Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

No więc (wiem, tak nie wolno :D )... GRATULACJE!!! Podjazd i chodniczek są ze wspaniale dobranych kolorów kostki, a pomysł z motywem koła i wypełnieniem go w części roślinami - wspaniały! Naprawdę, bardzo mi się podoba! Do Waszego domu pasuje idealnie! :D

Agduś, nie wiem, kto jest autorem pomysłu, ale jest przedni! Opłacało się czekać na takie efekty. Jeszcze raz - GRATULUJĘ!!! :D :D :D

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No wiecie, nie dostałam powiadomienia o nowym wpisie w dzienniku!!!

Agduś wygląda to świetnie!!!! Próbuję sobie wyobrazić te wrzosy, wrzośćce i/lub lawendę w tym kole/półkolu/ i wszystko gra do wrzosów i lawendy. Wstyd jak diabli, ale ja nie wiem jak wyglądają wrzośćce :oops: Ale i tak moim zdaniem brukarze (o fee, jakoś mi się ta nazwa źle kojarzy) - Panowie od kostki - stanęli na wysokości zadania!!! Jak juz cały piach wypełni dziury zrób nowe zdjęcia bez "piaskowej kołderki".

Małe sprostowanie: w konferencji Niepołomice-Kołobrzeg brało udział czworo dzieci w wieku zróżnicowanym i dwa psy - po stronie kołobrzeskiej też była czworonożna asysta :wink:

Karla najpierw zachwyciła się widokiem Weroni na zdjęciu, a później przeszła do pochwał nad domkiem :D Nie wiem, czy będę dalej pozwalać Jej na oglądanie Waszego domku, bo mi tu coś dziwnego insynuuje :-?

Primo po pierwsze: Tym razem to ja urosłam z dumy, bo pomysł takiego ułożenia kostki jest mój.

Primo po drugie: Jak miło poczytać, że się podoba! Dziękuję, dziękuję, dziękuję...

Pri.., no dobra, dam spokój...

Wrzośce są bardzo podobne do wrzosów, tylko kwitną wiosną, a nie jesienią.

Na razie przegarniam ten piasek pracowicie, ale i tak chyba deszcz dopiero wpłucze ten piasek na miejsce. Oczywiście zrobię zdjęcia po zamieceniu wszystkiego.

Pies był jeden - właśnie ten kołobrzeski. Brał czynny udział w rozmowie szczekajac głośno. Kot mruczał, bo na miauczenie się nie dał namówić. Nasza psica nie ma wstępu na górę, więc nie mogła sobie pogadać. Biedna. Na pocieszenie dostała coś dobrego.

Jakie to insynuacje? Powiedz!!!

Baaaardzo pięknie! Pomysł z kołem- świetny! Osobiście nie przepadam za kółkami na podjazdach, ale to rozwiązanie jest naprawdę trafione!!!!. A - czy kostka "żółta" to właśnie kamień sjeński (czy jakoś tak)? Bo wygląda, że jest płaski, a ja myślałam, że musi "udawać" kocie łby. Takie pytanie mam :lol: .

Pierwsze primo: możesz rosnąć i puchnąć z dumy, bo masz do tego pełne prawo!! Naprawdę wygląda to super!!

Dobra, koniec z tym "primowaniem" - dzięki za wyjaśnienie z tymi wrzośćcami, aż mi głupio, że nie wiedziałam :oops:

Z tymi insynuacjami mojej córci wolałabym się na razie nie uzewnętrzniać, przepraszam. W każdym razie, bardzo Jej się Wasz dom podoba, ale podejrzewam - w Jej przypadku - bardziej ze względu na mieszkańców!!

P.S. A czy niepołomicki pies dostał w zamian co adekwatnego do rangi przykrości, jaką odczuwał nie mogąc brać udziału w konferencji???

Baaaardzo pięknie! Pomysł z kołem- świetny! Osobiście nie przepadam za kółkami na podjazdach, ale to rozwiązanie jest naprawdę trafione!!!!. A - czy kostka "żółta" to właśnie kamień sjeński (czy jakoś tak)? Bo wygląda, że jest płaski, a ja myślałam, że musi "udawać" kocie łby. Takie pytanie mam :lol: .

Kamienia sjeneńskiego (sjeńskiego - różne wersje słyszałam) niestety nie ma. Tzn. jest, ale brązowy jedynie, co nas nie urządza. On wygląda nie tyle jak kocie łby, co jak otoczaki powtykane w ziemię (mniej więcej). To żółte to "stare miasto" w kolorze zwanym, z lekką przesadą charakterystyczną dla autorów nazw różnych towarów "barwy bursztynu".

