Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też nijak nie potrafię w rękawiczkach.

nawet jak chlorem czyszczę kible to bez rękawiczek. :oops:

Może i racja, żeby kupić takie gumowe jak chirurgiczne, tylko u mnie to one w ciągu kilku chwil pękają i drą się na rękach.

No właśnie się zastanawiałam, o co Depsi biega. A teraz się zastanawiam, co Ewa mogła napisać urażającego. Widać taki mój los, coby się zastanawiać.

Byłam na dwóch zebraniach w szkole i Małgo ma fajną panią mieć!!! Aż polecieliśmy to opić po zebraniu.

A pieliłam i siałam dzisiaj w rękawiczkach. Nowych. Prawie do końca.

Końce palców prawej rękawiczki zdecydowanie nie były nowe po pieleniu! A rękawiczki nawet fajne - takie cienkie, ale z jakiejś dzianiny (sztucznej bardzo zapewne), obcisłe, więc da się przyzwyczaić. No i ładne, kolorowe do tego. Na targu kupiłam. Pod koniec pielenia nie wytrzymałam i zdjęłam na chwilkę. No ale palec się goi wreszcie i lada dzień przestanie mnie wkurzać.

A pielić mogę bez końca. Ledwie uporządkuję grządki, już trzeba między kwiatkami perz i inne paskudy skubać.

Sąsiadów mamy przy naszej uliczce! Małgosiowa koleżanka z przedszkola a od września z klasy. A kolega z klasy będzie mieszkał kawałek dalej.

Czemu zazdraszczacie zamiast się spakować i iść w góry? Brak towarzystwa to żadna przeszkoda. Chodziłam po górach sama, kiedy mnie sparło, a nie miałam z kim iść. I było bardzo fajnie! Nawet tym razem idąc z rodzinką wspominałam samotne pokonywanie tej trasy. Pomijając fakt, że wtedy akurat muchy się wyroiły i strasznie dokuczały w upale, bardzo miło wspominam te samotne wycieczki. Chwilami brakowało mi tej ciszy, kiedy dzieciom nie zamykały się gębusie. A wtedy nikt do mnie nie gadał! Ba, ja sama też nie gadałam. Poza zameldowaniem się w schronisku, zamówieniem kubka wrzątku i oczywiście pozdrowieniami na trasie (nielicznymi, bo chodziłam sama całkiem poza sezonem) całymi dniami się nie odzywałam. I strasznie mi się to podobało. O dziwo.

Tym razem spotkaliśmy jedną samotną dziewczynę na szlaku. Wyglądała na zadowoloną.

Że za daleko? Wsiadasz w nocny pociąg i rano ruszasz na szlak.

Gorzej, kiedy zdrowie nie pozwala - wtedy to całkiem przechlapane.

Wusia, taż mówiłam nieraz, że na czas włóczenia się po górach mogę Cię adoptować. Pod warunkiem, że nie będziesz marudziła!