Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i jak było?

Ja powinnam być panikarą, po moich przeżyciach na fotelu dentystycznym, ale nie jestem. Nie lubię, bo nikt chyba nie lubi, w dodatku w ogóle nie lubię chodzić do lekarzy, nie lubię chodzić tam, gdzie się trzeba wcześniej rejestrować...

U Was też taki upał był?

Nie pamiętam, czy do krwi. Wypadek przy pracy miała - to fakt. Na usprawiedliwienie mam tylko to, że to było w czasach przedznieczuleniowych i na żywca mnie męczyła wiertarką wolnoobrotową. Nie mam pojęcia, czy mnie później lubiła. Przyjmować musiała, bo to była dentystka szkolna.

Ale że ja jeszcze po leczeniu kanałowym wykonywanym na żywca (nerw w dodatku nie chciał dać się usunąć i leczenie trwało dwa miesiące po dwa razy w tygodniu) w ogóle jestem w stanie wejść do jakiegokolwiek gabinetu dentystycznego, to jest cud.

Na mnie żadna igła nie robi zadnego wrażenia, mogą sobie kłuć gdzie chcą i ile chcą, byle nie ta wiertarka.

Też mam traumę po kanałowym leczeniu za czasów dziecięcych, było okropnie!

Kurde, utytłałam się farbą przy malowaniu salonu!

Sie umyj!

A moje starsze dziecka, odpukać, chadzają tylko na wizyty kontrolne. Przypisuję to działaniu pewnej pasty do zębów, bo na pewno nie moim genom (andrzejowe trochę lepsze). Małgosi w dzieciństwie odpuściłam tę pastę, bo niedobra i ona jedyna miała dziurkę w mleczaku.