona centralnie, ale przesunięta w stronę brodzika. To nie my wymyśliliśmy, ale pomysł jest dobry, bo ta ścianka z luksfer jest krótsza (39 cm - 2 luksfery) niż ściana przy drzwiach i dzięki temu jest wygodniej, bo się kolan nie obija. :wink: Dalej: Ścianka z luksfer od strony wnętrza brodzika jest dłuższa, bo tam jedna luksfera jest przyklejona do boku obudowy spłuka (mam nadzieję, że jakoś łapiesz...) i ma 58 cm (trzy luksfery). Szerokość brodzika - 76 cm. Trzecia ścianka brodzika, ta przy oknie z występem do osadzenia drzwi pod kątem - 98 cm. Od tego występu do rogu (czyli ten kawałek z oknem) - 78 cm.. Scianka, na której wisi umywalka - 164 cm. I to by było na tyle, bo drzwi są w samym rogu, więc dotarliśmy do drugiej futryny.

Życzę miłej rozrywki umysłowej przy rozszyfrowywaniu tego zapisu. Wyobraźnia włączona - cała naprzód!

Pomijając fakt, że coś się komuś machnęło i tron wypadł ciut niżej niż to bywa przyjęte, w efekcie czego osoby nieprzyzwyczajone (a to łazienka dla gości!) przeżywają chwilę grozy, gdy siadając nie napotykają w normalnym miejscu deski, tylko lecą dalej siłą grawitacji przciągani, to łazienka jest całkiem wygodna. O nic się nie obija, wszystko pod ręką... Pewnie, że większa nie byłaby gorsza, ale...

Uff to mnie pocieszylaś najbardziej zalezało mi na wymiarach tej sciany z kibelkiem i wnęką z prysznicem. U mnie też w gościowej łazience taka ciasnota.No może 10 cm więcej ale miałam obiekcje. Najbardziej podoba mi się ten pomysł ze skośnymi drzwiami do prysznica.

Opisz, co widzisz! Jestem niezmiernie ciekawa Twojej wizji zbliżenia do tynku!

Jestem, sorry umknął mi ten post :oops:

Widzę słabo, niestety, a teraz to już pewna swojej wizji nie jestem. Małe toto, ale szarawe z lekka. Faktury nie widzę :oops: Pewnie znowu coś się mi pomieszało :oops:

Proste acz genialne! Może załatwić Ci jakiś tytuł speca od najprostszych rad?

Ja tam bardzo chętnie przyjmę. :D :oops: Lubię czasem się potytułować. :oops: 8)

Uważaj, lepiej patrz, co Ci podsuwają do podpisania!

Eeeee, no wiadomo!!! Podpiszę tylko to, co dotyczy tytułu Depeesi!! Inne świstki w rachubę nie wchodzą (przed przeczytaniem)!!

P.S. Czy Twoja psunia też lubi winogrona??? Moja już mi połowę wyjadła i chce jeszcze :o

Agduś jak o "małpowaniu " mowa, ma prośbę. Czy mogłabyś wkleić jakieś zaktualizowne fotki łazienki z prysznicem, tej malutkiej, no i może jakieś wymiary i jak wszedł sedes, da się na niem ,że tak powiem, podumać?

Zdjęcia:

http://images29.fotosik.pl/100/30ee56de6a20e848.jpg

http://images29.fotosik.pl/100/c2f4f3978185069a.jpg

http://images22.fotosik.pl/170/625443bef983e4c8.jpg

Łazienka jest tak mała, że trudno zrobić sensowne zdjęcie z braku perspektywy.

A teraz włącz wyobraźnię, bo podaję wymiary. Zaczynam od drzwi:

Ściana po lewej, od drzwi (nie licząc framugi) do obudowy spłuka - 70 cm. szerokość wnęki z muszelką - 69 cm, tylko że muszla nie jest w tej wnęce przytwierdzona centralnie, ale przesunięta w stronę brodzika. To nie my wymyśliliśmy, ale pomysł jest dobry, bo ta ścianka z luksfer jest krótsza (39 cm - 2 luksfery) niż ściana przy drzwiach i dzięki temu jest wygodniej, bo się kolan nie obija. :wink: Dalej: Ścianka z luksfer od strony wnętrza brodzika jest dłuższa, bo tam jedna luksfera jest przyklejona do boku obudowy spłuka (mam nadzieję, że jakoś łapiesz...) i ma 58 cm (trzy luksfery). Szerokość brodzika - 76 cm. Trzecia ścianka brodzika, ta przy oknie z występem do osadzenia drzwi pod kątem - 98 cm. Od tego występu do rogu (czyli ten kawałek z oknem) - 78 cm.. Scianka, na której wisi umywalka - 164 cm. I to by było na tyle, bo drzwi są w samym rogu, więc dotarliśmy do drugiej futryny.

Życzę miłej rozrywki umysłowej przy rozszyfrowywaniu tego zapisu. Wyobraźnia włączona - cała naprzód!

Pomijając fakt, że coś się komuś machnęło i tron wypadł ciut niżej niż to bywa przyjęte, w efekcie czego osoby nieprzyzwyczajone (a to łazienka dla gości!) przeżywają chwilę grozy, gdy siadając nie napotykają w normalnym miejscu deski, tylko lecą dalej siłą grawitacji przciągani, to łazienka jest całkiem wygodna. O nic się nie obija, wszystko pod ręką... Pewnie, że większa nie byłaby gorsza, ale...

Pocieszajacy opis Twojej lazieneczki - bo nasza bedzie tylko ciutke wieksza i tak samo chcemy zrobic prysznic z luksfer tyle ze bez drzwi, brodzik bedzie mial w srodku - 75x110, chyba nie za waski

Uważaj, lepiej patrz, co Ci podsuwają do podpisania!

Eeeee, no wiadomo!!! Podpiszę tylko to, co dotyczy tytułu Depeesi!! Inne świstki w rachubę nie wchodzą (przed przeczytaniem)!!

P.S. Czy Twoja psunia też lubi winogrona??? Moja już mi połowę wyjadła i chce jeszcze :o

Emi chyba woli jabłka i marchewkę. A moja św. pamięci pierwsza psica sama zbierała sobie jagódki (po krakowasku - borówki). Obawiam się o planowane zbiory malin i borówek amerykańskich, gdy Emi będzie biegała luzem po ogrodzie.

JEST PODJAZD!

Jest podjazd, chodniczek i wszystko inne, co miało być wybrukowane. Zdjęcia i opowiadanie po weekendzie.

Noooo rozczarowana jestem niezmiernie!!! Po weekendzie!!!??? Jak ja przeżyję?? Dobrze, że przedsięwzięcia ważne mamy do wykonania to się dłużyć nie będzie!!

Miłego odpoczynku! :D

Pozdrawiam Niepołomicki Ochotniczy Hufiec Prac Wykończeniowych i dołączam do Klubu Niecierpliwie Oczekujących Na Efekty Brukowania.

Dom się (sam :)) wykańcza pięknie wewnętrznie (ta zieleń ścienna !) i zewnętrznie ... Agduś, nie spiesz się tak z tą robotą, bardzo proszę, bo jeszcze chętnie poczytam to i owo .....

Niepołomicki Ochotniczy Hufiec Prac Wykończeniowych pozdrawia serdecznie Klub Niecierpliwie Oczekujących Na Efekty Brukowania!

Miałam ambitny plan zrobienia zdjeć dzisiaj po powrocie, ale spalił na panewce, bo wróciliśmy po zmroku. Musicie poczekać do jutra!