Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Braza, jakaś Ty gadatliwa ostatnio!

Miałaś powiedzieć, czy rabarbary to języczka.

Wpadłam się pochwalić pogodą! Słoneczko i cieplutko mamy!!! Wiosna prawdziwa wreszcie!!!

Przedpołudnie zamiast w ogródku przesiedziałam w przedszkolu, bo byłam ostatni raz w jury konkursu tańca i piosenki. Grupa Małgosi wymiotła! Pierwsze miejsca we wszystkich kategoriach. Że dzieci zdolne, to jedno, ale że mieli szczęście trafiając na panią Izę, to drugie! Oby takie samo mieli w szkole, bo jeżeli trafią na panią, która w tym roku uczy Magdę, to ja chyba zabiorę Małgo z tej szkoły.

Spadam i lecę z dzieckami na basen.

Z braku doświadczenia w tej kwestii, nie odpowiem (mnie najdłużej dwa dni i wcale nie po przepiciu, ale to było daaawno). Ale to dziwne, że akurat Ciebie, która samym świeżym oddychasz i odżywiasz się. A pogoda się zmieni, bo u nas niebo jakieś takie niby słoneczne, a niezdrowe. Pewnie jutro będzie śmierdzieć psią karmą.

Na pocieszenie dodam zdanie mojej koleżanki - głowa nie boli tylko tych, którzy nic w niej nie mają.

I więcej nie powiem, bo skoro niczego we łbie nie mam, to lepiej żebym milczała.

Ja mam poważne zupełnie pytanie: ile dni z rzędu człowieka może napie...ać głowa??? :bash:

I wcale nie od walenia w ścianę! :cry:

to trudne pytanie. Chętnie bym ci zadała szereg pytań dodatkowych w rodzaju - czy masz migreny (ból plus objawy dodatkowe w rodzaju nietolerancji światła, hałasu, czasem drętwienia twarzy, zaburzenia czucia, widzenia, węchu i inne), - gdzie boli, czy ciągle, czy pulsuje, czy bylo tak kiedyś, czy zatoki i wiele jeszcze.

Ale generalnie nie powinna boleć wcale i trzeba wziąć tabletkę w rodzaju Ibufen (np ibum może być) i odwiedzić neurologa.

Dziękuję, Ewa.

Migreny mam zdiagnozowane już sporo lat temu, do tego dochodzi meteoropatia - zawsze mam migrenę w przeddzień nadejścia niżu.

Ale zwykle jeden dzień, a nie 3!

Dzisiaj już chyba w końcu przyszedł ten niż, więc jest lepiej.

Agduś - a gdzieżby pusta, krynico mądrości nasza... :lol:

A moi znajomi powtarzali w takich przypadkach (bólu głowy i moich narzekań na owy): "Nie mów głośno, bo się dupa dowie i będzie chciała rządzić!" Wzięłam sobie w końcu do serca tę radę i przestałam mówić o bólu głowy tylko od razu łykam Ibuprom Maxi Nie mam pojęcia, czy te rabarbary to języczka, a co ja ogrodnik jestem??? Może i jakieś języczki to są, ale jakie, to mnie nie pytaj!!!

Ha, też łykam, Saridon - bo tylko to na mnie jako tako działa.

Jak tylko pojawia się aura, biorę.

Ale i tak nie zawsze pomaga. :(

No nic, na razie jest nieco lepiej, więc może dam radę.

Wusia - no i co to za pociecha, że bliźniego (bliźnią?) boli tyle lat?

Toż to martwić się trzeba o to, a nie cieszyć. ;)

A może by tak zmienić temat? Na przykład o... bólu istnienia pogadać? Głębszy temat, można kontynuować latami...

Chwilowo istnienie mnie nie boli, bo nie mam czasu na takie wielkopańskie fanaberie, ale podyskutować mogę... Tym bardziej, że Andrzej właśnie polał winka, co pogłębi moje przemyślenia.

Niż dotarł do nas, co objawiło się zdecydowanie wiosennym deszczykiem. Takim pachnącym!