braza 24.07.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Przyznaję, jeszcze nie byłam, nie czytałam. Ale pójdę i poczytać, jak tylko skończę z szukaniem sobie zajęć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.07.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Chyba poprawiłam. Ale i tak dowiesz się o tym dopiero jak wrócisz, teraz na pewno już szykujecie się do snu przed jutrzejszą drogą. Miłego wypoczynku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.07.2011 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Zaraz idę spać. Udało nam się wyrobić (prawie), więc jedziemy zgodnie z planem jutro. Właśnie poczytałam o faunie Chorwacji... Czy ja na pewno chcę tam jechać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.07.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Teraz już nie masz wyjścia, pojechaliście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.07.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 A co masz przeciwko faunie chorwackiej? Cykady, pająki, motyle, orły, jastrzębie, szakale... prawie jak u nas, może poza cykadami i szakalami Miłego zwiedzania!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.07.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ciszę słyszę .... Przyszłam kurze chociaż zetrzeć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.07.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Brazula usłyszymy jak Agduś wróci;) oj jak będzie krzyczeć że Jej nikt nie odwiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.07.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Taż odwiedzam, to na mnie wrzeszczeć nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.07.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 na mnie tyż nie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.07.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 No dobra, pozamiatam trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 31.07.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 No i pozamiatane ... Ale dlaczego wciepałaś śmieci pod dywan ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.07.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 i pajęczyny w kątach zostały;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.08.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Ponoć tam w egzotykach jakoweś zygzakowate france wiją się pod nogami ... co tam takie nasze pajęczyny???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.08.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 tam nie dość że zygzaki to te od pajęczyn jak pięść bywać mogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 01.08.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.08.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Dzięki za podciąganie! Gdyby nie to, nie wiem, czy bym je dzisiaj znalazła. Wreszcie z normalnego kompa piszę, znaczy tatitopka. Wczoraj trafił mi się jakiś całkiem trefny - małpy nawet pani z recepcji nie umiała normalnie wklepać, trzeba było kopiować, chodził jak na ropę, gubił się, "z" z "y" miał zamienione... koszmar! W dwie godziny wysłałam dwa króciutkie maile i wpadłam na forum. A teraz siedzę pod drzewkiem na campingu, zimno mi trochę, ale będę twarda!!! Jak wczoraj wspomniałam, Budapeszt bardzo mi się podobał, ale to wieeelkie miasto i męczące. Na szczęście okazało się, że możemy kupić za śmieszne pieniądze (jakieś 33 zł) bilet rodzinny i przez dwa dni jeździć wszystkim - tramwajami, metrem, autobusami, trolejbusami i nawet zgrzytającą kolejką zębatą bez ograniczeń. A pojedynczy bilet kosztuje ponad 4 zł! W ogóle ceny dziwne mają - strasznie drogi wstępy!!! Wejście do kościoła czy synagogi to grubo ponad stówka dla nas! Do Zoo jeszcze więcej. Takoż oglądaliśmy głównie z zewnątrz, ale i tak było co oglądać. Na szczęście znaleźliśmy fajny camping w przyzwoitej cenie. I bardzo mili właściciele byli.Zagrzeb jest piękny!!! No mówię Wam! Znaczy stara część, bo dalej to normalne blokowiska. Trzeba przyznać, że wszędzie czysto - nie tylko na trasach turystycznych. Na pewno wiele miejsc jeszcze czeka na odnowienie, ale ja wolę widzieć potencjał a nawet urok odrapanych kamieniczek niż narzekać na odpadający tynk. Starówka jest niezadeptana jak krakowska czy tallińska. Chwilami szliśmy zupełnie pustymi uliczkami! Samochody mogły tam jeździć, ale było ich tak mało, że spokojnie można było szlajać się środkiem uliczki. Brakowało tylko ławek, żeby przysiąść sobie i się napawać atmosferą. Za to uliczka pomiędzy dwiema niegdyś walczącymi ze sobą dzielnicami pełna ogródków kawiarnianych była cudna! Pokażę to na zdjęciach. Szkoda, że w muzeum sztuki naiwnej nie można było robić zdjęć, bo zachwyciłam się niektórymi obrazami. Mam kilka reprodukcji - nie mogłam się im oprzeć.Nocowaliśmy na podwórku hostelu pod namiotem. Początkowo wyraźnie nie pasowaliśmy wiekiem, bo tam sami studenci, ale ostatniego dnia przyjechała wycieczka Włochów i już się tak nie wyróżnialiśmy. Towarzystwo całkiem międzynarodowe - Najwięcej Francuzów, Niemców, Chorwatów, trochę Koreańczyków i Japończyków, chyba Węgrzy, inne nacje, które ciężko było rozpoznać, bo wszyscy mówili mniej więcej po angielsku, no i my. A tu pojawili się Polacy i nawet Amerykanie z Kalifornii. Ci ostatni chcieli poczęstować Wero winem i bardzo byli zdziwieni, kiedy powiedziała, ile ma lat. Facet przepraszał ją ponoć kilkanaście razy. Teraz chodzi dumna jak paw, po pierwsze, że tak dorośle wygląda, po drugie dlatego, że pochwalili jej znajomość angielskiego. Spadam na razie, bo czas spać. Jutro całodniowa wycieczka wokół jezior. Muszę zostawić Andrzejowi trochę prądu w kompie, żeby przeładował zdjęcia. Pewnie jutro zaszaleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.08.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 pstrykaj te foty pstrykaj bo ja obrazki kolekcjonuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.08.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Oooooo, znaczy się patrzycie pod nogi, to dobrze!Bawcie się dobrze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.08.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Czekam na te foty z wielką ciekawością, bo nigdy w tamtych stronach nie byłam (to znaczy w Budapeszcie owszem, ale w Zagrzebiu to już nie), więcem wielce ciekawa. Mam nadzieję, że macie mnóstwo miejsca na dysku i duuuuuże karty pamięci w aparacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.08.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 no bo będziesz wklejać i klejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts