Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Zadzwonię jutro, to posłuchasz wieczorem. Chyba raczej ptak, bo Andrzej twierdzi, że się odzywał z różnych miejsc, jakby szybko przelatywał z drzewka na drzewko. Pisałam, ze brzmi to jak pocieranie czymś o metalową tarę do prania. Trrr-trrr, trrr-trrr - i tak całą noc idealnie regularnie nawet bez przerwy na kupkę.

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzisiaj terkotania nie słychać. Może się odezwie później.

Lecę na pysk. Wczorajszy dzień to było kompletne szaleństwo i wielka improwizacja. Ja już sama nie jestem w stanie policzyć, ile razy wychodziłam z domu i do niego na moment wracałam. A dzisiaj od rana zasuwanie w ogrodzie (upał i duchota koszmarna), potem symboliczna obecność na pikniku w szkole podstawowej (Rrrrany! ale nuuuuudy!!! Tłum snujących się bez sensu ludzi, jakiś grill w roli atrakcji i smętne, niezorganizowane występy, których nikt nie słuchał.) i przedszkole. Najpierw przygotowania do występu (wczoraj dekoracje zostały już ustawione) i pikniku, potem sam występ (oczywiście sukces) i piknik. Deszcz przegonił nas pod drzewko, ale nie do domów i tak siedzieliśmy tam do ósmej, a potem jeszcze szybkie sprzątanie i do domu. Jutro tylko wyjazd po prezenty dla pań do Krakowa i piknik w gimnazjum. Pikuś! W poniedziałek koniec zajęć karate, we wtorek zakończenie tańców, w środę koniec roku w szkole rano, potem w przedszkolu i po południu w szkole muzycznej (powinny wreszcie być wyniki egzaminów wstępnych) i ostatni basen dodatkowy. A w czwartek luzik i pakowanie!

Żebym tylko nie zapomniała wreszcie zadzwonić do laryngologa i zalogować Małgo na po powrocie! Raz próbowałam i nikt nie odbierał, a potem zapominałam.

Edytowane przez Agduś

Ale wiesz co? Mnie to sprawia przyjemność.

A swoją drogą coś podobnego powiedziała mi dzisiaj dyrektorka przedszkola. Może coś w tym jest?

Mam nadzieję, że uda mi się wydębić od kogoś nagranie tego przedstawienia, to zobaczysz Andrzeja jako paidagoga (paidagogosa?) greckiego, mnie w roli matki Nawojki, Wero jako dyrektorkę szkoły z czasów naszego dzieciństwa, Magdę, Andrzeja i mnie jako rodzinkę ludzi pierwotnych.

Nie wszystkim się podobało. Jedna mama zmieniła już przed spektaklem swoją zwykłą minę (pt. "patrzę na wielkie, śmierdzące i robaczywe gówno") w nieznaną nam wcześniej inną pt. "właśnie wdepnęłam w wielkie, śmierdzące, robaczywe gówno". Aż wyglądaliśmy zza parawanów, żeby to podziwiać! A ja nie mogłam jej obserwować występując, bo nie miałam okularów! Ale strata!

Edytowane przez Agduś

Ha - nie każdy ma dystans do siebie, to trudne.

Czasem, jak patrzą i myślą, że to mogliby być oni sami, to mała szpileczka się wbija ostro w nadęte ego... ;)

No widzisz, dyrektorka rację ma, całkiem jak ja! :D

No niech Ci będzie z tą racją. I dyrektorce też.

Jaka fajna pogoda - pochmurno i chłodno! Jakby tak było w przyszłym tygodniu, to byśmy się na Śnieżkę wdrapali. A jeżeli wrócą upały, to tylko Skalne Miasto w Czechach zaliczymy i Jaskinię Niedźwiedzią, jeżeli uda się jeszcze zarezerwować bilety. A potem to już do Gręzawy jedziemy prościutko. Właśnie mi się pomyślało, że muszę jeszcze zdążyć przed wyjazdem kupić bilety na pociąg z Wrocka do Szczecinka i ze Szczecinka do Krakowa. Czas chyba zaplanować podróże.