Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pażywiom, obaczim. Ja mam mieszane uczucia - dźwięki wydawane przez skrzypce w rękach początkującego grajka są przerażające. No i tych pięć zajęć w tygodniu... Z drugiej strony, jeżeli ma talent, to niech się uczy. Zobaczymy, jak długo wytrzyma.

Byłam dzisiaj namawiana do daleko posuniętego ekshibicjonizmu. Przez siedmiolatkę w dodatku!!!

Mam w brzozowym zagajniku za płotem ptaszki na dopingu!!! Co za cholery drą dzioby przez całą noc i przez cały dzień??? I to od dłuższego czasu!!! Słowik to to nie jest, oj nie! A decybeli ma niewiele mniej niż młot pneumatyczny.

No! Jamles tym razem był pierwszy!

Ptaszek się zamknął. Ja mu krzywdy nie zrobiłam. Może burza go wystraszyła. A może nie lubi siedzieć na mokrej gałązce. Albo robił na akord i właśnie skończyła mu się umowa o pracę.

Siedmiolatka koniecznie chciała, żebym pokazała jej swoje kości.

I tyle. Padam na pysk.

Przeczytałam "siedmiolatka" i pierwsza myśl - jakim sposobem, do cholery, rozmawiała z cebulką??? :lol2:

Ja nie padam, ale i tak muszę leciec do roboty.

Bazylię w końcu wysadziłam do gruntu, jeszcze muszę skrzynki kwiatowe poszykować do domku.

No! Jamles tym razem był pierwszy!

Ptaszek się zamknął. Ja mu krzywdy nie zrobiłam. Może burza go wystraszyła. A może nie lubi siedzieć na mokrej gałązce. Albo robił na akord i właśnie skończyła mu się umowa o pracę.

Siedmiolatka koniecznie chciała, żebym pokazała jej swoje kości.

I tyle. Padam na pysk.

Ooooo to rzeczywiście totalny exhibicjonizm do śpiku kości prawie :lol2:

Nie, szpiku nie chciała oglądać. I właściwie to nie chodziło o moje kości te, które mam od urodzenia, ale o tę wielką kość dinozarła, którą wykopałam w prawdziwej odkrywce archeologicznej. Ale brzmiało ładnie - trzeba przyznać - kiedy mnie tak nagabywała.

Ja mam cztery zioła w ogródku. Dwa to wiem - lubczyk i mięta. Dwa pozostałe ładnie wyglądają i pachną. Za cholerę nie wiem, co zacz i do czego.

Miałam dzisiaj idealną pogodę do pielenia, więc mnie wszystko boli, ale za to widać wykiełkowane (niektóre) kwiatuszki. I chałupę musiałam wysprzątać, a zwłaszcza papuzie piórka. Zastanawiam się, czy może być bardziej wkurzające zajęcie od zamiatania drobniutkich piórek. Chyba nie. A może by tak wreszcie kupić odkurzacz???

Ała, moje plecy!

No za duży! Kawał kwietnika przed domem, mniejszy kawałek za i jeszcze warzywniak. Trzeba było wyłożyć to włókniną, posadzić iglaczki i posypać korą. kory raz na rok dosypać, jakiś nawóz do iglaków rzucić i luzik. A mnie się zachciało kwietniczka w wiejskim stylu! W dodatku jakoś opacznie pojętym, bo gdzie ktoś na wsi miał czas kwiatki pielić?! Depsiu, jak się robi PRAWDZIWY wiejski kwietniczek? Taki, którego pielić nie trzeba i można się zająć poważniejszymi sprawami, a on sobie sam rośnie, kwitnie i pięknie wygląda.

Moja droga - sama bardzo chciałabym to wiedzieć, jak zrobić kwietniczek samoobsługowy, a właściwie bezobsługowy.

Wychodzi mi, że trzeba by znaleźć jelenia.

Z tym, że ja dotąd nie znalazłam.

O rany, moje plecy, ojej...