Agduś 11.04.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Zdolne do wszystkiego... Aż strach się bać! Czasem... A tak naprawdę, to zdolne są bestie! Nie miałam zdjęć w mamitopku, a powrót do starego kompa mnie nie pociągał. Wreszcie z pomocą przenośnego twardego wszystkie (prawie, bo część zginęła, niestety) zdjęcia Andrzej mi przeniósł i mogłam kontynuować. Dzisiaj chyba powrzucam zdjęcia do Saturna, żeby zamówić trochę odbitek. (Mam straszne zaległości w tym, ale zawsze odkładałam na następny miesiąc, w którym nie będzie już tylu wydatków... Jakoś, cholera, do tej pory nie nadszedł taki...) Może jednak jutro albo pojutrze znów coś napiszę i powklejam. Dzisiaj jestem trochę nie w formie, bo wczoraj chyba pomyliłam kawy i dałam Andrzejowi swoją, a wypiłam jego... W efekcie nie spałam tej nocy (co zresztą zaowocowało wpisem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.04.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 to jakbyś tak częściej kawy myliła to byś może wypłodziła kolejny odcinek Uroczyska co;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.04.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Albo by mnie szlag trafił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.04.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 no toż z umiarem stosuj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.04.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Jeśli kontynuacja Uroczyska zależy od jakości wypitej przez Ciebie kawy to ja ... jestem gotowa na to poświęcenie i zrobię Ci Gevalię - prawdziwą!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.04.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Papuga jest na tej ścianie po lewej (na lewo od tablic korkowych). A czemu Twoje dziecko miałoby Cię zamordować? . Papugi nadal nie widzę, a już przez lupę niemal oglądam... Dziecko bo starsze. Z młodymi takie numery przechodzą jak są młode, potem już nie Jak mojej robiliśmy pokój, miała lat 10 i sobie zażyczyła jadowicie zielone ściany. Teraz przebąkuje o malowaniu na granat, nie wspominając, że całe są zawieszone plakatami z psami i jej rysunkami mangi... A naczelną ozdobą jest gwóźdź na toczek i palcat. Nie wtrącam się. W końcu ja kiedyś miałam na ścianach łacińskie przysłowia a mój mąż siatki maskujące i regał pomalowany plakatówką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.04.2011 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 No bo na tych zdjęciach klatka się nie załapała. Przecież piszę, że jest na lewo od tablic korkowych. http://img13.imageshack.us/img13/7551/p1010131qt.jpgTen bardziej zielony to świętej pamięci Limek. Taką ładną pogodę mieliśmy rano, a znów się zachmurało i wieje. Przynajmniej ciepło jest wreszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.04.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 O! wreszcie widzę papugi :) Zawsze chciałam mieć ale brak mi kasy i poparcia w domu. Kasy - bo chciałam taką dużą a one do 10tyś dochodzą... Ale te też są śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 12.04.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 A czy takie ptaszki to kupki robią wszędzie czy tylko u siebie w klatce? Pytam bo jak tak patrzę na te śliczne zasłonki i te pitaszki na karniszach to mi się one kojarzą bardzo z gołębiami i gawronami siedzącymi na gałęziach nad samochodami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.04.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Szkoda Limka, przystojniak był. Papugi podobno długo żyją, to ile on miał lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.04.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 oooooooo piękne krzykaczki ślicznie ubarwione:) szkoda Limka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.04.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Ewa, mnie się w tych dużych najbardziej podoba to, że same poradzą sobie z kotami i nie trzeba ich pilnować. No bo jakby taka ara raz kotu dziobem w łeb przywaliła i jeszcze skrzydłami dodała, to kot by ją obchodził z większym respektem niż Emisię. No ale nie tylko papuga droga - jeszcze odpowiedniej wielkości klatka (raczej woliera). Może więc coś ze średniej półki? Nimfa na ten przykład? Samotna szybko się oswaja, mówić można nauczyć i tania jest. A z takich większych od nimfy to i za kilka tysięcy się znajdzie. Tylko szukaj u hodowców, nie w sklepach. Falka w sklepie kosztuje 50 zł, u hodowcy 15. Sipatka, niestety masz prawidłowe skojarzenia - żaden ptak nie ma zwieracza odbytu. Walą gdzie popadnie. Na firanki też. Po prostu trzeba sprzątać... Ewa, a ara robi większe kupy... Braza, falki żyją kilkanaście lat. Nie mam pojęcia, co się stało z Limkiem. Był u nas półtorej roku. Inna sprawa, że nie wiedzieliśmy, ile lat miał, kiedy go Andrzej kupił. Może nas hodowca zrobił w konia? Nie wiem. Choroba? Raczej nie zakaźna, bo Puszka zdrowa. Wusia, no pewnie, że szkoda. Dzisiaj pojawił się Limek Drugi. W dodatku przyjechały wraz z nim dwie niebieskie paputki. Prezent urodzinowy dla Małgo. Prosto od hodowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.04.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 ooooooooo to zielono-niebiesko teraz macie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.04.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 No. Bałam się trochę, że będzie chryja, bo Puszka starsza i zadomowiona, a tu nagle trzy nowe, młode zaanektują jej prywatny drążek. O dziwo, po pierwszej chwili zamieszania i latania po całek kletce, zapanował spokój. Teraz tylko trzymam kciuki, żeby Puszka sparowała się z Limkiem II, a nie niebieskim samcem. Bo wcale nie jest powiedziane, że cztery paputy to dwie pary - mogą się nie zakochać w sobie albo walczyć o jednego partnera...Po drodze wpadliśmy do ogrodnika i mam kolejne cztery krzaczki do posadzenia.A z tą pogodą, to skandal! Rano było ładnie i ciepło, a po południu zaczęło padać. Pojechałam po Małgo na hulajnodze Magdy i zachlapałam sobie spodnie po kolana! A teraz leje i wieje!!! Buuuu!!! I do soboty tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.04.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 ale już od niedzieli piknie;) to trzymam kciuki żeby miłość się ukierunkowała odpowiednio;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.04.2011 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 No właśnie - od niedzieli! A my mamy trzydziestkę dzieci w sobotę w domu!!! Dzięki za kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.04.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 no może już się w sobotę coś zlituje:) ja po cichu na to liczę bo okna umyć muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.04.2011 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Chrzanię okna! Myję wtedy, kiedy jest ciepło i mam czas, a nie "na święta" czy z jakiejkolwiek innej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.04.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Aguś no ja też ale teraz są tak brudne po tych ulewach i wichurach bo u mnie jeszcze piachu dużo i to wszystko na okna narzucane że mnie targa co na nie patrzę a już jak słońce zaświeci to nic tylko w łeb sobie strzelić jeszcze żeby chociaż firanki wisiały to by tak widać nie było ale jak gołe szyby to auuuuuuuuuuu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.04.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Deszcz mi dżdży i wiatr mi dmie.Gdzieś Ty wiosno? K... GDZIE????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts