Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zadzwoniła!

Taż ja tu wczoraj po południu byłam! Czasem trzeba się przespać czy coś innego zrobić. A tak wogle, to kto jak kto, ale Ty Brazuniu nie masz prawa wypominać nieobecności na forumie, bo sama rzadko nas zaszczycasz!

Bywają sympatyczni księża. Wero miała takiego katechetę w podstawówce. A ten młody, który wczoraj u nas był, też jest katechetą. Chciałabym, żeby w przyszłym roku Magdę uczył, bo obecna katechetka jest, delikatnie mówiąc, antypatyczna.

Do miłośniczek szynki - on ją produkuje raz na miesiąc mniej więcej. Ogłasza wcześniej, że będzie i przyjmuje zapisy na szynkę, kiełbasę wiejską i kaszankę. Kiełbasa tak wonieje, że żaden kurier nie uwierzy w "wyroby z drewna egzotycznego". Andrzej przyjmuje zapisy od znajomych i w efekcie przed świętami przytargał do domu 20 kg wyrobów, z których większość ruszyła potem w świat.

Jak Ty Wusia taka chętna do odrabiania w polu to może i ja pomyślę, czy jakiego długu u mnie nie masz :yes:

Na godzinę nie patrzyłam, ślepa jestem, sama wiesz, że muszę okulary nakładać a te leżą sobie na dole przy kominku i wypinają się na moje polecenia "Do mnie".

P.S. Musiałaś mi wypomnieć ... musiałaś ...

Wuśka, to ja się zastanowię...

Braza, pewnie, że musiałam wypomnieć!

Skorzystaj z oferty Vision Expres i zrób sobie jeszcze ze dwie albo i trzy pary okularów. Porozkładaj po całym domu albo przywiąż jedne do siebie.

Kurczę, wścieklizną w okolicy straszą, kotów wypuszczać nie można... Siedzą przy oknie coraz bardziej wściekłe i zdesperowane, żeby śmignąć, kiedy ktoś będzie wychodził z domu.

O Vision Expres w tej pipidówie to ja pomarzyć tylko mogę ... czyli nici z okularów, dalej będę niedowidzącą...

Nasza kicia ciepło poczuła i znika na dłużej, ale gdy wraca to wciska się w najcieplejszy kąt - musi jeszcze trochę zimnawo jest ;)

http://www.bandyci.org/img/bryy.gif Tak se wpadłam zobaczyć, co słychać. Nie ma to jak poczytać przy śniadanku i herbatce z imbirem http://www.bandyci.org/img/kawka.gif

Nie rozpaczałam, bo nie widziałam tej małej liczby pochwał. Dopiero dzisiaj zacznę rozpaczać. Tak mało i takie nędzne! Depsia twierdzi, że to nasz aparat ładne zdjęcia robi! A ja???!!! Sam robi???!!! No!!! http://www.bandyci.org/img/placze.gif

A Wusia, jakieś kity wciska na odczepnego http://www.bandyci.org/img/placze.gif

A tak naprawdę, to http://www.bandyci.org/img/pomidor.gif

Przebimbałam cztery dni. Znaczy łazienkę dzieci pomalowaliśmy wreszcie od góry (kolor znaleźliśmy idelany z gotowych farb!) i przygotowany na tynkowanie dół czeka (może dzisiaj). I zakupy wielkie wreszcie zrobiliśmy w Selgrosie, bo już pustki w domu się uczyniły. A przy okazji w Liroyu i Jysku też. Ale tak poza tym, to bimbałam sobie. http://www.bandyci.org/img/chmurka.gif

Taka ładna pogoda była wczoraj, a my nie skorzystaliśmy. W ogóle ładną mamy co drugi dzień. Dzisiaj wypadła ta brzydka.

A poza tym wściekliznę mamy w okolicy (nie w najbliższej na szczęście, chociaż cholera wie - może tylko w najbliższej jeszcze nie odkryli), koty w domu chcą pierdolca dostać, a my z nimi. http://www.bandyci.org/img/sesese.gif. Rudy tak się darł pod drzwiami tarasowymi, że go w końcu wypuściłam na chwilkę. On na szczęście daleko nie odchodzi - tyle że po ogrodzie polata, na drzewko wskoczy, na płotek wlezie i wraca. Stare mniej rozpaczają. Może dlatego, że rok temu od jesieni do wiosny (później) wąsa za drzwi nie chciały wystawić. teraz przykład młodego na nie działa i czasem wychodzą. No ale mają szlaban ostatnio, więc śpią albo się biją.

Edytowane przez Agduś

U nas wścieklizny nie ma, a zdjęcia to Ty zawsze potrafiłaś świetnie wykadrować, więc nie marudź, i tak jesteś świetna! :D

Nie marnuj więc tylu chusteczek, bo okropnie głośno smarkasz. :p

Nie ma powodu do buczenia! :D

Rudy pewnie ma fazę, Nefka nasza, mimo, że wysterylizowana daaaawno temu, zawsze w okresie rui jest niespokojna, biega jak głupia jakaś z rana, rzuca się na dywanik i na sprzęty różne, miauczy wniebogłosy i pęta się w tę i z powrotem tak, że trzeba jej co 2-3 minuty drzwi do sieni otwierać, bo księżniczka chce wejść albo wyjść. :mad:

Musi więc być tak, że jednak jakieś jeszcze hormony dają o sobie znać, bo potem takie zachowania mijają jej, tak jest co roku.

A rui przecie nie ma.

ja to wczoraj musiałam kota wywalić z domu przymusowo bo tak się rozleniwił że nosa wystawić nie chce:lol2: a wczoraj ładnie było powinna się była przewietrzyć;)

Agduś o bogini literacka, Twa lekkość pióra i bogate słownictwo połączone z ciętym dowcipem tworzą niesamowitą mieszankę i stanowią ucztę dla ducha:)

teraz lepiej;)

O! Od razu mi lepiej!!!

Pławię się w Waszych komplementach i wygrzewam w ich blasku jak w słoneczku!

Przestałam buczeć i niszczyć zapasy chusteczek. A co do smarkania to sobie wypraszam - cichutko i kulturalnie to robiłam!

Czasu wczoraj nie miałam. Dzień był za krótki. A łazienki i tak jeszcze nie skończyliśmy. Może dzisiaj? Chociaż dzisiaj Magda ma chór, więc będzie bieganie. (Muszę znaleźć serwis do bramy garażowej - wczoraj odpadło takie cóś przy zamykaniu i się otworzyć nie da. Mamy zaaresztowane auto!) A jutro Magda kształcenie słuchu a Małgo astronomię no i wszystkie angielski... Za to w akwarium wczoraj wreszcie posprzątałam.

Co do wiosny, to się prawie zgadzam z Depsią - ma być wiosną, a nie teraz. Chociaż dla mnie wiosna może się zacząć w pierwszej dekadzie marca. Teraz wolałabym lekki mrozik niż takie niewiadomoco. Szaro, buro, niby ciepło, ale zimno, bo wilgoć w powietrzu.... Poproszę -5 i słoneczko.

Rudy nie ma fazy, on po prostu jest dzieckiem i jak to dziecko - chce się bawić, potrzebuje ruchu i urozmaicenia. Natomiast Nefka ma najwyraźniej tzw. "trzeci jajnik" i dlatego dostaje regularnej rui. Przechlapane.