Kostka jest lekko wypukła, a nasza wymarzona niedostępna "tegula" jest zupełnie płaska i ma poobijane brzegi. Ta by dopiero wyglądała!

P.S. A czy niepołomicki pies dostał w zamian co adekwatnego do rangi przykrości, jaką odczuwał nie mogąc brać udziału w konferencji???

Nie potrafię ocenić, jak wielką przykrość odczuwała Emi. Dostała porcję pieszczot i pełną michę. Mam nadzieję, że nie żywi urazy.

No właśnie! Miałam wczoraj jechac do Krakowa po pracę (tę za pieniądze), ale przeniosłam to na dzisiaj, wiedząc, że wczoraj miał być ostatni dzień pogody na prace w ogródku. TYmczasem wczoraj moje najmłodsze obudziło się zachrypnięte, z przedszkola odebrałam już dwie chrypiące, wieczorkiem Małgo była już regularnie chora. Siedzę więc w domu i nic nie robię. Tzn. nie zarabiam, bo roboty mam od groma i ciut. Szalejęc w tym tygodniu ze szpadlem, zapuściłam zupełnie dom, który wygląda jak jakaś melina! Mam więc okazję posprzątać, nie gryząc się, że ogródek leży odłogiem (zgodnie z prognozą już się chmurzy) ani, że robota czeka. Tylko, że z chorą acz radosną i aktywną Małgosią w domu to ja niewiele zrobię z rzeczy wymagających skupienia uwagi, czyli przechodzę na tryb życia nocny. Od jutra, bo jutro przyjedzie z odsieczą ciocia i przywiezie mi robotę.

Odsiecz konieczna, bo się zobowiązałam, że pojadę znowu na basen z przedszkolną grupą Madzi. Ma być oprócz mnie tylko jedna mama! Bywało nas więcej, a i tak po wytarciu, wysuszeniu, ubraniu i spakowaniu całej grupy, byłyśmy zupełnie mokre!

Nie, Małgo jest byczkiem, Madzia też, a Weronika to koziorożec.

Karla to waga, wiem,a życzenia składaliśmy przez Skype :wink:

Na razie tylko Małgo ma status "chorej" i siedzi w domu. Madzia poszła do przedszkola, a jutro ma basen. Jeżeli to przeżyje, to już jej nie zmoże to choróbsko.

A propos życzeń:

Agduś - życzę Ci WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, dużo szczęścia, uśmiech i radości, zdrówka, zdrówka i jeszcze raz pieniążków!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

http://www.blaszcz.tanihost.com/joanna/liscie.jpg

I o mały włos lałabym się po gębie :evil:

Agduś całe wodospady dobrych i miłych myśli ku Tobie z Karlą posyłamy :D Wszystkiego spełnionego!!!!!

http://onephoto.net/uploads/heidi/1171665449_gal_img_1251b_r2.jpg

http://images33.fotosik.pl/3/91955523fc3fd0fcmed.jpg

Dziękuję, dziękuję, dziękuję!

Jaki cudny bukiet! Powiedz, że sama go zrobiłaś!

Różyczka też prześliczna, o koniku nie wspomnę, bo.. wiadomo. W dodatku gniady!

Jak miło mi się zrobiło!

Tym milej, że z zaskoczenia. Skąd Wyście wiedziały? No bo, że Braza, to jeszcze bym zrozumiała, że jakoś się zgadało podczas spotkania, ale Depeeisa skąd?

Dziękuję, dziękuję, dziękuję!

Jaki cudny bukiet! Powiedz, że sama go zrobiłaś!

Różyczka też prześliczna, o koniku nie wspomnę, bo.. wiadomo. W dodatku gniady!

Jak miło mi się zrobiło!

Tym milej, że z zaskoczenia. Skąd Wyście wiedziały? No bo, że Braza, to jeszcze bym zrozumiała, że jakoś się zgadało podczas spotkania, ale Depeeisa skąd?

Bukiet jest autorstwa jednej pani - ja robię lepsze :lol: , ale w tym roku jakoś nijak nie miałam kiedy. :o Ale tak sobie pomyślałam, że taki powinien Ci się spodobać. :D

Skąd wiedziałam? Ha, ma się swoje sposoby! 8)