wu 04.02.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 a ja to tak nie szwendam się specjalnie coby ludzi nie zarażać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.02.2011 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) Depsiu, Andrzeja tak łatwo nie obudzisz. Spoko!Wusia, do mnie możesz przyłazić. Skoro będąc u Ciebie się nie zaraziłam... Wczoraj pocięłam większość materiałów na narzutę. Doszłam do wniosku, że mi różowego brakuje, więc dzisiaj wsiadłam w autosa (z własnej i nieprzymuszonej woli!) i pojechałam na plac targowy, bo tam są trzy ciucharnie i dwa sklepy z materiałami. W jednym znalazłam resztkę zasłonowego w kolorze sinawym, a w ostatniej ciucharni różowe spodnie za 2 zł i zazdroskę w kwiatki również za 2 zł (przy okazji bluzkę dla Madzi i sukienkę dla Małgo). Spodnie już pocięłam na kwadraciki i z tych małych zaczęłam zszywać duże. Jaki fajny ten nasz królik! Takie pocieszne stworzenie! A jaki mądry!! No mówię Wam! Wero zaczęła malować nowe koty. Andrzej wczoraj pobiegał po Krakowie i znalazł w miarę tanie blejtramy, ja kupiłam dzisiaj farby, a Młoda maluje. A bratanica postanowiła dać na licytację własnoręcznie narysowany akt i jeszcze ma dostać od koleżanki jakieś prace. Wero pewnie dzisiaj nie skończy, ale może wystawię te pozostałe prace (zależy o której wrócą z pokazu mody w szkole bratanicy). Edytowane 5 Lutego 2011 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.02.2011 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 I znów żadnych gości... Buuu! Tymczasem pozszywałam 20 kwadratów (mniej więcej), każdy z czterech kwadracików (ponieważ kwadraciki są w ośmiu kolorach, niektórych więcej, innych mniej - zależy ile materiału miałam - to kwadraty są różne). Następnie zaczęłam szyć pasy - na razie po 9 kwadratów w każdym. Miało być po 10, ale policzyłam, że za długa narzuta by wyszła.Na zmianę - jeden kwadrat zszywany z czterech i jeden wycięty w całości z materiału przewodniego w różyczki. Będą cztery takie pasy, potem zszyję je w prostokąt 9x4 i obszyję odpowiedniej szerokości ramką. Koleżanka bratanicy nie przyniosła obiecanych prac, więc mam tylko jeden akt na aukcję. Muszę wkleić zdjęcie. Jakoś niemrawo idzie - mało fantów chyba albo co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.02.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Agduś, Ty nie narzekaj, bo przecie nie damy rady co godzinę się meldować!Miały byc foty szmatek i teraz powinny już być foty etapów pracy - buuuuuu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.02.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 przyszłam w odwiedziny U ciebie trwa produkcja narzut a u mnie ikony. Młoda ma zrobić do szkoły, właściwie to miała zrobić w ferie i oczywiście jakoś jej minęło. Jak na razie nieźle jej idzie, twarz już gotowa i nawet wprawiła mnie w podziw. Ale otwarta jest sprawa zabezpieczenia - czy mogę pociągnąć potem deskę lakierem do podłogi? Bo nie mam innego a tak mi się nie chce jutro nigdzie jechać ..... Wieje jak... całą noc dachowki szczękały zębami, ale żadna nie odleciała na razie. Pies ma problem - nerwowy jest, na górze stukają dachówki a na dole świszcze wiatr w przewodach kominowych. Nie wie, gdzie ma się umościć Przyznam, że j ja sie kilka razy obudziłam w nocy. Lubię taki wiatr .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.02.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Wieje to prawda! Moja psuka ma zajęcie, bo jedna okiennica co i rusz tłucze się wte i wewte robiąc sporo hałasu, w wyniku tegoż psucz rzuca się z okropnym szczekiem do obrony domu. Ja też mam zajęcie w związku z tym ... próbuję utrzymywać nerwy na wodzy podczas tego szczekania ... Odwiedziłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.02.2011 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Dzięki za odwiedziny! Depsiu, naprawdę niczego ciekawego do pokazania nie mam, ale skoro się tak upierasz, to strzelę jakieś fotki szmatom (ale temat!). Ewa, wszystko zależy zapewne od tego, jaką farbą maluje i jaki ten lakier masz. Jeżeli farba będzie dobrze wyschnięta, to chyba nic się nie powinno stać,a le mogę zapytać rano speca od lakierów czyli małża. Teraz zapewne już śpi snem sprawiedliwego. Zasłużył - skończył gładzie w naszej łazience. Można będzie malować. A na meble to jeszcze poczekamy... Znów przyszła pora na wymianę czegoś w samochodzie... Czy mnie się wydaje, że jakoś więcej części ma ten samochód, czy co? PS. Ja nie lubię TAKIEGO wiatru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.02.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Na pewno ma więcej, przecie wiekszy jest... No to jak są gładzie, to jest duży postęp! Powinnaś jakies fotki z domu porobic do dziennika, zwłaszcza z pokoju Wero, pomalowany, posprzątany - ho ho! No i teraz będzie jeszcze Wasza łazienka, same dobre zmiany! A co robi królik, że taki kochany i mądry? Ja wiem, że nosem rusza i pierwszy zaczyna, a poza tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.02.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 przyszłam powiedzieć że Ty i DPS-ia okrutne jesteście:lol2: a teraz idę do DPS-i powiedzieć to samo:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.02.2011 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 (edytowane) Wusia, ja nie wiem, o co Ci chodzi! Depsiu, "posprzątany" to rzecz względna. Jest o niebo lepiej niż było, ale nie znając przeszłości można by powiedzieć, że panuje tam bałagan. Taki zwykły. Pomalowane jest za książkami tylko. Najgorsze jest to, że trzeba położyć gładź na suficie i skosie, a to się kurzy okropnie. Dopiero potem można będzie pomalować. U nas zresztą też.W naszej łazience ściany już są gotowe do malowania. Pewnie po feriach się za to wezmę, bo łazienka malutka i szybko powinno pójść.Królik jest kochany, bo oswojony, daje się miziać, sam podchodzi, śmiesznie kica po pokoju i rusza noskiem. A co powinien pierwszy zaczynać? Fotoreportaż z szycia będzie zaraz, ale zanim się zdjęcia na IS załadują, to ja sobie jeszcze po komentach poskaczę. PS Zapomniałam napisać, że są nowe zdjęcia w blogu. Edytowane 6 Lutego 2011 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.02.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 to za Brazę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.02.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 A co ja Brazie zrobiłam??? http://img268.imageshack.us/img268/7388/dsc0079uy.jpg Uploaded with ImageShack.us Pierwsze zdjęcie wlazło na IS, to od razu wklejam. Króliczek pokochał świnkę maskotkę i tuli się do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.02.2011 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 http://img651.imageshack.us/img651/2091/dsc0083jz.jpg Uploaded with ImageShack.usNastępne wlazło. IS zgłupiał i nie pokazuje mi opcji wkładania zdjęć stadami. Muszę po jednym, a to trwa... No i biegam wciąż od komentów do IS i z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.02.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 jo fajny futrzak:) ciekawe jakby się moje rude z nim pobawiło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.02.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 No masz, czekam i czekam i nic... Musi ten IS okropnie wolno chodzić. A o króliku było u melchiora Wańkowicza. Opowiadał, jak kresowi pieniacze poszli do sądu, bo pies jednego zagryzł królika drugiego. Własciciel psa tłumaczył się: - Wysoki Sądzie, to królika wina była, bo pierwszy zaczynał! - Jak to? - zdumiał sie sędzia. - Nosem ruszał, o tak!!! I udatnie zademonstrował królicze zaczepki. Wychodzi na to, że i Wasz królik pierwszy zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.02.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Oooo, coś widać - słodki króliczek! No to ja przyjdę za chwilę, jak załaduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.02.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Wusia, nasze rude duże nie miało okazji poznać z bliska. Pewnie by nie skojarzyła go z jedzeniem, bo do psich chrupek niepodobny, ale mogłaby zrobić krzywdę z racji wielkości swojej. Depsia, jeszcze chwilę. Właśnie udało mi się odzyskać opcję wklejani po kilka zdjęć i włażą powoli. Okazało się, że ta opcja jest dostępna po zmianie języka strony na polski! Nie zmieniałam, bo i po angielsku umiałam pojąć, o co chodzi. Zmieniłam tak z głupia frant i nagle pojawił się guziczek do wrzucania kilku zdjęć! Czemu tak, to ja nie wiem. Lecę sprawdzić - może już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.02.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 moje rude ostatnio zapoznawało się z moją bratanicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.02.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Rozumiem, że rude czuje się dobrze, a jak bratanica? Nie przestraszył jej wielki kudłaty pysk? A rude nie zostało wydepilowane? Jeszcze dwa zdjęcia zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.02.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 bratanica dwa czy trzy tygodnie miała wtedy więc jej lotto było a rude po prostu mało się w ósemkę nie zwinęło z ciekawości co tam jest na rękach po śpioszkach lizała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts